Co tu taka cisza???
Co do dentysty to jutro rano czeka mnie rwanie - boje sie jak cholera
ostatnio jak mi 8 wyrywali to sie okazalo ze jeszcze cos tam zostalo i chirurg musial jeszcze raz mi to czyscic,masakra to byla. Ja z moimi zebami mam takiego pecha(podobno czesto tak sie dzieje jak sa mocne wymioty w ciazy bo duzo kwasu sie wydziela i niszczy zeby),ze na zewnatrz wszystko wyglada ok, bielusienkie i zero widocznych zmian, dopiero jak czuje bol i ide do dentysty, robi mi rentgen i okazuje sie ,ze juz duza dziura od srodka i prawie zawsze do korzenia siega i trzeba od razu kanalowe leczyc, ten zab wytrzymal 2 lata po kanalowym ale jest infekcja i trzeba wyrwac
Moge jeszcze raz przeleczyc go kanalowo pod mikroskopem co kosztuje 600 funtow i i tak gwarancji uratowania nie daje wiec podziekuje, ale to siodemka to na szczescie nie widac
Dosyc o dentystach
Mialam dzis kolejny usg owulacji i doktorek mowi ze z lewego peklo okolo12 godzin temu, tez tak czulam i juz bylo podzialane
a z prawego zaczyna wlasnie pekac i trzeba wieczorkiem jeszcze raz podzialac
I endo jest ladnie przygotowane wiec moze tym razem sie uda, oby tym razem na dluzej.
I okazalo sie jeszcze,ze musze za kolejne miesiace z clo i monitoringiem placic 187 funa za 3 miesiace bo to jako wizyty prywatne skoro juz mam jedno dziecko to NHS nie funduje i byl zdziwiony ze do tej pory nic nie placilam, dziwne to wszystko co miesiac inny lekarz i co innego gada, ale mowi zeby jeszcze nie placic bo moze w tym cyklu sie uda to po co, dopiero po @ jak sie pojawi.
Wie ktos cos na ten temat???
Pozdrowionka dla wszystkich