reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

tak zrób to!poczujesz różnicę:)tylko uwaga dobrze by było zrobić testy na nietolerancję pokarmowe bo np mi wyszedł gluten nabiał ale również kukurydza a tak naprawdę jak chcemy jeść bez glutenowe rzeczy często je zastępuje kukurydzianymi np wafle kukurydziane makarony bezglutenowe które często są kukurydziane więc można takie testy zrobić mi wyszły jeszcze sliwki,drożdże piwowarskie:(; groszek zielony;aloes czyli również na kosmetyki muszę patrzeć gdzie go nie ma no i tak jak mówiłam gluten,mleko;jajka ..

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi jajkami to akurat mi powiedział, że je mogę jeść, tylko bezwzględnie pieczywo, nabiał, makarony omijać. Nie wiem jak to z tymi bezglutenowymi produktami jest. Dużo jest przesłanek, że zamiast glutenu jest ogrom sztucznych świństw, które dają gorszy efekt niż sam gluten. Nie będę może szukać zamienników, w ogóle przerzucę się na kasze, te o których mówił mi lekarz, na ryż ale tylko basmati, po za tym dużo warzyw, owoców i powinno być ok. :) Jedynie chyba jakiś zamiennik mleka muszę sobie ogarnąć do kawy. :D

reklama
Hej. Piękny mamy dzisiaj dzień :) Byłam dziś z synem u pediatry na kontroli i powiedział, że jest już dobrze i możemy na dwór wychodzić :) Byłam w aptece i otworzyłam drzwi starszej pani, pomogłam jej wejść i dziekowala mi strasznie, aż miło mi się zrobiło ;)

A ten Błaszczyk to ile ma lat? Po 50-tce jest? ;)
@Migdalove Do dentystki jeżdżę do Starego Pola, a chirurga mogę polecić w Iławie, fakt, że daleko i wizyta trochę kosztuje, ale jest bardzo dobry :)

Dziewczyny udanych starań i żeby nam się tu zaraz posypały pozytywy! :*
Wizytujacym u lekarzy - samych dobrych wieści :)

Hej. Piękny mamy dzisiaj dzień :) Byłam dziś z synem u pediatry na kontroli i powiedział, że jest już dobrze i możemy na dwór wychodzić :) Byłam w aptece i otworzyłam drzwi starszej pani, pomogłam jej wejść i dziekowala mi strasznie, aż miło mi się zrobiło ;)

A ten Błaszczyk to ile ma lat? Po 50-tce jest? ;)
@Migdalove Do dentystki jeżdżę do Starego Pola, a chirurga mogę polecić w Iławie, fakt, że daleko i wizyta trochę kosztuje, ale jest bardzo dobry :)

Dziewczyny udanych starań i żeby nam się tu zaraz posypały pozytywy! :*
Wizytujacym u lekarzy - samych dobrych wieści :)
Jakoś chyba będzie około 50tki :p Do Iławy raczej mnie nie poniesie. :D Spróbuję do Michałka. :)

@Migdalove super.ze lekarz podszedł do Ciebie bardzo profesjonalnie takich lekarzy się chwali.
No to teraz troszeczkę popracuj nad tym co powinnas i niech te twoje wszystkie starania w tym kierunku zaowocuja później pięknym pozytywnym testem tego ci już teraz kochana.życzę!

@Migdalove ciesze sie, ze trafilas na profesjonaliste.
Wrocilam szybciej z pracy... zrobilam test owu i nic. Zero kreski. Laski jak on mi dzisiaj powie, ze owu nie bedzie to chyba tam zjade :( :( :( osiwieje do tej 17..

To będę się go mniej wstydzila w takim razie :D

@Dagaa11 może miałaś już wczesniej owu jak Ci te bladziochy wychodziły. Chociaż pisałaś , że kreska ciemnieje, to może już jestes po, ale za 1,5 h będzie wszystko jasne. Nie stresuj się tak Kochana :*

@tola_tola limetic bo przez 1,5 miesiąca kp i tak zostały mi te tabletki :) Dzisiaj zaczęłam nowe Belara :)
@adiika powiem Ci, że na prawdę fajny lekarz, ja u niego też się czuję wyjątkowo swobodnie :)

PS dostałam okres wreszcie :D Po 31 dniach :) Jest lepiej niż przed ciążą wtedy było 35-39 dni :)

Witam dziewczyny :)
Mam na imię Ewa jestem mamą 4 letniego Bartosza i mamą Aniołka z śierpnia z tego roku. Mam 32 lata:) Staram sie już drugi mc po tej ciąży obumarłej , ale nic nie wychodzi , wiec pewnie przeciąnie sie to na 2018 z racji tego , że plemniki mało ruchliwe ...
To tyle po krótce reszta w praniu :)

No to tak... mam te zasrane policystyczne jajniki :( na szczescie w nieznacznym stopniu. Pecherzyk rosnie, wiec owulacja powinna niebawem nastąpić.
Lekarz ppwiedzial, ze najlepiej jakbym przez 3 miesiace stosowala antykoncepcje. Przepisal mi nawet tabletki, ale ja juz wiem, ze nie bede ich stosować... w naszym przypadku to czekanie ze staraniami do lutego.
Przepial mi tez siofor, ktory bede brac od dziaiaj. Jak zajde to bede go lykac.do 12 tygodnia. Dodatkowo w ciazy bede musiala brać acard.
Na usg wyszlo, ze po lyzeczkowaniu nie ma juz sladow, takze to jedna z tych dobrych wiadomości.
Generalnie po dzisiejszej wizycie mam strasznie mieszane uczucia. Tak chwalilam mojego lekarza, a dzisiaj poczulam sie olana...

To samo napisalam na staraczkach 2017 wiec prosze sie nie oburzyć :D

reklama
Witam dziewczyny :)
Mam na imię Ewa jestem mamą 4 letniego Bartosza i mamą Aniołka z śierpnia z tego roku. Mam 32 lata:) Staram sie już drugi mc po tej ciąży obumarłej , ale nic nie wychodzi , wiec pewnie przeciąnie sie to na 2018 z racji tego , że plemniki mało ruchliwe ...
To tyle po krótce reszta w praniu :)
Witaj! :) Jeśli chcesz, możesz zapisać się do naszej listy tnij.at/starania2018
upload_2017-10-17_18-18-51-png.826135

, mogę Cię również sama dopisać. :)
Przykro mi z twojej straty. Oby starania jak najszybciej zaowocowały. :)

Do góry