reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
W sumie to wtedy nie miałam zielonego światła miałam odczekać 3 miesiące i dopiero działać ale psychicznie nie dałabym rady tyle czekać wiec Poprostu stwierdziliśmy ze co będzie to będzie i się udało oczywiście co chwila jakieś niespodzianki a to krwawienia plamienia przedwczesne skurcze ale ostateczne 40 tc wywoływany poród i wszystko Ok. Natomiast teraz po poronieniu lekarz powiedział ze są dwie teorie i albo czekamy 3 miesiące albo działamy i dał nam wolna rękę ale niestety to poronienie chyba gorzej zniosłam
No to tak.jak u nas. Nie zabronil ale tez nie zachecal. W kazdym razie my podjeliamy decyzje, ze probujemy, bo mi tez psychiczniej latwiej wrocic do starań niz czekac 3 msc... tez sie boje strasznie, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. A w tej drugiej ciazy, ktora zakonczyla sie porodem bralas jakies leki? I czy po drugim poronieniu robilas jakies badania?

No to tak.jak u nas. Nie zabronil ale tez nie zachecal. W kazdym razie my podjeliamy decyzje, ze probujemy, bo mi tez psychiczniej latwiej wrocic do starań niz czekac 3 msc... tez sie boje strasznie, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. A w tej drugiej ciazy, ktora zakonczyla sie porodem bralas jakies leki? I czy po drugim poronieniu robilas jakies badania?
W drugiej ciazy brałam od 6 tyg duphaston bo miałam krwiaka. A co do badań to robiłam tylko takie podstawowe tarczycowe toksoplazmozę różyczkę No i wszystkie te które robi się na początku ciazy ale nic w nich nue wyszło oczywiście tez badanie hist pat ale ono tez nie wykazało nic innych badań nie robiłam bo lekarz stwierdził ze z racji tego ze u mnie jest na przemian poronienie poród poronienie to nie ma jeszcze sensu gdyby były 2 poronienia pod rząd to tak

W drugiej ciazy brałam od 6 tyg duphaston bo miałam krwiaka. A co do badań to robiłam tylko takie podstawowe tarczycowe toksoplazmozę różyczkę No i wszystkie te które robi się na początku ciazy ale nic w nich nue wyszło oczywiście tez badanie hist pat ale ono tez nie wykazało nic innych badań nie robiłam bo lekarz stwierdził ze z racji tego ze u mnie jest na przemian poronienie poród poronienie to nie ma jeszcze sensu gdyby były 2 poronienia pod rząd to tak
Rozumiem. Wiec teraz czas na porod :) mi w histo-pato tez nic nie wyszlo. Lekarz twierdzi, ze raz.moze sie kazdej przytrafic.. teraz nam sie uda :)

Dobre rano moje wariatki :D:D
@Dagaa11 jak tam noc upłynęła mam nadzieje ze z pozytywnym skutkiem :p
U mnie dziś 14dc niby teoretycznie ksiazkowy dzień owulacji ale czy ja tam wiem mi sie wydaje ze jeszcze nigdy owulacji w tym dniu nie.mialam :p:Do_O
Życzę Wam dzioluszki duzo duzo radosci na.caly dzień ...i duzo duzo milosci na cala.noc :p:D

Dzień dobry[emoji4]u mnie już 5 dc[emoji1]
Witam Nowa staraczke[emoji4]fajnie ze nas coraz wiecej[emoji1][emoji1]
Powiem wam ze ja się boję tej ciazy (tej w która zajde w tym cyklu[emoji23][emoji23])bo mam problemowe ciaze.w drugiej mojej ciąży mialam krwiaka, pozniej ok 8 tyg podnioslam mojego syna i krew poleciała mi po nogach doslownie.zaraz szpital i podtrzymywanie ciąży.udało się.później przedwczesny poród w 30,33 tyg ale powstrzymane i wzięło mnie ok 36 tyg znowu lezalam tydzień i znowu skurcze az wkoncu zrobili mi cc tyle co wskoczył 37 tydz.
Powiem wam ze jak myślę o tym wszystkim to boję się ze znowu nie będzie łatwo.Nie wspomnę wymiotow 24 /dobe[emoji47]
Kurczę tak sobie mysle ze ja nieźle rąbnieta jestem jesli decyduje sie znowu na dziecko gdzie mam juz odchowanych chlopakow[emoji53]czy ja jestem normalna??[emoji19][emoji19][emoji19]
Dziś mam fatalny dzień.masakra[emoji26]na 19 aerobik może odreaguje trochę.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z wami w środowy poranek. :) Pogoda jak zwykle nie zachwyca.
@judytka777 niedługo wejdę na komputer i dodam Cię do listy. :)
U mnie 26dc, może mi się cykl przedłużyć przez leki ale mam się nie przejmować. Nie wiem, nie zapytałam lekarza, czy w kolejnym cyklu z euthyroxem lepiej uważać i wstrzymać się że staraniami czy jednak się starać. Pamiętam tylko jak powiedział, że euthyrox na pewno ułatwi zajść w ciążę.

Do góry