reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Widzę, że Warszawa. Tam nie pojadę, bo mam naprawdę za daleko. Tutaj jest właśnie ginekolog który nawet na NFZ leczy niepłodność i to mega skutecznie. Robi obszerne badania, szuka przyczyny, wiele kobiet go poleca i bez pomocy klinik niepłodności zaszły w ciążę, tak tutaj właśnie słyszałam. Wcześniej mieszkałam w Malborku, próbowałam tam coś zrobić z tymi nieregularnymi cyklami, po rozstaniu z teraz już byłym partnerem nawet chciałam antykoncepcją jakoś to ogarnąć ale lekarz przepisał mi straszne za przeproszeniem g*wno. Ale później już z moim obecnym doszliśmy do wniosku, że nie będę się truła i co będzie to będzie. Miałam nawet w Trójmieście szukać ginekologa ale jednak się wprowadziliśmy w narzeczonego strony.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

reklama
Daga :( Zobaczymy czy w ogole @ przyjdzie, oby jednak nie..

Andzelika co u Was, jak mąż, teściowa, objawy ciąży?

Migdalove mieszkalas w moich stronach xD W tym mieście właśnie rodzilam.
Co do szybkiej decyzji o macierzyństwie to podziwiam, ale szybko odchowasz, a np. ja będę jeszcze długo w pieluchach siedzieć.

Daga :( Zobaczymy czy w ogole @ przyjdzie, oby jednak nie..

Andzelika co u Was, jak mąż, teściowa, objawy ciąży?

Migdalove mieszkalas w moich stronach xD W tym mieście właśnie rodzilam.
Co do szybkiej decyzji o macierzyństwie to podziwiam, ale szybko odchowasz, a np. ja będę jeszcze długo w pieluchach siedzieć.
O patrz! Kojarzysz może dr. Wernera może? On teraz jest tam ordynatorem od paru lat. Właśnie on był moim pierwszym ginekologiem i właśnie przez niego i mało bym już dawno nie była 'po tamtej stronie'... Ale po za tym doktorem to ta porodówka ma dobre opinie i kto wie czy do rodziców się nie przeprowadze w ostatnich miesiącach ciąży żeby tam rodzić o ile uda mi się zajść w ciążę. :D Bo ogólnie tutaj w Wieluniu porodówka była zamknięta i nie miała dobrych opinii tak samo w okolicach, jedynie Łódź a do Łodzi mam 100km więc byłoby ciężko tam dojechać. ;) A tak w Malborku między swoimi a na dodatek jest tam super położna pani Figurska mojej koleżanki mama. ;)

Jeśli rok temu był ordynatorem, to mnie zszywal, ale delikatny nie był wcale. Ja się zdecydowałam tam rodzić, bo właśnie opinie były dobre i się naprawdę nie zawiodłam. Przemiły, pomocny personel.
Na mój poród przypadły 3 zmiany położnych, więc może i trafiłam na tą, którą znasz, chyba, że to ona prowadzi szkołę rodzenia, to wiem, że jej nie było ;)
Planowo miałam rodzić w Egu, bo tam miałam swoją gin, ale przejechałam się na niej i dobrze, bo padło na inny szpital :D

Jeśli rok temu był ordynatorem, to mnie zszywal, ale delikatny nie był wcale. Ja się zdecydowałam tam rodzić, bo właśnie opinie były dobre i się naprawdę nie zawiodłam. Przemiły, pomocny personel.
Na mój poród przypadły 3 zmiany położnych, więc może i trafiłam na tą, którą znasz, chyba, że to ona prowadzi szkołę rodzenia, to wiem, że jej nie było ;)
Planowo miałam rodzić w Egu, bo tam miałam swoją gin, ale przejechałam się na niej i dobrze, bo padło na inny szpital :D
To ja ci powiem, że ten lekarz jest chyba wróżbitą albo ma rentgen w oczach... Wizyty u niego trwają nie więcej niż 5minut, nie bada, wszystko z rozmowy wie, jak po operacji poszłam do niego (miałam laparotomie gdyż jajowód mi pękł w którym miałam ciążę pozamaciczną) na kontrolę. Myślałam, że chociaż obejrzy tą ranę cięcia na brzuchu, zrobi jakieś usg, a on wypis obejrzał i mówi 'No wszystko w porządku, coś jeszcze?'... Masakra.

Co z tymi naszymi cyklami? Ja mam dziś 23 dc i dalej owu nic i się nie zanosi...

Przeczytałam pobieżnie bo czasu brak. Będę wieczorem.

Co z tymi naszymi cyklami? Ja mam dziś 23 dc i dalej owu nic i się nie zanosi...

Przeczytałam pobieżnie bo czasu brak. Będę wieczorem.
Ja to już nie pamiętam kiedy mogłabym mieć owulacje, teraz to w ok. 50dniu cyklu miałam objawy jak na owulacje ale.. No właśnie...

Skąd ja to znam... U mnie dzisiaj leci 69 dzień cyklu. [emoji30]

Ja tez mam takie a dostałam duphaston i od 16 dc brałam 10 tabletek i był okres około 29-30 dc. Teraz przy staraniach zwiekszylam dawkę.

Miałaś badane hormony ?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ja tez mam takie a dostałam duphaston i od 16 dc brałam 10 tabletek i był okres około 29-30 dc. Teraz przy staraniach zwiekszylam dawkę.

Miałaś badane hormony ?

Nie, póki co żaden lekarz nie pokierował mnie badania. Za tydzień jedziemy do nowego ponoć bardzo dobrego lekarza.

reklama
Migdalove zawsze wcześniejsza diagnostyka jest dużo lepsza niż np po 30 [emoji6] także duże szanse

Ja ogólnie rzecz biorąc tez miałam duży "instynkt " w wieku 16 lat i sprawilam sobie psa, lecz tak jak pisałam wyżej to nie jest zaspokojenie instynktu. Ta miłość jest inna i to wiem jeszcze nie mając żadnego dziecka.

Do góry