reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

No to może u nas też tak będzie w tym cyklu :) oby :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki [emoji7][emoji7]

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Witam się z rana ....
@KatiNails bardziej chodziło mi o kciuki twojego synusia hehe :-) :-) :-)
trzymam &&&& by wszystko bylo dobrze !musi byc teraz to juz tylko z górki kochana więc spokojnie ..
@wisienka94 ja.jak kupuje test to staram sie zmieniać apteki jakos tak mam.potem dziwne wrazenie ze baba z apteki kiedy kupowalam test wczesniej dziwnie na.mnie patrzy ale pewnie to tylko moje jakies glupie wrazenie :p:D
@Dagaa11 jak tam.u ciebie sytuacja wygląda?melduj nam tu zaraz:):)
@leeleeth jak u Was przygotowania do świąt ?gdzie je spędzacie we własnym gronie czy jakiś wyjazd planujecie chociaz domyslalm sie z maluszkiem to raczej bardziej pewnie obstajecie na pozostaniu we wlasnym domku ?
Jak.w ogóle dzieciaczki zdrowe?
U mnie dzis 23dc jakos tak pomalutku ten czas leci jak zwykle przed @@@ chcialabym sie teleportowac czasem w takich chwilach :-p
Mi córka w piatek.przyniosła ze szkoly informacje o panujacej w szkole wszawicy i o sprawdzeniu dziecku włosów i pilnowania czystosci :eek: ja to zdziwiona jestem.ze taych czasach jeszcze jest z tym problem kiedys moze bylo czesciej o tym slychac bo i nie.bylo tak jak teraz takiego wyboru róznych środków ale w dzisiejszych czasach ten problem jest naprawde dziwny .
Co tam babeczki na obiad serwujecie bo pomysłu dziś nie.mam przy poniedziałku:confused:

Witam się z rana ....
@KatiNails bardziej chodziło mi o kciuki twojego synusia hehe :-) :-) :-)
trzymam &&&& by wszystko bylo dobrze !musi byc teraz to juz tylko z górki kochana więc spokojnie ..
@wisienka94 ja.jak kupuje test to staram sie zmieniać apteki jakos tak mam.potem dziwne wrazenie ze baba z apteki kiedy kupowalam test wczesniej dziwnie na.mnie patrzy ale pewnie to tylko moje jakies glupie wrazenie :p:D
@Dagaa11 jak tam.u ciebie sytuacja wygląda?melduj nam tu zaraz:):)
@leeleeth jak u Was przygotowania do świąt ?gdzie je spędzacie we własnym gronie czy jakiś wyjazd planujecie chociaz domyslalm sie z maluszkiem to raczej bardziej pewnie obstajecie na pozostaniu we wlasnym domku ?
Jak.w ogóle dzieciaczki zdrowe?
U mnie dzis 23dc jakos tak pomalutku ten czas leci jak zwykle przed @@@ chcialabym sie teleportowac czasem w takich chwilach :-p
Mi córka w piatek.przyniosła ze szkoly informacje o panujacej w szkole wszawicy i o sprawdzeniu dziecku włosów i pilnowania czystosci :eek: ja to zdziwiona jestem.ze taych czasach jeszcze jest z tym problem kiedys moze bylo czesciej o tym slychac bo i nie.bylo tak jak teraz takiego wyboru róznych środków ale w dzisiejszych czasach ten problem jest naprawde dziwny .
Co tam babeczki na obiad serwujecie bo pomysłu dziś nie.mam przy poniedziałku:confused:
Jest problem ze wszami. U nas w przedszkolu jedna dziewczynka miala. Ale mama szybko się zorientowała, dziecko zostało w domu, a przedszkole poinformowane, żeby mogło reagować. Inne dzieci już nie miały. Wsza się łapie i brudnej i czystej głowy. To po prostu pasożyt. I zdarzają się częściej niż nam się wydaje przypadki wszawicy.
Ja kupiłam ten spray. W okresie wszawic ma niby odstraszać wszy. Dałam za niego w internetowej aptece Gemini nie całe 15 zł .
1513582174-3efce7d2b6eb631e-aaaaaa.png

ckaiyx8d63pd6voi.png

@AniaS35 co do obiadu polecam to. Magia
Gotuje makaron z brokułami 15 minut w osolonej wodzie (ale ja lubię bardziej miękkie - a powinno się ogólnie 10 minut brokuł gotować) , podsmażam boczek na odrobinie oleju z czosnkiem :) odczedzony makaron z brokułami mieszkam z boczkiem i ścieram ser żółty (oryginalnie powinna być gorgonzola) i mieszam :) pyyychaaaa
1513582387-dd0042d45715937d-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

@AniaS35 co do obiadu polecam to. Magia
Gotuje makaron z brokułami 15 minut w osolonej wodzie (ale ja lubię bardziej miękkie - a powinno się ogólnie 10 minut brokuł gotować) , podsmażam boczek na odrobinie oleju z czosnkiem :) odczedzony makaron z brokułami mieszkam z boczkiem i ścieram ser żółty (oryginalnie powinna być gorgonzola) i mieszam :) pyyychaaaa
1513582387-dd0042d45715937d-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Wygląda apetycznie... ser żółty jaki.dajesz?i czy dajesz go przed podaniem czy kiedy wszystko razem mieszasz?

@AniaS35 wszawica ma się naprawdę dobrze :/ Moja młodsza siostra złapała ja w przeciągu kilku lat aż 3-4 krotnie, włosy długie, oj było ciężko :/ Co najgorsze u nas w wiosce wiadomo bardzo dobrze kto roznosi, kobiety poszły do matki, żeby przytrzymala przez jakiś czas swoje córki, póki nie zwalczy, to się obruszyla i dalej je puszczala. Niestety dzieciaki przestały się z nimi bawić i problem zniknął.

@KatiNails u mnie wczoraj na obiad było to samo tylko inna wersja :D Makaron z brokułami i tuńczykiem (w oleju). Do tego daję trochę majonezu, pieprzu i na talerz póki gorące ścieram ser. Mąż jeszcze starta papryczkę chilli sypie. Pycha :)

@Dagaa11 może się dobrze wstrzeliliscie i się uda :)

reklama
To ja z kolei brak pomysłów na obiad ale może machnę ten makaron od Kati skoro to tak szybko się robi. Mloda se szkoly po 15 wroci a na 17 wywiadowka tak ze musi byc cos szybkiego

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry