reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Każdy robi jak mu się podoba. :) My cywilny też i będziemy tylko my i świadkowie, ale jeszcze będziemy chcieli mieć małą sesję foto, a, że mi się marzy biała to musi być biała, tylko bardziej skromna niż na drugi ślub, a drugi będzie humanistyczny bo my nie wierzący.

Link do: Lista.xlsx
Jak wyglada humanistyczny slub? Bardzo ciekawa jestem...
My tylko cywilny bo papier jakis miec warto... natomiast co do samej instutucji malzenstwa, to nie przywiazuje do niej zbytniej wagi... znam pary, ktore bez slubu zyja ze soba od lat. Moze, gdyby to byl dla nas pierwszy slub, inaczej bysmy do tego podeszli. Dla nas najbardziej liczy nasza milosc i to, ze jestesmy dla siebie najlepszymi przyjaciolmi [emoji3]

reklama
Jak wyglada humanistyczny slub? Bardzo ciekawa jestem...
My tylko cywilny bo papier jakis miec warto... natomiast co do samej instutucji malzenstwa, to nie przywiazuje do niej zbytniej wagi... znam pary, ktore bez slubu zyja ze soba od lat. Moze, gdyby to byl dla nas pierwszy slub, inaczej bysmy do tego podeszli. Dla nas najbardziej liczy nasza milosc i to, ze jestesmy dla siebie najlepszymi przyjaciolmi [emoji3]
Ślub humanistyczny jest właśnie taką ceremonią dla samej ceremonii, żeby podkreślić wartość związku jeśli ktoś nie chce brać ślubu normalnego cywilnego czy kościelnego. Układa przysięgę, możesz obrączki mieć jako symbol to już jest taka uroczystość pod konkretnych ludzi. :) To tak jak jest taki jakby "chrzest" dla dziecka czyli ceremonia nadania imienia jak ktoś jest nie wierzący. I to też planujemy. :)

Były tylko takie testy niestety, też za 19zl.
1513619766-e7d3dcc77cfb7b92-aaaaaa.jpeg

Wróciliśmy i na 90% to mieszkanie zostanie naszym mieszkaniem <3
@Aggs najważniejsze żebyś czuła się dobrze :) Sukienka bardzo ładna, ale ja na cywilny zupełnie inny krój planuję właśnie może tak jak @Migdalove ze względu na jakąś sesję itp ale też nie planuję białej jak Ty . Myślałam o chabrowej bo w takim kolorze czuję się najlepiej :)
@Migdalove my się chyba prawie w rossmanie minęłyśmy bo też niedawno dopiero co z niego wróciłam :D

@Aggs najważniejsze żebyś czuła się dobrze :) Sukienka bardzo ładna, ale ja na cywilny zupełnie inny krój planuję właśnie może tak jak @Migdalove ze względu na jakąś sesję itp ale też nie planuję białej jak Ty . Myślałam o chabrowej bo w takim kolorze czuję się najlepiej :)
@Migdalove my się chyba prawie w rossmanie minęłyśmy bo też niedawno dopiero co z niego wróciłam :D
Ja musze wybierac z tego co jest dostepne, nie moge miec krotkiej, bo przytylam i mam nogi jak golonki najchetniej poszlabym w jeanach, ale nie wypada. @Migdalove ja mialam te testy, wlasciwie jedyne jakie mialam do czasu przed poronieniem i byly ok. Pokazywaly co trzeba.

@Aggs ja też ważę 17/18 kg więcej niż 1,5 roku temu i z rozmiaru 36 zrobiło mi się 40/42 :) Ale planuję kupić sukienkę taką do kolan :) najlepiej rozkloszowaną na dole :) I chyba nie będę szalała jeśli idzie o cenę u nas w mieście jest taki lumpekso-butik gdzie mają świetne sukienki często , firmowe i zazwyczaj niedrogo.
Jak rok temu szłam na wesele to znalazłam tam sukienkę z h&m za 19 zł :) a była na prawdę ładna i wygodna na ten mój wtedy 15 tydzień ciąży i duży jak na ten tydzień brzuch :D

A w dekadzie byłaś czy w zawiszy? :)

Co do sukienki to będę miała białą, krótką, która posłuży mi jako sukienka na poprawiny na następnym ślubie. :)
page.jpg

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    292,9 KB · Wyświetleń: 254
reklama
Was nadrobić! :D
We mnie wstąpiła nowa nadzieja! Templariusze skoczyła, jajniki rwa jak cholera. Skinęłam. Cień cienia, nieuchwytny na zdjęciu, ale jest. Trzymajcie kciuki jutro rano!

Do góry