reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Hope a długo starałam się po odstawieniu anty? Robiłaś jakieś przerwy w braniu?

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ani śluz ani testy się nie pomyliły. Śluz białka kurzego poprzedza owulację. Potem pojawia się wodnisty i on jest właściwy. Test jest orientacyjny, owu zwykle występuje po pozytywie ale nie zawsze. Byłoby idealnie, gdyby do tych parametrów dodać kalendarz cyklu z pomiarami temperatury, wtedy byłoby najczytelniej. Ani test ani temperatura ani śluz nie pokazują samego momentu owulacji. Może być kilka dni wcześniej lub kilka dni później. Gin może potwierdzić, że owu będzie albo że była.

Dlatego najlepiej serduszkować się co dwa, max trzy dni przez cały cykl.

Rossmanowe testy są dobre :)

Po odstawieniu anty zaszłam w ciążę w trzecim cyklu. Pierwszy odpusciłam, zatem staraliśmy się tylko dwa. Wcześniej w pierwszej ciąży w czwartym cyklu. Anty brałam bez przerw, łącznie jakieś 8 lat.

reklama
Ja zaszlam w 2 cyklu po odstawieniu i śluzu też za dużo nie miałam. Szczerze najlepiej nie zwracać uwagi i korzystać z przyjemności bezstresowo bo myślenie w tym nic nie pomaga. Uwierz wiem co mówię przeszłam dużo zw tym kierunku

Hope przy moim systemie pracy nie da się mierzyć temperatury regularnie bo pracuje na trzy zmiany. Mąż do mnie tez mówi że nie ma się co spinać i trzeba wyluzować ale łatwo powiedzieć jak się chce już zobaczyć tę dwie kreseczki i w końcu zostać mama

Tak w ogóle to szybko zaszlyscie w ciążę. Ja brałam 6 lat tabletki ale z różnymi przerwami teraz od lipca nie biorę, wcześniej brałam chyba że dwa lata bez przerwy później pół roku przerwy i pół roku musiałam.znów brać tabletki i od lipca już nie biore

Tak w ogóle to szybko zaszlyscie w ciążę. Ja brałam 6 lat tabletki ale z różnymi przerwami teraz od lipca nie biorę, wcześniej brałam chyba że dwa lata bez przerwy później pół roku przerwy i pół roku musiałam.znów brać tabletki i od lipca już nie biore

Nie już tylko dopiero ;-) ;) Cierpliwości.

@Mecenasowa27 to zależy jakie masz testy owulacyjne. Niektóre z allegro to wybitny badziew, mogą nie pokazać owulki nawet jeśli jest. Śluz płodny też nie zawsze jest widoczny, czasem jest tylko przy szyjce. Ja brałam anty wiele lat, nie wpłynęły negatywnie na moją płodność. Potrzeba czasu. Chociaż rok. Potem zaleca się badania.
Z tymi testami z allegro popieram! Pierwsze dwa miesiace mialam te z allgero i kreski.ledwo.widoczne. pozniej kupilam inne w aptece, zaplacilam za nie w sumie miliony monet, ale pieknie pokazywaly jak druga kreseczka ciemniala :) a o dziwo i jedne i drugie mialy taka sama czułość :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na allegro nigdy nie zamawialam i raczej nie zamierzam.
Dziewczyny jak to jest z tymi cyklami bezowulacyjnymi bo niby jak się takie ma to okres pojawia się albo wcześnie np 21-24 dzień cyklu albo bardzo późno po 32 dniach. Mi się wydawało że poprzedni był bezowulacujny bo nie widziałam śluzu ale okres dostałam w 27 dniu cyklu więc może miałam owulacji tylko bez śluzu faktycznie

reklama
Mecenasowa, 32 dni to żaden długi cykl [emoji23] mój bezowulacyjny oznacza jakieś 90+ [emoji23]
Z owulacją nie będziesz mieć nigdy gwarancji, jeśli nie masz monitoringu. Nawet w obserwacji śluzu, temperatur, itp, może wkraść się błąd, odstępstwo od normy. Na usg wszystko widać i wiadomo.

Nie skupiajcie się tak gorączkowo na samym momencie owulacji. Jak macie wątpliwości, czy nie macie częściej cykli bezowulacyjnych to idźcie do lekarza. Jak raz zaczas wam się coś takiego przydarza, to jest w porządku. Im więcej fisiujecie, testujecie, mierzycie tempki, szukacie w necie, tym więcej stresu i potencjalnych problemów, nie mówiąc o tym, że i z seksu pewnie radość mniejsza. Organizm w stresie nie ma ochoty na ciążę.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry