reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Migdalove, zawsze jakiś dobry lekarz się znajdzie. Z polecenia najlepiej. W internecie laski polecają lekarza, bo był taki miłyyyyy i pocieszył [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już z opinii w internecie wybrałam raz lekarza i przez niego bym się przekręciła, znacie tą historię...
Napisałam maila do Kliniki Niepłodności INVICTA bo gdzieś tam czytałam o tym że tam jest refundacja, tylko głównie chodzi o invitro ale czy diagnostyka jest na NFZ... Badanie HSG które muszę wykonać u nich kosztuje 600zł...

reklama
Dodam, że zazwyczaj znajome polecają lekarza, który był ich zdaniem super bo fajnie przeprowadził ciążę. No ok, ciążę, która przebiega książkowo raczej da radę ogarnąć ale już ogarnąć mój problem, który nie jest łatwy...

Migdalove znam ten ból z szukaniem lekarza, który ma zająć się trudnym zadaniem... [emoji17]No ale nie pozostaje nic innego jak metoda prób i błędów, inaczej się nie dowiesz...

Mi obecnego gina poleciła koleżanka, która jest zdrowa, ale jej koleżanka z podobnymi problemami do moich ma już dzięki temu lekarzowi 3 dzieci, bez in vitro [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie w końcu znajdę. Tymczasem zadzwoniłam do tej kliniki INVICTA i dowiedziałam się, że badania na NFZ są możliwe ale muszę mieć skierowanie co najmniej od lekarza rodzinnego.

Ktory dzien cyklu?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie nie mam pojęcia,nie pamiętam kiedy była ostatnia @,ale z pewnością minęło już ok 30-33 dni...jak nie więcej.:no: Wczoraj też zrobiłam test i nic,więc wygląda na to,że znowu mi organizm szaleje i nie pozostaje mi nic innego,jak czekać na małpę.:dry:

Migdalove - ty szukalas lekarza z okolic Malbork,Elblag widzialam i moja tesciowa i znajomi tam mieszkaja wiec spytalam czy znaja jakiegos dobrego ginekologa godnego polecenia i mowia, ze tak nazywa sie Bogdan Blaszczyk i przyjmuje w Malborku na ulicy Kotarbinskiego i one chodza do niego juz od kilku dobrych lat i sa bardzo zadowolone, wiec moze i ty tam sprobuj, pozdrawiam

Moze sprawdz jeszcze goscia w necie jakies opinie czy cos ;) pa

Migdalove - ty szukalas lekarza z okolic Malbork,Elblag widzialam i moja tesciowa i znajomi tam mieszkaja wiec spytalam czy znaja jakiegos dobrego ginekologa godnego polecenia i mowia, ze tak nazywa sie Bogdan Blaszczyk i przyjmuje w Malborku na ulicy Kotarbinskiego i one chodza do niego juz od kilku dobrych lat i sa bardzo zadowolone, wiec moze i ty tam sprobuj, pozdrawiam

Moze sprawdz jeszcze goscia w necie jakies opinie czy cos ;) pa
Obeszłam wszystkich polecanych lekarzy oprócz właśnie Pana Błaszczyka, on mnie odbierał na ten świat, prowadził całą ciążę mojej mamy. Opinie są bardzo różne, być może mylą kobiety Piotra Błaszczyka z Bogdanem a Piotr ponoć naprawdę jest straszny. Dzisiaj dzwonię do Gdańska do ginekolog Małgorzaty Niedźwieckiej (tak chyba się nazywa) w Elblągu nic nie znalazłam. To i tak nadal mało bo potrzebny mi endokrynolog a najlepiej ginekolog endokrynolog. Pozostaje mi pobróbować. Dzięki za podpowiedź, tak się składa, że wczoraj z mamą o tym lekarzu rozmawiałam. :)

Dzien dobry wszystkim :) co tu taka cisza???
U mnie dzis ladny sluz plodny, jajniki bola i tempka skoczyla 2 kreski w gore a dopiero 7dc, okres mialam tylko 4 dni. Czyzby znowu owulacja zaraz po okresie a potem druga znowu przyjdzie?
Moje cialo zwariowalo po tym Clo :(
Czy owulka zaraz po okresie daje szanse na ciaze czy to za szybko na ladne endometrium itp? ostatnim razem sie udalo ale na krotko niestety :(
Milego dzionka ;-) ;)

Obeszłam wszystkich polecanych lekarzy oprócz właśnie Pana Błaszczyka, on mnie odbierał na ten świat, prowadził całą ciążę mojej mamy. Opinie są bardzo różne, być może mylą kobiety Piotra Błaszczyka z Bogdanem a Piotr ponoć naprawdę jest straszny. Dzisiaj dzwonię do Gdańska do ginekolog Małgorzaty Niedźwieckiej (tak chyba się nazywa) w Elblągu nic nie znalazłam. To i tak nadal mało bo potrzebny mi endokrynolog a najlepiej ginekolog endokrynolog. Pozostaje mi pobróbować. Dzięki za podpowiedź, tak się składa, że wczoraj z mamą o tym lekarzu rozmawiałam. :)
Spoko, rodzinka tam mieszka to ich spytalam tylko, nikogo innego nie polecili pa

reklama
Nie wiem jak wy myslicie dziewczyny ale z mojego doswiadczenia troche lepsi sa lekarze mlodzi. Starzy niby maja doswiadczenie ale wydaja mi sie znudzeni i wypaleni a ci mlodzi chetnie robia duzo badan i ambitnie podchodza do sprawy. Ja mam swietnego gin w Polsce ktory stacjonuje w Krakowie i jest znakomity w sprawach bezplodnosci. Mlody, mily, zabawny i bardzo sie stara zrobic wszystko. Sprawdza tysiac mozliwosci i wyklucza a nie z gory zaklada ze to nie to czy tamto.
Monia trzymam kciuki ostro kochana!! Dzialajcie z mezulkiem, moze tym razem bedzie jedna owu i endometrum lepsze, cos mam przeczucie ze moze to byc twoj miesiac.
Ja was podczytuje ale nie udzielam sie jako ze w tej chwili i tak sie nie staramy, nic nie sprawdzam bo i tak nie ma szans na ciaze z moim aktualnym stanem zdrowia. Dni plodne jesli byly to juz za mna, okres mam miec 19 wrzesnia jesli bedzie w terminie ale ze mam nieregularne cykle to moze byc za tydzien albo za dwa miesiace :) mam nadzieje ze szybko choc w miare dojde do siebie, choc kilka kilo przytyje i wroce do staran. Moze 2018 bedzie moim rokiem... oby :)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry