reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@Migdalove jak ja się cieszę :) teraz będzie już na pewno dobrze. Jesteś pod stałą i dobrą opieką :)
Bałam się że Ci nie podpasuje lekarz i zaczniesz mnie wyzywać kogo ja Ci poleciłam haha :)

Ja już 5 dzień nie biorę starych tabletek, nadal czekam na okres, dziś 32dc chyba pójdę do doktora na wywołanie. No i odkąd tamtych tabletek nie biorę schudłam już 2kg prawie !! :)
Na początku wydawał się taki małomówny, nie był ani miły ani nie miły a dzisiaj to po prostu jakbym u niego była już setny raz, tak się czułam. :D I jeszcze na koniecz "to cześć Małgosiu". :D Tak jak pisałam, identyczne podejście miał do mnie jak do mojej mamy dwadzieścia lat temu. :D

reklama
@encirclede kochana jak ja się cieszę, że w końcu poszłam do dr. Bogdana Błaszczyka! Nie rozumiem dlaczego go omijałam, być może myślałam, że przyjmuje tylko prywatnie. Jego podejście do pacjentki po prostu super, było dokładnie jak opisywała moja mama, kiedy była ze mną w ciąży. :) I w końcu rzetelnie ktoś podszedł do mojej sytuacji. Po badaniu USG narządów rozrodczych stwierdził, że nadal nie jest jak być powinno a dokładnie nie mam w ogóle drugiej fazy cyklu a to już 26dc. Po tym zrobił mi badanie USG tarczycy (miałam pierwszy raz robione w życiu, chociaż były w dzieciństwie podejrzenia niedoczynności). Jeszcze po dokładniejszym wywiadzie moich niepożądanych objawów okazało się, że mam słabiutką tarczycę, stąd te moje zaburzenia. Przepisał mi Euthyrox i Duphaston, przez miesiąc mam brać Euthyrox, zobaczymy jak mój organizm na ten lek reaguje. Do tego najważniejsza będzie moja dieta a dokładnie bezwzględnie mam nie jeść : pieczywa, wyrobów mlecznych, makaronów, smażonego i słodyczy. Za słodyczami i smażonym płakać nie będę, ale reszta... :no2: :D Dam radę, oby tylko pomogło, żeby wszystko wróciło do normalności. Teraz czeka mnie szukanie fajnych przepisów żeby nie było nudno. :)

@Dagaa11 Trzymam cały czas kciuki za wizytę. <3
No i super[emoji4]dobry lekarz to podstawa[emoji106]zobaczysz nim się obejzysz będziesz w ciąży[emoji4]
Zobaczę w poniedziałek jak moja doktorka podejdzie do mnie i do tego że dalej mi się nie udalo zajsc[emoji17]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

No i super[emoji4]dobry lekarz to podstawa[emoji106]zobaczysz nim się obejzysz będziesz w ciąży[emoji4]
Zobaczę w poniedziałek jak moja doktorka podejdzie do mnie i do tego że dalej mi się nie udalo zajsc[emoji17]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Od dwóch lat jakoś omijałam tego lekarza, odwiedziłam w moim mieście już chyba około 3 lekarzy w tym w łódzkim dwóch. No chyba u mnie nie działa do trzech razy sztuka tylko do sześciu. :D
Ostatnio zawaliłam ćwiczenia, nic nie robię i kolana tak mi się zastały, że chandromalacja obydwu rzepek daje w kość. @encirclede jeszcze poleć mi dobrego dentystę w Malborku i będę szczęśliwa. :D Muszę koniecznie przełamać lęki i odwiedzić chirurga stomatologicznego. Do czasu zajścia w ciążę muszę uporządkować też zęby.

@Migdalove Haha no do mnie też zawsze "dzień dobry pani Magdalenko co tam się dzieje?"
Co do dentysty/stomatologa to ja chodzę do babki na piaskach koło biedronki taka sobie. Mam taką neutralną opinię o niej. Za to słyszałam, że Zybko na południu zresztą też koło biedronki haha ma dobrą opinię :)

@Migdalove Haha no do mnie też zawsze "dzień dobry pani Magdalenko co tam się dzieje?"
Co do dentysty/stomatologa to ja chodzę do babki na piaskach koło biedronki taka sobie. Mam taką neutralną opinię o niej. Za to słyszałam, że Zybko na południu zresztą też koło biedronki haha ma dobrą opinię :)
Tylko na stronie Zybka nie ma nic o ekstrtakcji zębów, i tak się zastanawiam nad M-Dent na Wybickiego, tam Michałek przyjmuje. Panicznie boje się dentystów, ostatnio jak byłam (rok temu) to mało nie zemdlałam, jak mi borowała zęba chociaż nic a nic nie bolało. Tak jak już jedna dziewczyna tutaj na forum mi poradziła, jakieś uspokajacze trzeba będzie wziąć przed wizytą i może pójdzie gładko. Ja byłam u Krystyny Przybyłko na piaskach na ul. Młodych, ale ona pokierowała mnie już dalej do chirurga.

@encirclede kochana jak ja się cieszę, że w końcu poszłam do dr. Bogdana Błaszczyka! Nie rozumiem dlaczego go omijałam, być może myślałam, że przyjmuje tylko prywatnie. Jego podejście do pacjentki po prostu super, było dokładnie jak opisywała moja mama, kiedy była ze mną w ciąży. :)
@AniaS35 W końcu rzetelnie ktoś podszedł do mojej sytuacji. Po badaniu USG narządów rozrodczych stwierdził, że nadal nie jest jak być powinno a dokładnie nie mam w ogóle drugiej fazy cyklu a to już 26dc. Po tym zrobił mi badanie USG tarczycy (miałam pierwszy raz robione w życiu, chociaż były w dzieciństwie podejrzenia niedoczynności). Jeszcze po dokładniejszym wywiadzie moich niepożądanych objawów okazało się, że mam słabiutką tarczycę, stąd te moje zaburzenia. Przepisał mi Euthyrox i Duphaston, przez miesiąc mam brać Euthyrox, zobaczymy jak mój organizm na ten lek reaguje. Do tego najważniejsza będzie moja dieta a dokładnie bezwzględnie mam nie jeść : pieczywa, wyrobów mlecznych, makaronów, smażonego i słodyczy. Za słodyczami i smażonym płakać nie będę, ale reszta... :no2: :D Dam radę, oby tylko pomogło, żeby wszystko wróciło do normalności. Teraz czeka mnie szukanie fajnych przepisów żeby nie było nudno. :)

@Dagaa11 Trzymam cały czas kciuki za wizytę. <3
dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza a to ginekolog i endokrynolog w jednym?jaka dawkę tego eutorytexu będziesz brać?25?a tsh robiłaś kiedyś?i to że względu na tarczycę kazał Ci przejść na dietę?mało lekarzy to uznaje a naprawdę przy np Hashimoto dieta bez glutenu jest pomocna.ja robiłam testy na nietolerancję gluten nabiał i różne inne wykluczyliśmy już na dobre.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

@Migdalove jak ja się cieszę :) teraz będzie już na pewno dobrze. Jesteś pod stałą i dobrą opieką :)
Bałam się że Ci nie podpasuje lekarz i zaczniesz mnie wyzywać kogo ja Ci poleciłam haha :)

Ja już 5 dzień nie biorę starych tabletek, nadal czekam na okres, dziś 32dc chyba pójdę do doktora na wywołanie. No i odkąd tamtych tabletek nie biorę schudłam już 2kg prawie !! :)
a co wcześniej brałaś?

dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza a to ginekolog i endokrynolog w jednym?jaka dawkę tego eutorytexu będziesz brać?25?a tsh robiłaś kiedyś?i to że względu na tarczycę kazał Ci przejść na dietę?mało lekarzy to uznaje a naprawdę przy np Hashimoto dieta bez glutenu jest pomocna.ja robiłam testy na nietolerancję gluten nabiał i różne inne wykluczyliśmy już na dobre.

Euthyrox 25, przez 7 dni pół tabletki a po 7 dniach cała. Badania miałam robione w sierpniu. Z tą złą dietą powiedział, że przeważnie to ona jest czynnikiem słabej tarczycy, dlatego mam ją zmienić na tą lepszą dla tarczycy.

tak zrób to!poczujesz różnicę:)tylko uwaga dobrze by było zrobić testy na nietolerancję pokarmowe bo np mi wyszedł gluten nabiał ale również kukurydza a tak naprawdę jak chcemy jeść bez glutenowe rzeczy często je zastępuje kukurydzianymi np wafle kukurydziane makarony bezglutenowe które często są kukurydziane więc można takie testy zrobić mi wyszły jeszcze sliwki,drożdże piwowarskie:(; groszek zielony;aloes czyli również na kosmetyki muszę patrzeć gdzie go nie ma no i tak jak mówiłam gluten,mleko;jajka ..

reklama
jak przestałam jeść te rzeczy od razu schudłam 8kg w przeciągu miesiąca bez diety po prostu wyeliminowalam to czego mi nie wolno

Do góry