reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Hej dziewczyny :) Może niektóre z was mnie kojarzą,pisałam tutaj jakiś czas temu,jestem po stracie 3 ciąży i chciałam ponownie się starać. Niestety, wydawało mi się,że trzymam się całkiem nieźle po poronieniu,a okazało się,że jednak psychika robi swoje, pomimo moich 2 kochanych dzieciaczków.:hmm: Musiałam chyba odczekać swoje,przemyśleć. Ale jestem już pewna,że chcę spróbować. Mam córkę i syna,chciałabym mieć trzecie i na tym koniec.:happy::happy: Nie pamiętam kiedy miałam ostatnio @,dlatego ciężko mi cokolwiek powiedzieć o cyklu itd. Przyjmiecie mnie z powrotem?:sorry2:
Idę usypiać syna na drzemkę popołudniową.:-D
Witaj ponownie :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Luteina stosowana w celach ginekologicznych to progesteron potocznie nazwany luteina. Nie ma.nic wspolnego z ta stosowana na wzrok :) progesteron jest daostepny tylko na recepte :) raczej nie zalecam Ci bawienia se hormonami na wlasna reke...

Obliczylam termin na ok 27 kwietnia, ale możliwe, ze po usg.okaze sie, ze jednak początek maja, bo miałam późno owulacje. Ogolnie czuje sie nienajgorzej, ale piersi dalej strasznie bola po bokach i chce mi sie straaaasznie spać ;) a jak Ty sie czujesz? :*

Oby ciążowe dolegliwości jak najmniej Ci dokuczały. :)
Jak czytam o bólu piersi to aż mi się słabo robi z przemęczenia, cały cykl non stop mnie bolą, są spuchnięte jakby, no strasznie... Dzisiaj 27dc ale zaczęłam delikatnie krwawić, być może to już miesiączka. Kolejne opakowanie tabletek chyba zacznę brać od jutra rana. Wybiorę te dwa opakowania jak zalecił ten lekarz i co dalej... Obym znalazła między czasie jakiegoś dobrego ginekologa - endokrynologa na pomorzu. Może któraś z was jest z okolic Trójmiasta, Malborka, Elbląga...?

Luteina stosowana w celach ginekologicznych to progesteron potocznie nazwany luteina. Nie ma.nic wspolnego z ta stosowana na wzrok :) progesteron jest daostepny tylko na recepte :) raczej nie zalecam Ci bawienia se hormonami na wlasna reke...

Obliczylam termin na ok 27 kwietnia, ale możliwe, ze po usg.okaze sie, ze jednak początek maja, bo miałam późno owulacje. Ogolnie czuje sie nienajgorzej, ale piersi dalej strasznie bola po bokach i chce mi sie straaaasznie spać ;) a jak Ty sie czujesz? :*

Ja czuję się dziś o wiele lepiej z tym pierniczonym przeziębieniem to od razu odżyłam, plamienia dziś brązowego nie miałam na szczęście za to mi się więcej śluzu zrobiło żółto białego, też mi się chce spać, piersi nic, ale brzuch cały czas czuję jakby ktoś mi za jelita i jajniki ciągnął i taki napięty w środku.

Mecenasowa coś mam przeczucie że i do ciebie @ tym razem nie przyjdzie ;)
A ja dziś się trochę uspokoiłam bo od rana nie plamilam na brązowo za to czuję że tam się bardziej mokro zrobiło a jak podetre to jest śluz biało żółty, od dziś zaczęłam wierzyć że to może się udać :) chociaż jeszcze ponad tydzień do terminu@.
Bardzo bym chciała chociaż jakoś tak moje kobiece przeczucie nie mówi mi że tym razem może się udało, jestem dziwnie spokojna i nie liczę tych dni do miesiączki ani nie myślę by już kupować testy i sprawdzać a do @ zostało 4 dni. Nie widzę ani nie czuje tez żadnych symptomów które by mogła świadczyć o tym że się udało. Apetyt mam tak jak zwykle przed @ i tylko jedynie jedną pierś z jednej strony mnie boli przy dotykaniu tak jakbym miała siniaka, a poza tym nic, zupełnie nic, wiec czekam na @ (która i tak mam nadzieję że mnie zaskoczy i jednak nie przyjdzie) :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję wam za (ponowne) miłe przyjęcie. ;)
Ja się wstrzymuję na razie od odliczania dni,cykli itd,bo zwyczajnie nie pamiętam,kiedy miałam ostatnio @.:no2: Ale pisać będę z wami regularnie. Zresztą ten ostatni okres jakiś dziwny był...1 dzień krew,2 dzień plamienie,3 znów krew,ale mniej,a potem w ogóle jakieś takie nic...:szok::szok: A normalnie mam 6-7 dni krwawienia.:no:
Ale w razie czego mam 20 testów ciążowych z ebaya,bo kiedyś zamówiłam i tak mi zostały,więc nie będzie stresu,że chcę testować,a nie mam testu.:-D:-D:-D
Przypomnę się krótko: mam 29 lat, mieszkam w Niemczech i mam prawie 8-letnią córkę oraz 2-letniego syna. Idę podczytać wasze wcześniejsze posty.;)

Dziękuję wam za (ponowne) miłe przyjęcie. ;)
Ja się wstrzymuję na razie od odliczania dni,cykli itd,bo zwyczajnie nie pamiętam,kiedy miałam ostatnio @.:no2: Ale pisać będę z wami regularnie. Zresztą ten ostatni okres jakiś dziwny był...1 dzień krew,2 dzień plamienie,3 znów krew,ale mniej,a potem w ogóle jakieś takie nic...:szok::szok: A normalnie mam 6-7 dni krwawienia.:no:
Ale w razie czego mam 20 testów ciążowych z ebaya,bo kiedyś zamówiłam i tak mi zostały,więc nie będzie stresu,że chcę testować,a nie mam testu.:-D:-D:-D
Przypomnę się krótko: mam 29 lat, mieszkam w Niemczech i mam prawie 8-letnią córkę oraz 2-letniego syna. Idę podczytać wasze wcześniejsze posty.;)
To już starsza córka będzie pomagać nad młodszym rodzeństwem :-) ehh my czekamy dopiero na nasze pierwsze dziecko a już mam w listopadzie 27 a mąż w tym roku skończył 30 :-) małżeństwem jesteśmy od 2 miesięcy wiec od razu zaczęliśmy starania bo swoje latka tez mamy wiec czas na pierwszego dzidziusia :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje wszystkim nowym przyszłym mamusiom :) Dbajcie teraz o Was :* Magiczny czas przed Wami oby bez mdłości i innych dolegliwości, spokojnych 8 miesięcy :)

Migdalove nie znam żadnego gin-endo :/ Jedynie słyszałam dobre opinie o jakiejś endo w egu, ale nie wiem kto to jest, jak coś to zawsze mogę się znajomych podpytac.

reklama
MY sie staramy o kolejne maleństwo i myślałam, że będzie to szysbko, a tu nic.... zaczęliśmy wspomagać się fertilovitem, poza tym zdrowy tryb życia, badania w normie itp. Czekamy.

Do góry