reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Lee...szybciutko wpisujesz się na liste, ale to dobrze. Trzeba zapełniać ziemię. Gratulacje!

Lista- nie mogę jej ściągnąć jakoś.
Dane: Mamunia86, wiek 31lat, dzieci 3, starania zawieszone do odwołania. Jeśli jest taka rubryka to poprosze a jak nie to trudno.

reklama
Lee...szybciutko wpisujesz się na liste, ale to dobrze. Trzeba zapełniać ziemię. Gratulacje!

Lista- nie mogę jej ściągnąć jakoś.
Dane: Mamunia86, wiek 31lat, dzieci 3, starania zawieszone do odwołania. Jeśli jest taka rubryka to poprosze a jak nie to trudno.
A możesz mi wysłać screena bym mogła zobaczyć co się dzieje? Chciałabym wam to jak najbardziej uprościć. Spróbujcie tak Link do: Lista.xlsx

taka lista na exelu fajna jest bo jak się tam dobrze ustawi to możesz sama o sobie uzupełniasz dane :)
Na forum mamuśkowym miałyśmy taką listę i była super, każda pisała skąd pochodzi, jaki wiek, itp itd :)

taka lista na exelu fajna jest bo jak się tam dobrze ustawi to możesz sama o sobie uzupełniasz dane :)
Na forum mamuśkowym miałyśmy taką listę i była super, każda pisała skąd pochodzi, jaki wiek, itp itd :)
A mi wyskakuje (jak nie jestem zalogowana do onedrive oczywiście), że ten skoroszyt jest tylko do odczytu. :) Tak czy inaczej myślę, że będzie wygodniejszy.
Jeśli chcecie możemy dodać takie rubryki. :)

Już widzę listę ale edytować jej nie mogę [emoji6]
Ja z tabelkami to trochę lewa jestem [emoji6]

@mamunia86 ja trochę starszawa jestem wiec nie ma na co czekać a marzy mi się finalnie córcia [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z tego co widzę obecnie wsrod kobiet to słowo "starszawa na dziecko" nie jest już obligatoryjnie.
Ja mam swoj "wiek na rodzenie" już określony i z tego co widzę na dzień dzisiejszy zbliżam się do niego baaardzo zawrotnym tempie. Mam racjonalną obawę, że właśnie z tego powodu już się ciąży nie doczekam.

Witam dziewczyny chętnie dołączę do Waszego miłego grona staraczek .
Miesiąc temu rozpoczęłam starania aktualnie jestem w drugim cyklu starań prawdopodobnie po owulacji więc teraz najdłuższa droga do finału czyli wielkie oczekiwanie i doszukiwanie się urojonych objawów ciąży :-) :-) :-) mam już jedno dziecko córeczkę .
@Migdalove Po proszę o wpisanie mnie na liste starajacych sie na imie mam Ania i mam 35 lat wiem starość nie radość no ale liczę jeszcze na to że z Bożą pomocy zostane obdarzona jeszcze jednym maluszkiem :-) dane do Tabelki
Imie Ania, cykl staran 2 ,data kolejnej @@ 26.10
Pozdrawiam i trzymam.&&&& za każdą z Was :-)

Hei, ja już sie witałam dość dawno temu. Jeszcze w trakcie ciąży [emoji3]
Ale chyba mało kto pamięta bo słabo sie udzielałam, ale na bieżąco czytam.
Synek sie już urodził, zatem przygotowujemy sie do staranek wiec wpisuje sie ponownie na wątek jeśli mnie przyjmiecie [emoji846]
A to mój miesięczny synek
1507830742-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png
Ale słodziak mały :-) gratuluje !
I szacunek dla Ciebie za podjętą decycje o staraniu sie ponownie o kolejne maleństwo.
Powiem ci ze sama żałuję że od razu nie pomyślałam o drugim chyba najlepiej tak wychowac dzieci jedno po drugim kiedy ta różnica jest mała na pewno dzieci lepiej się wtedy rozumieją i chętniej się z sobą później bawią .... jednak u mnie bylo minusem chyba to ze przeszłam traume podczas porodu i dlatego tak późno zdecydowalam sie na kolejne i nie ukrywam że już teraz bardzo się tego wszystkiego boje ..

reklama
Hej Aniu! :) Już dodałam Cię do listy, będziesz mogła sama edytować swoją rubrykę.
Dziewczyny! Ustawiłam tak, abyście mogły same edytować swoje rubryki. Link niestety się zmienił Link do: Lista.xlsx (wklejam go do siebie na sygnaturę). Te które mogą niech ustawią lub zmienią jeśli mają stary link u siebie w sygnaturze, aby każda łatwo mogła tam zajrzeć.
Teraz edycja - jak otworzycie link w przeglądarce to będzie tylko odczyt ALE klikając dwukrotnie np. na swoje imię czy jakąkolwiek linijkę wyskoczy powiadomienie w żółtej ramce
upload_2017-10-13_15-24-43.png

Jak widać jest informacja "edytuj skoroszyt", klikając to wyświetli się wam edycja w programie Excel Onilne. Nie musicie mieć nic zainstalowane, to przeglądarkowa wersja programu.
Edycja wygląda tak - klikamy dwukrotnie aby "otworzyć edycje prostokącika" w którym znajduje się np. nasza ilość cykli, wpisujemy co mamy wpisać i aby móc wpisać coś gdzie indziej lub zakończyć edycje klikamy RAZ w obojętnie jaką kratkę. Jeśli chcemy wyjść całkiem z programu nie musimy obawiać się, że coś się nie zapisze, ponieważ każdy znak osobno zapisuje się sam. Także możemy wtedy śmiało zamknąć kartę z otwartą edycją.

Oczywiście nie muszę pisać (ale napiszę :) ) że szanujemy swój czas i nie mącimy w tabelkach, każda ma swoją. Jeśli przez przypadek coś wam się kliknie a nie będziecie potrafiły naprawić - spokojnie! Ogarnę to, przecież nie każdy pracuje na co dzień w takich programach. :) A przyznam się, że wczoraj pierwszy raz od 6 lat włączyłam ten program i sama miałam chwilę zwątpienia. :D

Załączniki

• upload_2017-10-13_15-24-43.png
    upload_2017-10-13_15-24-43.png
    12,2 KB · Wyświetleń: 322
Do góry