Hej Aniu!
Już dodałam Cię do listy, będziesz mogła sama edytować swoją rubrykę.
Dziewczyny! Ustawiłam tak, abyście mogły same edytować swoje rubryki. Link niestety się zmienił
Link do: Lista.xlsx (wklejam go do siebie na sygnaturę). Te które mogą niech ustawią lub zmienią jeśli mają stary link u siebie w sygnaturze, aby każda łatwo mogła tam zajrzeć.
Teraz edycja - jak otworzycie link w przeglądarce to będzie tylko odczyt ALE klikając dwukrotnie np. na swoje imię czy jakąkolwiek linijkę wyskoczy powiadomienie w żółtej ramce
Jak widać jest informacja "edytuj skoroszyt", klikając to wyświetli się wam edycja w programie Excel Onilne. Nie musicie mieć nic zainstalowane, to przeglądarkowa wersja programu.
Edycja wygląda tak - klikamy dwukrotnie aby "otworzyć edycje prostokącika" w którym znajduje się np. nasza ilość cykli, wpisujemy co mamy wpisać i aby móc wpisać coś gdzie indziej lub zakończyć edycje klikamy RAZ w obojętnie jaką kratkę. Jeśli chcemy wyjść całkiem z programu nie musimy obawiać się, że coś się nie zapisze, ponieważ każdy znak osobno zapisuje się sam. Także możemy wtedy śmiało zamknąć kartę z otwartą edycją.
Oczywiście nie muszę pisać (ale napiszę
) że szanujemy swój czas i nie mącimy w tabelkach, każda ma swoją. Jeśli przez przypadek coś wam się kliknie a nie będziecie potrafiły naprawić - spokojnie! Ogarnę to, przecież nie każdy pracuje na co dzień w takich programach.
A przyznam się, że wczoraj pierwszy raz od 6 lat włączyłam ten program i sama miałam chwilę zwątpienia.