reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Widzę, że Warszawa. Tam nie pojadę, bo mam naprawdę za daleko. Tutaj jest właśnie ginekolog który nawet na NFZ leczy niepłodność i to mega skutecznie. Robi obszerne badania, szuka przyczyny, wiele kobiet go poleca i bez pomocy klinik niepłodności zaszły w ciążę, tak tutaj właśnie słyszałam. Wcześniej mieszkałam w Malborku, próbowałam tam coś zrobić z tymi nieregularnymi cyklami, po rozstaniu z teraz już byłym partnerem nawet chciałam antykoncepcją jakoś to ogarnąć ale lekarz przepisał mi straszne za przeproszeniem g*wno. Ale później już z moim obecnym doszliśmy do wniosku, że nie będę się truła i co będzie to będzie. Miałam nawet w Trójmieście szukać ginekologa ale jednak się wprowadziliśmy w narzeczonego strony.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

reklama
Daga :( Zobaczymy czy w ogole @ przyjdzie, oby jednak nie..

Andzelika co u Was, jak mąż, teściowa, objawy ciąży?

Migdalove mieszkalas w moich stronach xD W tym mieście właśnie rodzilam.
Co do szybkiej decyzji o macierzyństwie to podziwiam, ale szybko odchowasz, a np. ja będę jeszcze długo w pieluchach siedzieć.

Daga :( Zobaczymy czy w ogole @ przyjdzie, oby jednak nie..

Andzelika co u Was, jak mąż, teściowa, objawy ciąży?

Migdalove mieszkalas w moich stronach xD W tym mieście właśnie rodzilam.
Co do szybkiej decyzji o macierzyństwie to podziwiam, ale szybko odchowasz, a np. ja będę jeszcze długo w pieluchach siedzieć.
O patrz! Kojarzysz może dr. Wernera może? On teraz jest tam ordynatorem od paru lat. Właśnie on był moim pierwszym ginekologiem i właśnie przez niego i mało bym już dawno nie była 'po tamtej stronie'... Ale po za tym doktorem to ta porodówka ma dobre opinie i kto wie czy do rodziców się nie przeprowadze w ostatnich miesiącach ciąży żeby tam rodzić o ile uda mi się zajść w ciążę. :D Bo ogólnie tutaj w Wieluniu porodówka była zamknięta i nie miała dobrych opinii tak samo w okolicach, jedynie Łódź a do Łodzi mam 100km więc byłoby ciężko tam dojechać. ;) A tak w Malborku między swoimi a na dodatek jest tam super położna pani Figurska mojej koleżanki mama. ;)

Jeśli rok temu był ordynatorem, to mnie zszywal, ale delikatny nie był wcale. Ja się zdecydowałam tam rodzić, bo właśnie opinie były dobre i się naprawdę nie zawiodłam. Przemiły, pomocny personel.
Na mój poród przypadły 3 zmiany położnych, więc może i trafiłam na tą, którą znasz, chyba, że to ona prowadzi szkołę rodzenia, to wiem, że jej nie było ;)
Planowo miałam rodzić w Egu, bo tam miałam swoją gin, ale przejechałam się na niej i dobrze, bo padło na inny szpital :D

Jeśli rok temu był ordynatorem, to mnie zszywal, ale delikatny nie był wcale. Ja się zdecydowałam tam rodzić, bo właśnie opinie były dobre i się naprawdę nie zawiodłam. Przemiły, pomocny personel.
Na mój poród przypadły 3 zmiany położnych, więc może i trafiłam na tą, którą znasz, chyba, że to ona prowadzi szkołę rodzenia, to wiem, że jej nie było ;)
Planowo miałam rodzić w Egu, bo tam miałam swoją gin, ale przejechałam się na niej i dobrze, bo padło na inny szpital :D
To ja ci powiem, że ten lekarz jest chyba wróżbitą albo ma rentgen w oczach... Wizyty u niego trwają nie więcej niż 5minut, nie bada, wszystko z rozmowy wie, jak po operacji poszłam do niego (miałam laparotomie gdyż jajowód mi pękł w którym miałam ciążę pozamaciczną) na kontrolę. Myślałam, że chociaż obejrzy tą ranę cięcia na brzuchu, zrobi jakieś usg, a on wypis obejrzał i mówi 'No wszystko w porządku, coś jeszcze?'... Masakra.

Co z tymi naszymi cyklami? Ja mam dziś 23 dc i dalej owu nic i się nie zanosi...

Przeczytałam pobieżnie bo czasu brak. Będę wieczorem.

Co z tymi naszymi cyklami? Ja mam dziś 23 dc i dalej owu nic i się nie zanosi...

Przeczytałam pobieżnie bo czasu brak. Będę wieczorem.
Ja to już nie pamiętam kiedy mogłabym mieć owulacje, teraz to w ok. 50dniu cyklu miałam objawy jak na owulacje ale.. No właśnie...

Skąd ja to znam... U mnie dzisiaj leci 69 dzień cyklu. [emoji30]

Ja tez mam takie a dostałam duphaston i od 16 dc brałam 10 tabletek i był okres około 29-30 dc. Teraz przy staraniach zwiekszylam dawkę.

Miałaś badane hormony ?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ja tez mam takie a dostałam duphaston i od 16 dc brałam 10 tabletek i był okres około 29-30 dc. Teraz przy staraniach zwiekszylam dawkę.

Miałaś badane hormony ?

Nie, póki co żaden lekarz nie pokierował mnie badania. Za tydzień jedziemy do nowego ponoć bardzo dobrego lekarza.

reklama
Migdalove zawsze wcześniejsza diagnostyka jest dużo lepsza niż np po 30 [emoji6] także duże szanse

Ja ogólnie rzecz biorąc tez miałam duży "instynkt " w wieku 16 lat i sprawilam sobie psa, lecz tak jak pisałam wyżej to nie jest zaspokojenie instynktu. Ta miłość jest inna i to wiem jeszcze nie mając żadnego dziecka.

Do góry