reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Gratulacje wszystkim nowym przyszłym mamusiom :) Dbajcie teraz o Was :* Magiczny czas przed Wami oby bez mdłości i innych dolegliwości, spokojnych 8 miesięcy :)

Migdalove nie znam żadnego gin-endo :/ Jedynie słyszałam dobre opinie o jakiejś endo w egu, ale nie wiem kto to jest, jak coś to zawsze mogę się znajomych podpytac.
Byłabym mega wdzięczna. ;)
A ja nie wiem kiedy zacząć brać kolejne opakowanie anty, niby od wczoraj jakieś plamienia ale bardzo słabe. Chyba lepiej poczekać na konkretne krwawienie, jak myślicie?

reklama
Hej.. mialam dzisiaj jakis straszny dzien. Od rana przesladuja mnie lęki:( boje się, że pomimo pozytywnych testów jutro wstane i dostane @. Bezpodstawne obawy, bo czuje sie ogolnie dobrze, nie mam plamień i powodow do zmartwień. Chciałabym już być po wizycie u gina, a jeszcze 6 dni czekać... :( mam nadzieje, że jutro bedzie lepiej bo oszaleje.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Daga, będzie dobrze, nie stresuj się niepotrzebnie [emoji11] jakieś przyjemności sobie posprawiaj, jakieś kino czy coś [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.. mialam dzisiaj jakis straszny dzien. Od rana przesladuja mnie lęki:( boje się, że pomimo pozytywnych testów jutro wstane i dostane @. Bezpodstawne obawy, bo czuje sie ogolnie dobrze, nie mam plamień i powodow do zmartwień. Chciałabym już być po wizycie u gina, a jeszcze 6 dni czekać... :( mam nadzieje, że jutro bedzie lepiej bo oszaleje.

Będzie dobrze! Trzymam kciuki :)

Hej dziewczyny :) Ja miałam koszmarną noc, dosłownie, tzn. miałam jakieś masakryczne sny,że ginę w katastrofie lotniczej, że jakiś facet z bombą wysadza się w pociągu i moje dzieci płaczą...matko,ja nie chcę więcej takich snów.:no: Jestem niewyspana i mam jakieś stany lękowe teraz.:errr:
Poza tym nic nowego..czekam na @ i zacznę wtedy pierwszy cykl,bo w tym nie ma opcji,żeby się udało.:hmm:
A za miesiąc moja córka ma urodziny i wymyśliliśmy,że zabierzemy ją do Aqualandu (taki park wodny,ogromny,jest rewelacyjny) i zastanawiamy się,czy by jej nie zrobić wagarów od szkoły w ten dzień,bo urodziny wypadają w poniedziałek,a w tym Aqualandzie są fajne promocje i niespodzianki dla dzieci,które w dany dzień mają urodziny.:tak: No zobaczymy.
Póki co,mój syn katuje mnie Świnką Peppą. :dry:

Daga nie stresuj sie u Ciebie wszystko wyglada super ( nie tak jak u mnie) ale poki co jestem dobrej mysli, beta rosnie, plamienia ustaly ( co z tego ze jeszcze tydzien do terminu @) musi sie wszystko udac :)
Zapisali mnie dzis na pierwsze usg 12 wrzesnia, mowia ze wczesniej nie ma szans zeby cos zobaczyc i jeszcze umowilam sie do midewife ( angielska polozna) musi byc dobrze :)
Najwazniejsze juz nam sie udalo zobaczyc dwie kreseczki na tescie a teraz tylko trzymac kciuki zeby dalej bylo wszystko ok:)

Dziewczyny ktore tez mieszkaja w Uk i juz tu byly w ciazy powiedzcie mi troche jak to tu wszystko wyglada, bo nie dosc ze bylam w ciazy kawal czasu temu bo 10 lat to to bylo w Polsce, nie mam pojecia jak to wszystko wyglada w UK tzn. ile wizyt, scanow, tych spotkan z midwife, bede wdzieczna za kazda odpowiedz ;)

@monia ja bylam z drugim synem 5 lat temu. Chodzisz tylko do midwife, srednio co kilka tygodni. Mierzy ci cisnienie i sprawdza mocz, w danych tyg wykonuje badania krwi bodajze 2 razy. Masz przepisowo 2 usg- 12 i 20 tydz chyba ze cos sie dzieje to robia dodatkowy. U mnie ciaza byla bezproblemowa, troche przenoszona bez zadnego wspomagania, podtrzymywania. Po 12 tyg powiedzieli tylko zeby zaczac witaminy brac. Jest o wiele mniej dmuchania i sprawdzania niz w Polsce ale w zdrowo rozwijajacej sie ciazy nie ma takiej potrzeby. Ja nie narzekalam.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry