reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Monia mysle ze nie jest szkodliwy w tych dniach. Wspolczuje wyrywania, ja mam traume do dzis po moim wyrywaniu i teraz biegne do dentysty jak tylko milimetrowa dziurke wyczuje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej kochane, melduję,że w końcu dostałam @ dzisiaj. Brzuch boli jak cholera i dodatkowo chodzę cały dzień wściekła. :( Ale przynajmniej wiem,że nowy cykl się zaczął.
Jeszcze co do dentysty...ja mam niesamowitą traumę z dzieciństwa i przysięgam,że wolę żywcem urodzić 8 dzieci niż iść do dentysty.:no: Miałam wątpliwą przyjemność wizyty w 5 miesiącu ciąży z Alexem, niestety trzeba było wyrywać. I niby znieczulenie dostałam,ale ono było słabsze niż normalne,bo w ciąży pacjentka,i w rezultacie trochę w połowie było rwanie na żywca. Masakra. Ale przynajmniej babka zrobiła to bardzo szybko i sprawnie.

Karotka malo ludzi chyba lubi dentystow :) z wyjatkiem mojej siostry bo ta nigdy znieczulenia nie bierze, cieszy sie jak ma jakas mala dziurke ze moze do dentysty isc a cholera jedna ma tak mocne zeby ze ma mala dziurke raz na kilka lat. Ja za to co 6 miesiecy latam i mam po 5 plomb zakladane bo tak mi sie zeby sypia, znieczulenia na mnie zle dzialaja, podobnie jak na moja mame nawet konska dawka nie dziala calkiem znieczulajaco, wiec zawsze czuje bol przy borowaniu nawet jesli dziurka jest mikroskopijna :/ pilnuje dentysty ogromnie ale zawsze na poczekalni trzese gaciami bo wiem co znow mnie czeka i nienawidze tego. Od wielu lat nie mialam wyrywane ani kanalowego bo wlasnie poty mnie zalewaja juz jak jezykiem wyczuje niewielka zmiane w zebie i biegne najszybciej jak sie da.

Dziewczyny z tym znieczulenie to niedopatrzenie dentysty. Nic nie powinno boleć. Ja zawsze dopiero po trzech zastrzykach jestem znieczulona, jeśli czuję cokolwiek przerywam i dentysta mnie "doznieczula". Jest inaczej przy znieczulaniu komputerowym ale mało który dentysta tym dysponuje. Miałam też wyrywanego zęba w ciąży (powikłania pokanałowe) i też dostałam odpowiednią dawkę. Nie bolało nic. Znieczulenie jest miejscowe, nie szkodzi dziecku. Szkodzi za to ból, powoduje wyrzut adrenaliny i ryzykownie podnosi ciśnienie. A wysokie ciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne.

Hope ja zawsze dostaje 3 zastrzyki i boli nadal a dentystka mowi ze dostalam max dawke i wiecej dac nie moze choc w ciazy nie jestem przeciez.

Co tu taka cisza???
Co do dentysty to jutro rano czeka mnie rwanie - boje sie jak cholera :( ostatnio jak mi 8 wyrywali to sie okazalo ze jeszcze cos tam zostalo i chirurg musial jeszcze raz mi to czyscic,masakra to byla. Ja z moimi zebami mam takiego pecha(podobno czesto tak sie dzieje jak sa mocne wymioty w ciazy bo duzo kwasu sie wydziela i niszczy zeby),ze na zewnatrz wszystko wyglada ok, bielusienkie i zero widocznych zmian, dopiero jak czuje bol i ide do dentysty, robi mi rentgen i okazuje sie ,ze juz duza dziura od srodka i prawie zawsze do korzenia siega i trzeba od razu kanalowe leczyc, ten zab wytrzymal 2 lata po kanalowym ale jest infekcja i trzeba wyrwac :( Moge jeszcze raz przeleczyc go kanalowo pod mikroskopem co kosztuje 600 funtow i i tak gwarancji uratowania nie daje wiec podziekuje, ale to siodemka to na szczescie nie widac ;)
Dosyc o dentystach ;)
Mialam dzis kolejny usg owulacji i doktorek mowi ze z lewego peklo okolo12 godzin temu, tez tak czulam i juz bylo podzialane :) a z prawego zaczyna wlasnie pekac i trzeba wieczorkiem jeszcze raz podzialac ;)
I endo jest ladnie przygotowane wiec moze tym razem sie uda, oby tym razem na dluzej.
I okazalo sie jeszcze,ze musze za kolejne miesiace z clo i monitoringiem placic 187 funa za 3 miesiace bo to jako wizyty prywatne skoro juz mam jedno dziecko to NHS nie funduje i byl zdziwiony ze do tej pory nic nie placilam, dziwne to wszystko co miesiac inny lekarz i co innego gada, ale mowi zeby jeszcze nie placic bo moze w tym cyklu sie uda to po co, dopiero po @ jak sie pojawi.
Wie ktos cos na ten temat???
Pozdrowionka dla wszystkich ;)

Monia czuje ze wrzesien jest twoj. Moze nawet blizniaki jak dwa jajeczka sie uwolnily!! Nie moze byc inaczej za max 2 tyg pokazesz pozytywny test i bedzie juz wszystko dobrze. Zobaczysz. Trzymam kciuki.

reklama
Do góry