reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Myślę, że u Ciebie będzie wszystko ok. Grunt, że ja dostalas, a może nawet dzidzia miała Twoją grupę krwi ;)
Niby dobrze jest przyjąć pierwszą dawkę w 28 tyg. ciąży czy jakoś przed przed tym tyg., ale wtedy nie jest refundowana i trzeba za nią zapłacić i druga dawka po porodzie, którą pokrywa już NFZ. Moja koleżanka dostała zastrzyk po porodzie i potem jeszcze szczęśliwie urodziła dwójkę :)
Oby było jak piszesz. :) Dziękuję za słowa otuchy. :)

Ja już zbieram się spać, bo o szóstej znowu trzeba wstać i na początek dnia 4 lekcje fizyki... Hura... [emoji58] Ale grunt, że to siedzenie na lekcjach przyniesie efekt. :)

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Coś dla Was :D:p zamiennik testu ciazowego do wypróbowania z przymrużeniem oka ale kto wie... spróbujcie.
forum.parenting.pl/w-oczekiwaniu-na-bociana/3026127,test-ciazowy-z-soda-co-sadzi

Ja tylko się wykąpać i też padam... syn nie miał dziś drzemki w dzień i jestem wykończona.

Wolę chemię od fizyki :) @Migdalove Wytrwałości w takim razie na lekcjach :) Będą efekty :) A słuchaj jak dzwonilas ostatnio na rejestracje do gina, to na kiedy konkretnie dostalas termin, bo ja znowu przespie i mi kolejny cykl ucieknie :/

Ja tylko się wykąpać i też padam... syn nie miał dziś drzemki w dzień i jestem wykończona.

Wolę chemię od fizyki :) @Migdalove Wytrwałości w takim razie na lekcjach :) Będą efekty :) A słuchaj jak dzwonilas ostatnio na rejestracje do gina, to na kiedy konkretnie dostalas termin, bo ja znowu przespie i mi kolejny cykl ucieknie :/
Dopiero na styczeń, @encirclede miała bodajże na 5 stycznia dopiero. Ale ja w swojej sytuacji gdzie muszę kiecka koniecznie kontrolę mam zadzwonić w poniedziałek i może coś się uda w grudniu jeszcze bo ogólnie biorę ten euthyrox pierwszy cykl i miałam przyjść do lekarza po miesiącu no i 7 grudnia będzie miesiąc odkąd biorę ten lek. Może jakoś mi się uda wcisnąć a jak nie to spróbuję prywatnie.

A co do lekcji to u nas wszystko oprócz matematyki, polskiego i angielskiego jest tak nudne... Po prostu nauczyciele tacy nudno, a już o historii nie wspomnę. Dzisiaj historyk gadał całe 4 godziny a do notowania były tylko zaledwie kartka zeszytu... Takze jak kogoś nie interesuje dany temat to po prostu umiera z nudów.
Dodatkowo ta szkoła jest tak zimna, nie wiem czy oni w ogóle w weekendy grzeją. O i każdy nauczyciel myślał, że jak to jest szkoła katolicka to będzie ładna, klimatyczna a tam taki syf, że szok. Jeszcze jak ktoś jest ateistą jak ja i mój luby to po prostu ta szkoła do szału doprowadza. :D A niestety taką szkołę wynajął Cosinus.

Ja to bym chciała iść mniej więcej w połowie cyklu i teraz ciężko mi tak będzie wycyrklowac. Wypadnie mi pójść na koniec stycznia chyba.
Obyś się dostała do gina teraz, a babeczka w rejestracji chociaż miła?
Kurcze, to lipa z tą szkołą :/ Nie chcieliście iść do któregoś liceum albo technikum w weekend?

Ja to bym chciała iść mniej więcej w połowie cyklu i teraz ciężko mi tak będzie wycyrklowac. Wypadnie mi pójść na koniec stycznia chyba.
Obyś się dostała do gina teraz, a babeczka w rejestracji chociaż miła?
Kurcze, to lipa z tą szkołą :/ Nie chcieliście iść do któregoś liceum albo technikum w weekend?

Babka nawet miła, mówi, że rozumie sytuację ale na ten moment nic nie zrobi i mam zadzwonić w poniedziałek.
My właśnie chodzimy do LO weekendowo, do Cosinusa w Elblągu. Tutaj w Malborku są dwie szkoły zaoczne, ale obie maja zajęcia piątek sobota a to się mojemu narzeczonemu z pracą nie zgrywa. A na dodatek w tamtym roku chodziliśmy do tej jednej, że tak powiem tańszej i w klasie mieliśmy przewagę 16latkow więc nauczyciele traktowali całą klasę jak dzieci i nie interesowało ich, że ktoś pracuje i w jakieś tam dni nie może przyjść do szkoły. Tutaj teraz całkiem inaczej, naprawdę nie jest źle. ;)

Witam się w niedzielę :)
Kurcze ten mój cykl jakiś dziwny.
Najpierw test owu pozytywny w 11dc (wczoraj) gdzie normalnie 14/15dc. No i wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku nagle tak mnie zabolało jak jeszcze nigdy w okolicy jajnika :o potem ból zrobił się lżejszy ale czułam jeszcze dobre 10 min. Jeśli to był pękający pęcherzyk to jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło :o zrobię jeszcze dziś popołudniu test owu i zobaczę czy kolor blednie.
Mokro też mam tak jak jeszcze nigdy nie miałam jak:o dziś znów [emoji173][emoji173][emoji173] bez żadnych wspomagaczy.
Aplikacja przesunęła mi termin @ na 18 grudnia. Cóż zaczynamy odliczanie. Zobaczymy.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny .
Z objawów moich to tylko ból piersi ale to może również wskazywać na @. Chociaż mnie nigdy nie bolą przed @ ale teraz może była owulacja i dlatego tak jest. Nie nastawiam się na nic. Mam przeczucie że się znów nie udało :(

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny .
Z objawów moich to tylko ból piersi ale to może również wskazywać na @. Chociaż mnie nigdy nie bolą przed @ ale teraz może była owulacja i dlatego tak jest. Nie nastawiam się na nic. Mam przeczucie że się znów nie udało :(

Który już dzień cyklu ? :*
Póki nie ma @ jest nadzieja :* trzymam kciuki :*

reklama
Witam się w niedzielę :)
Kurcze ten mój cykl jakiś dziwny.
Najpierw test owu pozytywny w 11dc (wczoraj) gdzie normalnie 14/15dc. No i wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku nagle tak mnie zabolało jak jeszcze nigdy w okolicy jajnika :o potem ból zrobił się lżejszy ale czułam jeszcze dobre 10 min. Jeśli to był pękający pęcherzyk to jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło :o zrobię jeszcze dziś popołudniu test owu i zobaczę czy kolor blednie.
Mokro też mam tak jak jeszcze nigdy nie miałam jak:o dziś znów [emoji173][emoji173][emoji173] bez żadnych wspomagaczy.
Aplikacja przesunęła mi termin @ na 18 grudnia. Cóż zaczynamy odliczanie. Zobaczymy.

No to super! Trzymam kciuki! Ja w tym cyklu miałam podobnie i o dziwo pękł ten pęcherzyk z 11dc ale później pojawił się kolejny który pękł własnie 15/16dc. Lekarz mówił że tamten mógłbyć niepełnowartościowy dlatego ten w lewym jajniku i tak urósł i pękł

Do góry