reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Cześć dziewczyny, wisienka94 ja też planowałam testować 10 dni po owu(a raczej po skoku) 8.12, bo tak spodziewam się @ jeśli przyjdzie. Ale no właśnie, jeśli jednak się udało to pewnie będzie za wcześnie żeby coś wyszło?
A mam pytanko. Dni po owu liczysz od skoku czy od momentu kiedy czujesz że wystąpiła owulacja? Bo mnie straszliwie jajnik bolał w 15dc wieczorem i myślałam że coś jest nie tak taki to był ból ale temperatura skoczyła pięknie dopiero w 17dc

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas też cieżko byłoby z bliźniakami. Mamy dwupokojowe mieszkanko także ciasno by się zrobiło. Mam nadzieje że uda się nam kiedyś zmienić na większe bo chciałabym mieć więcej dzieci :) a wy ile macie pokoi w mieszkanku?

Też dwa pokoje :) 50 m :(
Na razie nie stać nas na większe bo u nas na osiedlu nowe mieszkania to i odstępne wysokie. A też jeśli mam fajne nowoczesne mieszkanie to nie pójdę teraz na gorszy standard :(
Na razie że tak powiem mieszkamy w jednym pokoju bo w drugim mam gabinet. Jak zajde w ciążę to z gabinetu robimy sypialnie wspólną a miejsce na pazury będę kombinować w salonie. Po porodzie z maluchem i tak pewnie że dwie dziennie dziewczyny tylko będę przyjmować to jakoś ogarniemy.
Moi rodzice chcą dać nam dom 240m. Tylko muszą skończyć się sprawy formalne z podziałem spadku i chcą go wyremontować.
Dół pójdzie na lokale usługowe- właśnie tam też będę mieć salon kosmetyczny. Piętro to część dzienna a na poddaszu są radę zrobić 3 sypialnie plus malutka łazienkę z prysznicem.
Kawał jeszcze działki 17ar. Więc tam mogłabym i czwórkę dzieci mieć [emoji14]
Nie no żartuje, ale pewnie zastanawialibysmy się wtedy czy na trzecie się nie zdecydować. W tym momencie nie ma takiej opcji.
No i mnie w sumie skłoniło teraz do drugiego dziecka to że Aleks ma już skończone 3 lata. Zanim urodze dawno będzie miał skończone 4 lata. Plus mój D też chce mieć swoje biologiczne dziecko. Nie powiem mojego Aleksa traktuje jak swoje - zaczął z nami być jak Aleks ledwo rok skończył. Oboje za sobą w ogień by poszli :) ale jednak swoje biologiczne. On nie miał szczęścia przeżyć starań, pierwszego pozytywnego testu ciążowego, pierwszego USG, bicia serca, kopniaków, pierwszych dni życia i całej reszty a ma 32 lata. Więc czas najwyższy :)
1512289089-962ddc6f99567012-aaaaaa.jpeg

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dziś u ja. U mnie dziś 28 dc i postanowiłam ze nie będę testować chyba ze 5.12 @ nie przyjdzie chociaż sposób @mamunia86 na pewno wypróbuje (oczywiście dla zabawy) a za Was dziewczynki trzymam mocne &&& oby grudzień był bardzo owocny ;)

Też dwa pokoje :) 50 m :(
Na razie nie stać nas na większe bo u nas na osiedlu nowe mieszkania to i odstępne wysokie. A też jeśli mam fajne nowoczesne mieszkanie to nie pójdę teraz na gorszy standard :(
Na razie że tak powiem mieszkamy w jednym pokoju bo w drugim mam gabinet. Jak zajde w ciążę to z gabinetu robimy sypialnie wspólną a miejsce na pazury będę kombinować w salonie. Po porodzie z maluchem i tak pewnie że dwie dziennie dziewczyny tylko będę przyjmować to jakoś ogarniemy.
Moi rodzice chcą dać nam dom 240m. Tylko muszą skończyć się sprawy formalne z podziałem spadku i chcą go wyremontować.
Dół pójdzie na lokale usługowe- właśnie tam też będę mieć salon kosmetyczny. Piętro to część dzienna a na poddaszu są radę zrobić 3 sypialnie plus malutka łazienkę z prysznicem.
Kawał jeszcze działki 17ar. Więc tam mogłabym i czwórkę dzieci mieć [emoji14]
Nie no żartuje, ale pewnie zastanawialibysmy się wtedy czy na trzecie się nie zdecydować. W tym momencie nie ma takiej opcji.
No i mnie w sumie skłoniło teraz do drugiego dziecka to że Aleks ma już skończone 3 lata. Zanim urodze dawno będzie miał skończone 4 lata. Plus mój D też chce mieć swoje biologiczne dziecko. Nie powiem mojego Aleksa traktuje jak swoje - zaczął z nami być jak Aleks ledwo rok skończył. Oboje za sobą w ogień by poszli :) ale jednak swoje biologiczne. On nie miał szczęścia przeżyć starań, pierwszego pozytywnego testu ciążowego, pierwszego USG, bicia serca, kopniaków, pierwszych dni życia i całej reszty a ma 32 lata. Więc czas najwyższy :)
1512289089-962ddc6f99567012-aaaaaa.jpeg

Piękne jest to co piszesz :) fajnie że mają taki super kontakt. No dom fajna sprawa ale też dużo obowiązków z tym związanych. Nie wiem czy bym się zdecydowała. Ale też kwestia finansowa narazie nie pozwala nam myśleć o zmianie mieszkania bo ja jeszcze studiuje a z dorywczego sprzątnia mieszkań nie ma kokosów. Te moje studia to jeszcze 1.5 roku. No ja już nie chciałam dłużej czekać ze starankami bo instynkt macierzyński daje silnie o sobie znać. Jakoś sobie poradze z tym wszystkim. Tymbardziej że to magisterka a nie licencjat. Tak rozum mi podpowiada żebym na spokojnie skonczyła studia i znalazła pracę a dopiero poźniej dzidzia ale z sercem nie wygram.

4.12 albo 05.12 bo u mnie cykle wąchają się w granicach 28-29 dni chociaż ostatnie dwa były 28 ale w tym cyklu mam wrażenie ze owu miałam jakoś tak późno

Piękne jest to co piszesz :) fajnie że mają taki super kontakt. No dom fajna sprawa ale też dużo obowiązków z tym związanych. Nie wiem czy bym się zdecydowała. Ale też kwestia finansowa narazie nie pozwala nam myśleć o zmianie mieszkania bo ja jeszcze studiuje a z dorywczego sprzątnia mieszkań nie ma kokosów. Te moje studia to jeszcze 1.5 roku. No ja już nie chciałam dłużej czekać ze starankami bo instynkt macierzyński daje silnie o sobie znać. Jakoś sobie poradze z tym wszystkim. Tymbardziej że to magisterka a nie licencjat. Tak rozum mi podpowiada żebym na spokojnie skonczyła studia i znalazła pracę a dopiero poźniej dzidzia ale z sercem nie wygram.

Dziecko w niczym nie przeszkadza :) studium zaoczne robiłam z dzieckiem. Jak zaczęłam Aleks miał 2,5 miesiąca :)

U nas też kwestia finansowa.
Duzy dom bez kredytu czy małe mieszkanie z kredytem na 25/30 lat...

reklama
Dziecko w niczym nie przeszkadza :) studium zaoczne robiłam z dzieckiem. Jak zaczęłam Aleks miał 2,5 miesiąca :)

Super! Też myśle że sobie dam radę bo my kobietki jesteśmy wielozadaniowe i dobrze zorganizowane :)

Do góry