reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Przykro mi z powodu straty. Mam nadzieje że szybko Ci się uda znów ujrzeć dwie kreseczki i że wszystko będzie dobrze. Musi być!

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Taki mam plan. W przyszłym roku conajmniej w ciążę zajść :-) a gdyby się udalo od razu w marcowym cyklu to w grudniu bym się z porodem wyrobiła....no cóż, zobaczymy. Czas pokaże kiedy się uda.

Zamierzam też zmienić ginekologa. Ta moja trochę sprawę olała jak miałam cytologię robioną pod koniec lipca (muszę co pół roku bo mialam stan przednowotworowy i konizację w styczniu, póki co cytologie wychodzą mi super). A co do mojej, to jakiś czas temu przed okresem zaczely mi się pojawiac brunatne plamienia. Moja ginekolog to całkiem olała. A chyba powinna byla jakoś to zbadać? Tak mi się przynajmniej wydaje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
Witaj, strasznie mi przykro z powodu straty. Mam nadzieje, że Aniołek szybko do Was wróci.
Dlaczego lekarz kazał Wam czekać trzy miesiące?

atdc9vvjktz16vlw.png
Sama chcę odczekać 3 miesiące, ponieważ zmieniam teraz pracę. Nie chcialam wracać do obecnej pracy gdyż kasa za mała to raz, a druga sprawa że czulam juz wypalenie związane z pracą i źle się tam czułam. 3 miesiące okresu probnego w pracy i jak tylko dostanę dalszą umowę od razu zaczynamy działać.

f2wlk6nllyt56xuu.png

@Aggs ja bardzo chętnie. Jakieś spacery może? Sama wiem że do ćwiczeń się nie nadaję :-/ jem niby zdriwo od momentu dowiedzenia się o ciąży, ale też siedząc w domu na L4 nie za duzo się ruszam. Ale biorę się po świętach za siebie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Karmienie piersią- ja bardzo żałuję, że nikt mnie nie nauczył dobrze przestawić pierwszego syna do piersi przez co karmilam tylko 7 miesiacy. Przy drugiej ciąży niesamowicie się na kp zaparłam i 3 latka sie cycowalismy. Ostatniego syna jeszcze dłużej bo 3.5 roku a o do teraz cycuś jest pocieszycielem i w kryzysie lubi się przytulić do nagiej piersi. Nie zabraniam bo bardzo to lubie choć ma skonczone 4 latka.

@Elodia... i inne dziewczyny, ktore maja do zrzucenia, a nie sa w ciazy... moze by tak sie wzajwmnie pomotywowac? Od razu zaznaczam, ze jesli chodzi o cwiczenia, to ja odpadam.
Ja nie mam do zrzucenia ale chętnie wezme udział :) tylko że ja z ćwiczeniami bo lubię :) już mam wyzwanie do sylwestra co drugi dzionek cwiczonka. I oczywiscie zdrowe jedzonko. Raz w tygodniu jakis fast food moze wejsc. Ale tylko raz :)

Taki mam plan. W przyszłym roku conajmniej w ciążę zajść :-) a gdyby się udalo od razu w marcowym cyklu to w grudniu bym się z porodem wyrobiła....no cóż, zobaczymy. Czas pokaże kiedy się uda.

Zamierzam też zmienić ginekologa. Ta moja trochę sprawę olała jak miałam cytologię robioną pod koniec lipca (muszę co pół roku bo mialam stan przednowotworowy i konizację w styczniu, póki co cytologie wychodzą mi super). A co do mojej, to jakiś czas temu przed okresem zaczely mi się pojawiac brunatne plamienia. Moja ginekolog to całkiem olała. A chyba powinna byla jakoś to zbadać? Tak mi się przynajmniej wydaje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Jeśli chodzi o te plamienia to może powinnaś zbadać progesteron? Około 7/8 dni po owulacji. Może jego poziom jest za niski i trzeba wspomoc luteinką

Dziewczyny w grupie siła! Choć ja chudnąć nie zamierzam 165 i 55 kg.
A co do kp mam szczerrze dosyć.. może macie pomysły jak szybko odstawic małego cycoholika?

reklama
@Wiktorka88 O odstawic ponoc nie jest tak latwo. Moja siostra miala straszna cycoholiczke. Dostawala spazmow zeby chociaz potrzymac cycusia. Siostra smarowala tego cyca musztarda, ale nic to nie dalo. Mowila, ze cycusia nie ma, ze ukradli. Az w koncu sie udalo. Ale dawala jej w zatepstwie za tego cycka jakies lakocie.
Takie to metody bardziej ludowe niz nowoczesne stosowala...

Do góry