reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Myślę, że u Ciebie będzie wszystko ok. Grunt, że ja dostalas, a może nawet dzidzia miała Twoją grupę krwi ;)
Niby dobrze jest przyjąć pierwszą dawkę w 28 tyg. ciąży czy jakoś przed przed tym tyg., ale wtedy nie jest refundowana i trzeba za nią zapłacić i druga dawka po porodzie, którą pokrywa już NFZ. Moja koleżanka dostała zastrzyk po porodzie i potem jeszcze szczęśliwie urodziła dwójkę :)
Oby było jak piszesz. :) Dziękuję za słowa otuchy. :)

Ja już zbieram się spać, bo o szóstej znowu trzeba wstać i na początek dnia 4 lekcje fizyki... Hura... [emoji58] Ale grunt, że to siedzenie na lekcjach przyniesie efekt. :)

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Coś dla Was :D:p zamiennik testu ciazowego do wypróbowania z przymrużeniem oka ale kto wie... spróbujcie.
forum.parenting.pl/w-oczekiwaniu-na-bociana/3026127,test-ciazowy-z-soda-co-sadzi

Ja tylko się wykąpać i też padam... syn nie miał dziś drzemki w dzień i jestem wykończona.

Wolę chemię od fizyki :) @Migdalove Wytrwałości w takim razie na lekcjach :) Będą efekty :) A słuchaj jak dzwonilas ostatnio na rejestracje do gina, to na kiedy konkretnie dostalas termin, bo ja znowu przespie i mi kolejny cykl ucieknie :/

Ja tylko się wykąpać i też padam... syn nie miał dziś drzemki w dzień i jestem wykończona.

Wolę chemię od fizyki :) @Migdalove Wytrwałości w takim razie na lekcjach :) Będą efekty :) A słuchaj jak dzwonilas ostatnio na rejestracje do gina, to na kiedy konkretnie dostalas termin, bo ja znowu przespie i mi kolejny cykl ucieknie :/
Dopiero na styczeń, @encirclede miała bodajże na 5 stycznia dopiero. Ale ja w swojej sytuacji gdzie muszę kiecka koniecznie kontrolę mam zadzwonić w poniedziałek i może coś się uda w grudniu jeszcze bo ogólnie biorę ten euthyrox pierwszy cykl i miałam przyjść do lekarza po miesiącu no i 7 grudnia będzie miesiąc odkąd biorę ten lek. Może jakoś mi się uda wcisnąć a jak nie to spróbuję prywatnie.

A co do lekcji to u nas wszystko oprócz matematyki, polskiego i angielskiego jest tak nudne... Po prostu nauczyciele tacy nudno, a już o historii nie wspomnę. Dzisiaj historyk gadał całe 4 godziny a do notowania były tylko zaledwie kartka zeszytu... Takze jak kogoś nie interesuje dany temat to po prostu umiera z nudów.
Dodatkowo ta szkoła jest tak zimna, nie wiem czy oni w ogóle w weekendy grzeją. O i każdy nauczyciel myślał, że jak to jest szkoła katolicka to będzie ładna, klimatyczna a tam taki syf, że szok. Jeszcze jak ktoś jest ateistą jak ja i mój luby to po prostu ta szkoła do szału doprowadza. :D A niestety taką szkołę wynajął Cosinus.

Ja to bym chciała iść mniej więcej w połowie cyklu i teraz ciężko mi tak będzie wycyrklowac. Wypadnie mi pójść na koniec stycznia chyba.
Obyś się dostała do gina teraz, a babeczka w rejestracji chociaż miła?
Kurcze, to lipa z tą szkołą :/ Nie chcieliście iść do któregoś liceum albo technikum w weekend?

Ja to bym chciała iść mniej więcej w połowie cyklu i teraz ciężko mi tak będzie wycyrklowac. Wypadnie mi pójść na koniec stycznia chyba.
Obyś się dostała do gina teraz, a babeczka w rejestracji chociaż miła?
Kurcze, to lipa z tą szkołą :/ Nie chcieliście iść do któregoś liceum albo technikum w weekend?

Babka nawet miła, mówi, że rozumie sytuację ale na ten moment nic nie zrobi i mam zadzwonić w poniedziałek.
My właśnie chodzimy do LO weekendowo, do Cosinusa w Elblągu. Tutaj w Malborku są dwie szkoły zaoczne, ale obie maja zajęcia piątek sobota a to się mojemu narzeczonemu z pracą nie zgrywa. A na dodatek w tamtym roku chodziliśmy do tej jednej, że tak powiem tańszej i w klasie mieliśmy przewagę 16latkow więc nauczyciele traktowali całą klasę jak dzieci i nie interesowało ich, że ktoś pracuje i w jakieś tam dni nie może przyjść do szkoły. Tutaj teraz całkiem inaczej, naprawdę nie jest źle. ;)

Witam się w niedzielę :)
Kurcze ten mój cykl jakiś dziwny.
Najpierw test owu pozytywny w 11dc (wczoraj) gdzie normalnie 14/15dc. No i wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku nagle tak mnie zabolało jak jeszcze nigdy w okolicy jajnika :o potem ból zrobił się lżejszy ale czułam jeszcze dobre 10 min. Jeśli to był pękający pęcherzyk to jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło :o zrobię jeszcze dziś popołudniu test owu i zobaczę czy kolor blednie.
Mokro też mam tak jak jeszcze nigdy nie miałam jak:o dziś znów [emoji173][emoji173][emoji173] bez żadnych wspomagaczy.
Aplikacja przesunęła mi termin @ na 18 grudnia. Cóż zaczynamy odliczanie. Zobaczymy.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny .
Z objawów moich to tylko ból piersi ale to może również wskazywać na @. Chociaż mnie nigdy nie bolą przed @ ale teraz może była owulacja i dlatego tak jest. Nie nastawiam się na nic. Mam przeczucie że się znów nie udało :(

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny .
Z objawów moich to tylko ból piersi ale to może również wskazywać na @. Chociaż mnie nigdy nie bolą przed @ ale teraz może była owulacja i dlatego tak jest. Nie nastawiam się na nic. Mam przeczucie że się znów nie udało :(

Który już dzień cyklu ? :*
Póki nie ma @ jest nadzieja :* trzymam kciuki :*

reklama
Witam się w niedzielę :)
Kurcze ten mój cykl jakiś dziwny.
Najpierw test owu pozytywny w 11dc (wczoraj) gdzie normalnie 14/15dc. No i wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku nagle tak mnie zabolało jak jeszcze nigdy w okolicy jajnika :o potem ból zrobił się lżejszy ale czułam jeszcze dobre 10 min. Jeśli to był pękający pęcherzyk to jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło :o zrobię jeszcze dziś popołudniu test owu i zobaczę czy kolor blednie.
Mokro też mam tak jak jeszcze nigdy nie miałam jak:o dziś znów [emoji173][emoji173][emoji173] bez żadnych wspomagaczy.
Aplikacja przesunęła mi termin @ na 18 grudnia. Cóż zaczynamy odliczanie. Zobaczymy.

No to super! Trzymam kciuki! Ja w tym cyklu miałam podobnie i o dziwo pękł ten pęcherzyk z 11dc ale później pojawił się kolejny który pękł własnie 15/16dc. Lekarz mówił że tamten mógłbyć niepełnowartościowy dlatego ten w lewym jajniku i tak urósł i pękł

Do góry