reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

No to może u nas też tak będzie w tym cyklu :) oby :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki [emoji7][emoji7]

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Witam się z rana ....
@KatiNails bardziej chodziło mi o kciuki twojego synusia hehe :-) :-) :-)
trzymam &&&& by wszystko bylo dobrze !musi byc teraz to juz tylko z górki kochana więc spokojnie ..
@wisienka94 ja.jak kupuje test to staram sie zmieniać apteki jakos tak mam.potem dziwne wrazenie ze baba z apteki kiedy kupowalam test wczesniej dziwnie na.mnie patrzy ale pewnie to tylko moje jakies glupie wrazenie :p:D
@Dagaa11 jak tam.u ciebie sytuacja wygląda?melduj nam tu zaraz:):)
@leeleeth jak u Was przygotowania do świąt ?gdzie je spędzacie we własnym gronie czy jakiś wyjazd planujecie chociaz domyslalm sie z maluszkiem to raczej bardziej pewnie obstajecie na pozostaniu we wlasnym domku ?
Jak.w ogóle dzieciaczki zdrowe?
U mnie dzis 23dc jakos tak pomalutku ten czas leci jak zwykle przed @@@ chcialabym sie teleportowac czasem w takich chwilach :-p
Mi córka w piatek.przyniosła ze szkoly informacje o panujacej w szkole wszawicy i o sprawdzeniu dziecku włosów i pilnowania czystosci :eek: ja to zdziwiona jestem.ze taych czasach jeszcze jest z tym problem kiedys moze bylo czesciej o tym slychac bo i nie.bylo tak jak teraz takiego wyboru róznych środków ale w dzisiejszych czasach ten problem jest naprawde dziwny .
Co tam babeczki na obiad serwujecie bo pomysłu dziś nie.mam przy poniedziałku:confused:

Witam się z rana ....
@KatiNails bardziej chodziło mi o kciuki twojego synusia hehe :-) :-) :-)
trzymam &&&& by wszystko bylo dobrze !musi byc teraz to juz tylko z górki kochana więc spokojnie ..
@wisienka94 ja.jak kupuje test to staram sie zmieniać apteki jakos tak mam.potem dziwne wrazenie ze baba z apteki kiedy kupowalam test wczesniej dziwnie na.mnie patrzy ale pewnie to tylko moje jakies glupie wrazenie :p:D
@Dagaa11 jak tam.u ciebie sytuacja wygląda?melduj nam tu zaraz:):)
@leeleeth jak u Was przygotowania do świąt ?gdzie je spędzacie we własnym gronie czy jakiś wyjazd planujecie chociaz domyslalm sie z maluszkiem to raczej bardziej pewnie obstajecie na pozostaniu we wlasnym domku ?
Jak.w ogóle dzieciaczki zdrowe?
U mnie dzis 23dc jakos tak pomalutku ten czas leci jak zwykle przed @@@ chcialabym sie teleportowac czasem w takich chwilach :-p
Mi córka w piatek.przyniosła ze szkoly informacje o panujacej w szkole wszawicy i o sprawdzeniu dziecku włosów i pilnowania czystosci :eek: ja to zdziwiona jestem.ze taych czasach jeszcze jest z tym problem kiedys moze bylo czesciej o tym slychac bo i nie.bylo tak jak teraz takiego wyboru róznych środków ale w dzisiejszych czasach ten problem jest naprawde dziwny .
Co tam babeczki na obiad serwujecie bo pomysłu dziś nie.mam przy poniedziałku:confused:
Jest problem ze wszami. U nas w przedszkolu jedna dziewczynka miala. Ale mama szybko się zorientowała, dziecko zostało w domu, a przedszkole poinformowane, żeby mogło reagować. Inne dzieci już nie miały. Wsza się łapie i brudnej i czystej głowy. To po prostu pasożyt. I zdarzają się częściej niż nam się wydaje przypadki wszawicy.
Ja kupiłam ten spray. W okresie wszawic ma niby odstraszać wszy. Dałam za niego w internetowej aptece Gemini nie całe 15 zł .
1513582174-3efce7d2b6eb631e-aaaaaa.png

ckaiyx8d63pd6voi.png

@AniaS35 co do obiadu polecam to. Magia
Gotuje makaron z brokułami 15 minut w osolonej wodzie (ale ja lubię bardziej miękkie - a powinno się ogólnie 10 minut brokuł gotować) , podsmażam boczek na odrobinie oleju z czosnkiem :) odczedzony makaron z brokułami mieszkam z boczkiem i ścieram ser żółty (oryginalnie powinna być gorgonzola) i mieszam :) pyyychaaaa
1513582387-dd0042d45715937d-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

@AniaS35 co do obiadu polecam to. Magia
Gotuje makaron z brokułami 15 minut w osolonej wodzie (ale ja lubię bardziej miękkie - a powinno się ogólnie 10 minut brokuł gotować) , podsmażam boczek na odrobinie oleju z czosnkiem :) odczedzony makaron z brokułami mieszkam z boczkiem i ścieram ser żółty (oryginalnie powinna być gorgonzola) i mieszam :) pyyychaaaa
1513582387-dd0042d45715937d-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Wygląda apetycznie... ser żółty jaki.dajesz?i czy dajesz go przed podaniem czy kiedy wszystko razem mieszasz?

@AniaS35 wszawica ma się naprawdę dobrze :/ Moja młodsza siostra złapała ja w przeciągu kilku lat aż 3-4 krotnie, włosy długie, oj było ciężko :/ Co najgorsze u nas w wiosce wiadomo bardzo dobrze kto roznosi, kobiety poszły do matki, żeby przytrzymala przez jakiś czas swoje córki, póki nie zwalczy, to się obruszyla i dalej je puszczala. Niestety dzieciaki przestały się z nimi bawić i problem zniknął.

@KatiNails u mnie wczoraj na obiad było to samo tylko inna wersja :D Makaron z brokułami i tuńczykiem (w oleju). Do tego daję trochę majonezu, pieprzu i na talerz póki gorące ścieram ser. Mąż jeszcze starta papryczkę chilli sypie. Pycha :)

@Dagaa11 może się dobrze wstrzeliliscie i się uda :)

reklama
To ja z kolei brak pomysłów na obiad ale może machnę ten makaron od Kati skoro to tak szybko się robi. Mloda se szkoly po 15 wroci a na 17 wywiadowka tak ze musi byc cos szybkiego

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry