reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Już po wizycie. :)
To tak, być może nie było drugiej fazy cyklu. Ogólnie powiedział, że już wszystko lepiej wygląda ale nadal zostajemy przy euthyroxie. Miałam badane piersi nawet. Dostałam lek Provera od dzisiaj mam brać przez 7 dni, a w następnym cyklu od 14dc przez 12 dni. Dietę dalej mam stosować i należało by trochę zgubić brzuszka. [emoji14]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ej jak to zgubić brzuszka???ty to powiedz temu twojemu lekarzowi ze tobie bardziej zalezy na joszeniu brzuszka a na zrzucanie przyjdzie czas :Dale super ze wszystko na.wizycie dobrze Bardzo!❤❤️bardzo sie ciesze!

reklama
❤️A swoją drogą kochane życzę w ten piekny mikolajkowy dzień kazdej z Was takiego "malego Mikołajka"w przyszlym roku ❤️❤️

Ej jak to zgubić brzuszka???ty to powiedz temu twojemu lekarzowi ze tobie bardziej zalezy na joszeniu brzuszka a na zrzucanie przyjdzie czas :Dale super ze wszystko na.wizycie dobrze Bardzo!❤❤️bardzo sie ciesze!
No niestety my kobiety nie mamy lekko i łatwo. Trzeba schudnąć by móc przytyć. :D Mam lekką otyłość brzuszną, tak chyba mogę to nazwać. Ogólnie mam 152cm wzrostu i 53kg wagi, nie wydaje się aby był problem jednak nie wygląda to tak jak bym chciała a zaczęło się jak zaszłam w ciążę. Jeszcze przed ciążą ważyłam 43-45kg max, byłam chudziusieńka. A jak zaszłam w ciążę to miałam jakiś nagły skok wagi i przytyłam w 2 miesiące 10kg... Chociaż nadal jadłam tak samo, prawdopodobnie przez hormony przy ciąży, zaczęło szaleć no i tak się rozszalało, że teraz mam problemy z miesiączkami... Wcześniej miałam regularne, ale bardzo obfite i bolesne, jeden lekarz u którego byłam w sierpniu tego roku podejrzewa, że to mogła być endometrioza i właśnie ona mogła być przyczyną ciąży pozamacicznej. Tak mi się organizm rozregulował po tej ciąży, że już drugi rok walczę, żeby wróciło wszystko do normy.

A najgorzej mam z tą dietą, nie wiem już jak mam jeść i co mam jeść, żeby nie wydawać fortuny na produkty... Nie potrafie sobie zrobić jakiegokolwiek jadłospisu... A jeść nie wolno mi, pieczywa i tu lekarz powiedział mi, że nie chodzi, że mogę bezglutenowy, tylko kategorycznie żadnego pieczywa, nabiału pod jakąkolwiek postacią, smażonego, makaronów i słodyczy. Słodyczy to ja już nie pamiętam kiedy jadłam... Chociaż tyle. Nie mogę sobie znaleźć jakiś konkretnych przepisów bo albo coś jest na bazie makaronów albo z dodatkiem nabiału...

A najgorzej mam z tą dietą, nie wiem już jak mam jeść i co mam jeść, żeby nie wydawać fortuny na produkty... Nie potrafie sobie zrobić jakiegokolwiek jadłospisu... A jeść nie wolno mi, pieczywa i tu lekarz powiedział mi, że nie chodzi, że mogę bezglutenowy, tylko kategorycznie żadnego pieczywa, nabiału pod jakąkolwiek postacią, smażonego, makaronów i słodyczy. Słodyczy to ja już nie pamiętam kiedy jadłam... Chociaż tyle. Nie mogę sobie znaleźć jakiś konkretnych przepisów bo albo coś jest na bazie makaronów albo z dodatkiem nabiału...
No to nieciekawie z tą Twoją dietą. Dla mnie to byłaby katorga. Ale o tyle moge podpowiedzieć że na obiady warzywa i mięska , jakaś pierś z kurczaka lub z indyka może pulpeciki mielone w sosikach np w pomidorowym. Warzywa na parze lub z piekarnika. Mięsko też w piekarniku najlepiej. Na śniadanko jajeczniczka lub jakiś omlecik. Jako przekąski jakieś sałatki owocowe lub kokatajle owocowo warzywne.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

No to nieciekawie z tą Twoją dietą. Dla mnie to byłaby katorga. Ale o tyle moge podpowiedzieć że na obiady warzywa i mięska , jakaś pierś z kurczaka lub z indyka może pulpeciki mielone w sosikach np w pomidorowym. Warzywa na parze lub z piekarnika. Mięsko też w piekarniku najlepiej. Na śniadanko jajeczniczka lub jakiś omlecik. Jako przekąski jakieś sałatki owocowe lub kokatajle owocowo warzywne.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie już znalazłam przykładowy jadłospis na tydzień i jest przystępny jeśli chodzi o koszta. Jakoś dam radę, kwestia jakiejś organizacji, podrukuje sobie przepisy na obiady, cała moja rodzinka będzie teraz na mojej diecie. :D

reklama
Do góry