reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

No to tak... mam te zasrane policystyczne jajniki :( na szczescie w nieznacznym stopniu. Pecherzyk rosnie, wiec owulacja powinna niebawem nastąpić.
Lekarz ppwiedzial, ze najlepiej jakbym przez 3 miesiace stosowala antykoncepcje. Przepisal mi nawet tabletki, ale ja juz wiem, ze nie bede ich stosować... w naszym przypadku to czekanie ze staraniami do lutego.
Przepial mi tez siofor, ktory bede brac od dziaiaj. Jak zajde to bede go lykac.do 12 tygodnia. Dodatkowo w ciazy bede musiala brać acard.
Na usg wyszlo, ze po lyzeczkowaniu nie ma juz sladow, takze to jedna z tych dobrych wiadomości.
Generalnie po dzisiejszej wizycie mam strasznie mieszane uczucia. Tak chwalilam mojego lekarza, a dzisiaj poczulam sie olana...

To samo napisalam na staraczkach 2017 wiec prosze sie nie oburzyć :D
Czyli obie mamy niezbyt dobre wiadomości. :( Tulę mocno! <3

reklama
No to tak... mam te zasrane policystyczne jajniki :( na szczescie w nieznacznym stopniu. Pecherzyk rosnie, wiec owulacja powinna niebawem nastąpić.
Lekarz ppwiedzial, ze najlepiej jakbym przez 3 miesiace stosowala antykoncepcje. Przepisal mi nawet tabletki, ale ja juz wiem, ze nie bede ich stosować... w naszym przypadku to czekanie ze staraniami do lutego.
Przepial mi tez siofor, ktory bede brac od dziaiaj. Jak zajde to bede go lykac.do 12 tygodnia. Dodatkowo w ciazy bede musiala brać acard.
Na usg wyszlo, ze po lyzeczkowaniu nie ma juz sladow, takze to jedna z tych dobrych wiadomości.
Generalnie po dzisiejszej wizycie mam strasznie mieszane uczucia. Tak chwalilam mojego lekarza, a dzisiaj poczulam sie olana...

To samo napisalam na staraczkach 2017 wiec prosze sie nie oburzyć :D
Absolutnie nie będe oburzona :p

@Ewarut Już zapisałam :)
Lista póki co wygląda tak:
upload_2017-11-7_18-20-17.png

Załączniki

• upload_2017-11-7_18-20-17.png
    upload_2017-11-7_18-20-17.png
    10,7 KB · Wyświetleń: 285
@Ewarut witaj!
@Migdalove fajnie, ze masz dobrego lekarza :) to połowa sukcesu!
@Dagaa11 chyba nie najgorzej jest? Ovu będzie, leki Ci doktor wskazala, po lyzeczkowaniu nie ma śladu... Chyba nie ma co sie zle nastawiać? Będziesz szukala innego lekarza? Może warto jesli nie jesteś do tej przekonana? Ja tam nie wierze w anty jako lek, bo niby jak to ma pomóc? Moja mi mowila, ze może dać anty na wyregulowanie cyklu, ale nie chciałam bo to taki sztuczny okres, po odstawieniu dalej bym miała problem. Na szczęście zminana diety pomogla, i juz jakies pól roku mam te 31-32 dni, dla mnie to ulga po 60 dniowych cyklach ;O)
Wiesz co jak zajde w ciaze to pomysle o wizycie u kogos innego, narazie i tak zaden lekarz nic wiecej nie zrobi. Musze brac ten siofor i czekac na rezultaty. Mysle, ze to jednak nienajgorsze wiesci. Daje nam 3 miesiace, jak sie nie uda to bede myslec dalej. W kazdym razie nie mam zamiru 3 miesiace brac anty zeby wyreulowac cykl, fakt ze przed poronieniem nie byl idealny bo od 30-35 dni, ale to jeszcze nie tragedia. Teraz tylko.mam nadzieje, ze pecherzyk urosnie i owu bedzie. Mialam dzisiaj w 13 dc 13mm

@Dagaa11 -Ja nie wyobrazam sobie zmiany mojego gina ... On jest taki neutralny... Zastanów się za nim podejmiesz decyzję. Ja anty też bym nie brała, bo po nich różnie bywa :/
@nata$za88 Witaj :)
Raczej nie zmienie. Jakby nie bylo, jest dobrym specjalista, dzisiaj mial slabszy dzien nie da sie ukryc ;)
No nie bede brac anty na 100%, tyle sie nasluchalam i naczytalam na forum.o dziewczynach ktore pozniej nie mogly zajsc. Rozne rzeczy sie dzieja...

reklama
Raczej nie zmienie. Jakby nie bylo, jest dobrym specjalista, dzisiaj mial slabszy dzien nie da sie ukryc ;)
No nie bede brac anty na 100%, tyle sie nasluchalam i naczytalam na forum.o dziewczynach ktore pozniej nie mogly zajsc. Rozne rzeczy sie dzieja...
I po pierwsze nie sądzę by mógł wyregulować cykl. Kiedyś brałam i później wieki czekałam na kolejną @ i w dodatku były mega bolesne.
Lekarz też człowiek ma czasem zły dzień. Musimy uzbroić się w cierpliwość , choć wiem że to nie łatwe.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry