Ja nie wiem. Ale tak tu jest. Wiekszosc takich biedakow jak my, ktorzy wynajmuja mieszkanie robi pranie w pralni. Pralnie sa na kazdej ulicy, co kilkadziesiat metrow. My np mieszkamy w Queens, na granicy z Brooklynem. Zazwyczaj tez jesli chce sie gdzies pojechac, a juz w szczegolnosci na Manhattan lepiej jest pojechac metrem, bo metrem bedzid 20 minut, a samochodem moze byc nawet 2 godziny. Bo korki i brak miejsc do parkowania...
reklama
mamunia86
Fanka BB :)
A jakbyśmy się przed świętami nie "widziały" to chcę Wam życzyć:
żeby nadchodzące Święta Bożego Narodzenia były dobrym, pełnym miłości, spokoju, radości czasem w gronie rodzinnym, przy Stole, świecy, blasku choinki i śpiewie kolęd. Niech Nowy Rok 2018 będzie dla każdej z Was i mnie samej dobrym rokiem pod względem planów ciążowych, ślubnych i zdrowotnych.Spełnienia marzeń kobietki dla Was i Waszych bliskich!
Dobranoc, do zaś!
Załączniki
Elodia
A wynajem ile was wynosi? Duzo wiecej niz w porownaniu do polskich warunków? A jak by bylo tam z kupnem?Ja nie wiem. Ale tak tu jest. Wiekszosc takich biedakow jak my, ktorzy wynajmuja mieszkanie robi pranie w pralni. Pralnie sa na kazdej ulicy, co kilkadziesiat metrow. My np mieszkamy w Queens, na granicy z Brooklynem. Zazwyczaj tez jesli chce sie gdzies pojechac, a juz w szczegolnosci na Manhattan lepiej jest pojechac metrem, bo metrem bedzid 20 minut, a samochodem moze byc nawet 2 godziny. Bo korki i brak miejsc do parkowania...
Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Za wynajem placimy 1800 usd plus gaz, prad, ogrzewanie i internet czyli mniej wiecej 2000 usd miesiecznie. Moze wydawac siw duzo, ale w porownaniu do zarobkow jest o wiele lepiej niz w Polsce. Te 2000 to tydzien pracy mojego S. Ceny jedzenia, ubran, kosmetykow itp tez sa wyzsze niz u nas w Pl, ale w stosunku do srednich zarobkow tez wychodzi korzystniej niz w Pl. Mieszkanie mozna kupic, ceny sa wysokie ale osiagalne... tyle, ze niestety nie w Nowym Jorku. Tu sa kosmicznie drogie mieszkania. Kredyt mieszkaniowy nie jest dla kazdego, bo trzeba miec wysokie punkty kredyrowe. Za to zakup samochodu jest latwy i oplaca sie. Czy to uzywany, czy nowy. Samochody sa tanie, poza niemieckimi [emoji6]
adiika
U nas też od 3 dni zęby, ostatnia trójka wychodzi od północy do rana praktycznie nie śpimy. Łączę się w bólu.
Z karmieniem nocnym to już myślałam że tylko mój tak ma, ciągle gdzieś czytam że dziecko przesypia noce od któregoś miesiąca, albo rodzina się dziwi że nie możemy siedzieć na weselu do rana itp.
Też się boję odstawiania współczuję Ci tych przeciwników, u mnie akurat mama jest bardzo za, mnie karmiła 1.5 roku, brata też, siostrę tylko 8 miesięcy, bo zaszła w ciążę a wtedy od razu kazali odstawiać. Tylko teściowa coś tam na początku radziła żeby dawać butlę na noc, bo sama tak robiła. Ale ona miała trójkę rok po roku, więc wierzę że ciężko było ogarnąć. Teraz już nikt się nie wtrąca, pomijając pytania 'czy jeszcze karmisz?'.
Ja też słyszę ciągle pytania "Jeszcze karmisz?! I to jakby z jakimś wyrzutem... ale daje już sobie na luz, to w końcu moje życie i moja decyzja
U nas z zębów teraz wychodzą dwie trójki i czwórki górne, na dole też czwórki i jedna trójka...
Ja myślę, że moje dziecię, będzie się budziło w nocy nawet jak skończy dwa lata
Ale damy radę )
@adiika kwestia różnic żaka a cosinusa jeszcze jest taka, że żak ma o dwie godziny dłuższe zajęcia, oczywiście nie zawsze, ale np w cosinusie siedzisz do 16 - 17 a w żaku do 18 - 19 od ósmej. No i jednak nie do końca jest z tymi zajęciami co drugi weekend, w żaku też często zdarzają się tydzień po tygodniu zajęcia, a patrzę na aktualny ich plan.
W ogóle zastanawiam się jak to jest ze studiami, ogólnie chcę iść na studia I stopnia na Pedagogikę Wczesnej Edukacji ale nie wiem czy na II stopnia mogę iść na filologię polską, czy musiałabym tą filologię mieć też licencjat z I stopnia... Może wy wiecie? Mam czas na rozeznanie się ale jednak ciekawość zżera od środka, planować się chce.
Co do starań, to tak się zastanawiam jak to będzie... Czy udałoby nam się już w marcu zobaczyć te dwie piękne kreski... Różne rzeczy chodzą po głowie... No i u mnie 5dc i chyba ostatni dzień @.
Gadalam z babka z żaka to powiedziała, że te zjazdy co drugi weekend, na bank
Moja siostra i kuzynka są po pedagogice, obydwie pracują w przedszkolu. Niestety nie wiem jak to jest później czy tak możesz zrobić na II stopniu. Najlepiej jak zadzwonisz na uczelnię i zapytasz
Ja bym chciała zrobić jeszcze kurs pedagogiczny i uczyć, z tym, że zawsze marzyłam o biologii w podstawówce (teraz to przyroda), a po moim kierunku to pozostaje mi uczyć w technikum przedmiotów zawodowych. Od dziecka marzyłam o zawodzie nauczyciela haha
Oj zleci Ci migusiem te 8 msc do ślubu Zobaczysz I wszystko możliwe, że w brzuszku dzidzia zagości
@nynnus26, my byliśmy 5 lat razem, początkiem 6 ślub. Nie uprawialiśmy seksu przed ślubem, ani razem nie mieszkaliśmy, nie byliśmy nigdy na wakacjach wspólnych. Byliśmy pierwszymi dla siebie...
To były DOSŁOWNIE nasze pierwsze razy we wszystkim...aż mnie ciary przeszły, naprawdę istne szaleństwo emocji, ciał, dusz...jest co wspominać.
To jest piękne Zazdroszczę Wam Ja też miałam takie założenie ale niestety, mąż mi wmawial jak to mężczyźnie ciężko wytrzymać xd A i tak przez 6 lat związku w sumie mało co się działo między nami hehe Na palcach obu rąk mogę policzyć
Też byliśmy dla siebie pierwszymi, on to nawet wcześniej się z nikim nie całował przede mną, a miał już 19 lat Twierdzi, że czekał na mnie
Nie mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem, miałam zakaz zostawania u niego na noc, też nie wyjezdzalismy na wakacje, choć były takie plany, ale każde z nas balo się reakcji mojego ojca
Mój mąż od samego początku mówił mi, że będziemy na zawsze razem, bo tak jest u niego w rodzinie od pokoleń, że pierwsza dziewczyna, będzie żoną. Ale ja się z tego śmiałam, bo myślałam, że on tak specjalnie gada i pewnie jest jak każdy facet, no ale myliłam się
Masz cudownego męża Pewnie synowie będą tacy jak on, nawet w to nie wątpię
Oj tak. Naprawdę się wyluzowalam na swoim. Trochę przeszłam już w moim życiu. Ostatnie 3 lata miałam ciężkie. Takie rzeczy jak przejście na swoje może należą do 'normalnych ale naprawdę dają szczęście [emoji4]
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nie mogę doczekać wyprowadzki w styczniu W końcu będziemy mogli być sami Pewnie też wyluzuje
@Aggs a jak rozmowa z konsulem? Ja 2 miesiące temu tacie robilam tą całą wypelnianke i umawialam go na spotkanie w konsulacie. Dostał wizę turystyczną na 10 lat, był w Miami, wrócił mega opalony i wkurzony, bo on nie znosi upałów haha
Wiem,że ciężko dostać wizę na zamieszkanie tam. Czy to, że masz tam ukochanego jakoś pomogło?
Wize narzeczenska dostaje sie tak samo latwo jak turystyczna, trzeba tylko udowodnic prawdziwosc zwiazku. A jesli jest on prawdziwy, to nie ma sie co martwicJa też słyszę ciągle pytania "Jeszcze karmisz?! I to jakby z jakimś wyrzutem... ale daje już sobie na luz, to w końcu moje życie i moja decyzja
U nas z zębów teraz wychodzą dwie trójki i czwórki górne, na dole też czwórki i jedna trójka...
Ja myślę, że moje dziecię, będzie się budziło w nocy nawet jak skończy dwa lata
Ale damy radę )
Gadalam z babka z żaka to powiedziała, że te zjazdy co drugi weekend, na bank
Moja siostra i kuzynka są po pedagogice, obydwie pracują w przedszkolu. Niestety nie wiem jak to jest później czy tak możesz zrobić na II stopniu. Najlepiej jak zadzwonisz na uczelnię i zapytasz
Ja bym chciała zrobić jeszcze kurs pedagogiczny i uczyć, z tym, że zawsze marzyłam o biologii w podstawówce (teraz to przyroda), a po moim kierunku to pozostaje mi uczyć w technikum przedmiotów zawodowych. Od dziecka marzyłam o zawodzie nauczyciela haha
Oj zleci Ci migusiem te 8 msc do ślubu Zobaczysz I wszystko możliwe, że w brzuszku dzidzia zagości
To jest piękne Zazdroszczę Wam Ja też miałam takie założenie ale niestety, mąż mi wmawial jak to mężczyźnie ciężko wytrzymać xd A i tak przez 6 lat związku w sumie mało co się działo między nami hehe Na palcach obu rąk mogę policzyć
Też byliśmy dla siebie pierwszymi, on to nawet wcześniej się z nikim nie całował przede mną, a miał już 19 lat Twierdzi, że czekał na mnie
Nie mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem, miałam zakaz zostawania u niego na noc, też nie wyjezdzalismy na wakacje, choć były takie plany, ale każde z nas balo się reakcji mojego ojca
Mój mąż od samego początku mówił mi, że będziemy na zawsze razem, bo tak jest u niego w rodzinie od pokoleń, że pierwsza dziewczyna, będzie żoną. Ale ja się z tego śmiałam, bo myślałam, że on tak specjalnie gada i pewnie jest jak każdy facet, no ale myliłam się
Masz cudownego męża Pewnie synowie będą tacy jak on, nawet w to nie wątpię
Ja się nie mogę doczekać wyprowadzki w styczniu W końcu będziemy mogli być sami Pewnie też wyluzuje
@Aggs a jak rozmowa z konsulem? Ja 2 miesiące temu tacie robilam tą całą wypelnianke i umawialam go na spotkanie w konsulacie. Dostał wizę turystyczną na 10 lat, był w Miami, wrócił mega opalony i wkurzony, bo on nie znosi upałów haha
Wiem,że ciężko dostać wizę na zamieszkanie tam. Czy to, że masz tam ukochanego jakoś pomogło?
A co do upalow, to nie dziwie sie Twojemu tacie. Upaly sa o wiele gorsza niz zimno.
Fasolka kciuków nie ma jeszcze, ale na pewno będzie wysyłać 'pozytywne wibracje' [emoji23][emoji7][emoji8]Eeee no to jak ty chcesz za nas w.tym tygodniu kciuki trzymać weź tam.zagadaj z młodym czy coś niech potrzyma za Ciebie
Podobnie jak u nas 16 osób dorosłych i 3 dzieci
Ja ogólnie to mam klientki na 3 miesiące do przodu. Ale mówię plus taki że to nie jest ciężka fizyczna praca. Pod koniec ciąży wiadomo będę musiała ograniczyć bo nie wysiedze z brzuchem a po porodzie szybki powrót przynajmniej na dwie klientki dziennie@KatiNails no i nie przemeczaj się tam nam za dużo kochana ty masz teraz myśleć też o swoim lokatorku w brzuszku
reklama
No ja dobrze że zaczęłam robić wcześniej niby przy 28 dyniowych cyklach. Bo test owu pozytywny 11/12dcTo zalezy od dlugosci cylku. Przykladowo przy cyklach 28 dniowych 11 dc mozna zaczac robic testy. Przy krotszych dni odejmujemy, przy dluzszych dodajemy. Przy nieregularnych cyklach ja bym robila od razu jak ustanie krawienie.