1
174974
Gość
Z tymi jajkami to akurat mi powiedział, że je mogę jeść, tylko bezwzględnie pieczywo, nabiał, makarony omijać. Nie wiem jak to z tymi bezglutenowymi produktami jest. Dużo jest przesłanek, że zamiast glutenu jest ogrom sztucznych świństw, które dają gorszy efekt niż sam gluten. Nie będę może szukać zamienników, w ogóle przerzucę się na kasze, te o których mówił mi lekarz, na ryż ale tylko basmati, po za tym dużo warzyw, owoców i powinno być ok. Jedynie chyba jakiś zamiennik mleka muszę sobie ogarnąć do kawy.tak zrób to!poczujesz różnicętylko uwaga dobrze by było zrobić testy na nietolerancję pokarmowe bo np mi wyszedł gluten nabiał ale również kukurydza a tak naprawdę jak chcemy jeść bez glutenowe rzeczy często je zastępuje kukurydzianymi np wafle kukurydziane makarony bezglutenowe które często są kukurydziane więc można takie testy zrobić mi wyszły jeszcze sliwki,drożdże piwowarskie; groszek zielony;aloes czyli również na kosmetyki muszę patrzeć gdzie go nie ma no i tak jak mówiłam gluten,mleko;jajka ..
Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom