reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

reklama
A teraz chyba po porodzie nie badają krwi dziecka?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
A nie wiem kochana, nie rodziłam. ;)
Ale wiem, że moją grupę krwi pomylili po urodzeniu. ;) Znaczy odczyn rh bez zmian aczkolwiek jak wspomniałam zamiast A jak mam na prawdę AB.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym co się pomyliłam to mój tato jest przykładem, dziadkowie mieli wręcz identyczną grupę krwi rh+ a mój tato jako jedyny z rodzeństwa ma rh-. ;p I całe życie się zastanawiał, dlaczego tak jest.

A nie wiem kochana, nie rodziłam. ;)
Ale wiem, że moją grupę krwi pomylili po urodzeniu. ;) Znaczy odczyn rh bez zmian aczkolwiek jak wspomniałam zamiast A jak mam na prawdę AB.

To nie tak że pomylili. Tylko po urodzeniu może dziecko mieć jeszcze grupę krwi matki a potem może ona ulec zmianie. Dlatego teraz nie robią zaraz po urodzeniu bo do ilus tam miesięcy moze się zmienić. Oznaczają tylko współczynnik krwi. Ja nie wiem jaką grupę ma mój syn. Wiem tylko tyle że ma +

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To nie tak że pomylili. Tylko po urodzeniu może dziecko mieć jeszcze grupę krwi matki a potem może ona ulec zmianie. Dlatego teraz nie robią zaraz po urodzeniu bo do ilus tam miesięcy moze się zmienić. Oznaczają tylko współczynnik krwi. Ja nie wiem jaką grupę ma mój syn. Wiem tylko tyle że ma +

No ja miałam na odwrót bo moja mama ma A rh-, a ja dopiero po tylu latach dowiedziałam się, że mam taką samą jak ona. ;)

Bo dokładnie jest tak, moja mama ma A Rh-, tata AB Rh- a ja właśnie po mamie mam grupę a wpisane miałam taką jak taty. Ale masz rację, są różne antygeny i odczyn krwinek więc dzieciom może zmienić się grupa krwi. Może dlatego teraz nie robią badań po porodzie dziecku bo to nie ma sensu.

Bo dokładnie jest tak, moja mama ma A Rh-, tata AB Rh- a ja właśnie po mamie mam grupę a wpisane miałam taką jak taty. Ale masz rację, są różne antygeny i odczyn krwinek więc dzieciom może zmienić się grupa krwi. Może dlatego teraz nie robią badań po porodzie dziecku bo to nie ma sensu.

No tak mi to mama (mgr pielęgniarstwa) tłumaczyła. Ze nie robią bo grupa krwi noworodka może się zmienić. Tylko nie pamiętam dokładnie w jakim czasie może się zmienić.

No tak mi to mama (mgr pielęgniarstwa) tłumaczyła. Ze nie robią bo grupa krwi noworodka może się zmienić. Tylko nie pamiętam dokładnie w jakim czasie może się zmienić.

Oo moja teściowa też pielęgniarka :) pracuje w szpialu dziecięcym i zawsze wszystkie badanka mi robi bo ja strasznie się boje igieł i zastrzyków i wszystkiego. Także u niej w pokoiku zawsze mi pobiera krewke

Z tego co wyczytałam to do 2 roku życia, ale wiadomo co jest napisane w internecie nie zawsze jest zgodne z prawdą. :)

Jak Wam mija weekend dziewczyny? :)

reklama
Oo moja teściowa też pielęgniarka :) pracuje w szpialu dziecięcym i zawsze wszystkie badanka mi robi bo ja strasznie się boje igieł i zastrzyków i wszystkiego. Także u niej w pokoiku zawsze mi pobiera krewke

Moja mama też na oddziale dziecięcym :)

Do góry