reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Witam dziewczyny, u mnie dziś spadek temp., od wczoraj się czuję na @:( jeszcze w dodatku zum się przyplątało no i pobudka synka o 5.30... Fajny dzień będzie;)

reklama
Witam się w 16dc, 4dpo, 11 dni do terminu @.
Na razie w ciągu dnia udaje się nie myśleć o zachodzeniu w ciążę, ale w nocy śniły mi się pozytywne testy ciążowe ! Aż 6! Tzn to był taki śmieszny test jeden z 6 okienkami [emoji23] i wszystkie okienka pokazały wynik pozytywny..
Robię menu na dziś.
Tzn robię pizzę i do niej mam wszystko, zupę wczoraj na szybko wieczór ugotowałam, ale myślę co jeszcze dziś upichcić póki mam przestój i czas :) bo od połowy następnego tygodnia będzie szał ciał i praca od rana do wieczora i tak już do świąt.
Miłego dnia :*

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kati może to prognoza na grudzień, będzie u nas 6 pozytywów:D
Zazdroszczę tego sprzętu z lidla, sama na razie analizuję za i przeciw czy się nie skusić na spółkę z mamą. Ciekawa jestem czy garnki i kuchnia się już wtedy nie przydają wcale? Pomijając patelnię, bo słyszałam że jajecznicy jednak nie usmaży;)

Zazdroszczę tego sprzętu z lidla, sama na razie analizuję za i przeciw czy się nie skusić na spółkę z mamą. Ciekawa jestem czy garnki i kuchnia się już wtedy nie przydają wcale? Pomijając patelnię, bo słyszałam że jajecznicy jednak nie usmaży;)
Kochana mam nadzieję że będzie więcej niż 6 pozytywów [emoji23]
Co do robota wartooo. Szwagierka ka Thermomix, a teściowa też tego z Lidla, wiedziałam co robią itp, ale póki nie poszłam na pokaz z Thermomixa, sama czegoś w nim nie ugotowałam, nie próbowałam, nie podotykałam to nie wiedziałam że to taki cudowny sprzęt. Serioooo...
A jak zobaczyłam to tak się napaliłam, że chciałam oryginalnego na raty brać, ale mój D się nie zgodził bo 5 tys to za dużo.
Rozmawiał z teściową o tym pokazie itp to powiedziała że ma tego z Lidla i to dokładnie to samo co Thermomix i ona nam go kupi na prezent ślubny bo przed świętami będzie na promocji w Lidlu.
Sprawdzaliśmy specyfikację, plus już wypróbowany i powiem Ci ze fakt to praktycznie to samo co Thermomix, ta sama pojemność misy, te same funkcję, praktycznie ta sama moc. Przepisy z Thermomixa wychodzą tak samo w tym robocie z Lidla. Jedyne różnice to to że Thermomix ma wagę w misie, a ten z Lidla obok misy. No i że nie ma platformy Cookido i nie pokazuje Ci na wyświetlaczu kroków przepisu po kolei.
Cóż garnki i patelnie się przydają bo nawet jak zupę ugotujesz to przelewasz do gara. Smażyć nie smaży, ale podsmaża czy poddusza np cebulę, warzywa. Jedyne to że nie brudzisz tysiąca garnków podczas gotowania. No i to że i zupę i drugie danie na dostawce (varomie) robisz w tym samym czasie i dwudaniowy obiad gotuje się 20 minut. Wiadomo musisz sobie doliczyć czas przygotowania produktów, no ale gotując w garze też to robisz plus musisz stać, mieszać, pilnować, a robot sam to robi.
Robiąc ciasto czy na bułki, pizzę nie brudzisz rąk , nie rozsypujesz mąki, wszystko się robi w misie samo.
Tylko że misa ma pojemność 2,2 litra. Więc liczę zupy porcje na 3 max 4 osoby. Danie z waromy 2/3 osoby. Oczywiście mówię tu o osobach dorosłych. Tzn też jeszcze zależy co robisz. W przepisie zazwyczaj pisze na ile porcji jest.

No i przede wszystkim jak masz robota to nie potrzebujesz innych sprzętów typu mikser, blender, maszynka do mielenia, naczynia do gotowania na parze itp. Bo to wszystko masz w tym jednym robocie

Zaczęłam też robisz listy zakupów dokładnie ma gramy z przepisów i teraz zauważyłam że nie kupuję na zapas, nie zmarnuje się, nie popsuje a co za tym idzie też mniej kasy w sklepie wydaje.
Wczoraj upiekłam 12 bułek pszennych. Nie całe 2 zł składniki na bułki. A ile musiałabyś dać za tyle bułek w sklepie na dodatek naszpikowanych chemią.

Czesc kochane !'
U mnie dziś już 13 dc eh leci ten czas niedawno @ a tu juz byc może gdzies za rogiem czeka na mnie sie owulacja albo i nie czeka... nie wiem nie mysle o tym wiem tylko ze wczoraj i dziaj boli mnie podbrzusze i jajnik prawy dlatego myślę ze byc moze cos juz.sie.tam dzieje na.owu chociaz nasz kobiecy organizm czesto plata nam figle .
@KatiNails ja tez.kochana napalilam się.na.tego robota.i dostane go od mojego M pod choinke :-) na mikolaja moje kochnaie kupilo mi piekny srebrny komplet łancuszek i kolczyki wiec pomyslalam ze juz.go nie.bede naciagac jeszcze na robota hehe
Pochwalcie sie jak u Was po mikolajkach?
@leeleeth u ciebie spora gromadka to i Mikołaj ma co robić :-)

Czesc kochane !'
U mnie dziś już 13 dc eh leci ten czas niedawno @ a tu juz byc może gdzies za rogiem czeka na mnie sie owulacja albo i nie czeka... nie wiem nie mysle o tym wiem tylko ze wczoraj i dziaj boli mnie podbrzusze i jajnik prawy dlatego myślę ze byc moze cos juz.sie.tam dzieje na.owu chociaz nasz kobiecy organizm czesto plata nam figle .
@KatiNails ja tez.kochana napalilam się.na.tego robota.i dostane go od mojego M pod choinke :-) na mikolaja moje kochnaie kupilo mi piekny srebrny komplet łancuszek i kolczyki wiec pomyslalam ze juz.go nie.bede naciagac jeszcze na robota hehe
Pochwalcie sie jak u Was po mikolajkach?
@leeleeth u ciebie spora gromadka to i Mikołaj ma co robić :-)
My z D nie robimy sobie prezentów na Mikołaja tylko pod choinkę :)
Trzymam kciuki za Twój aktualny cykl ! :* Idziemy prawie łeb w łeb z tym że ja w tym miesiącu owu wcześniej miałam ;)

Hej dziewczyny. Nie wiem co robić, doczytałam ulotkę tego leku i mnie zmroziło...
1512642738-209a5eac9642aa1b-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry