reklama
Witam was serdecznie mam 33 lata, 2,5 letniego syna z którym zaszłam po pierwszym cyklu starań, zaraz po operacji usunięcia torbieli endometrialnej a przy tym stwierdzono endometrioza 3 st. W chwili obecnej staram się od sierpnia o drugie dziecko bezskutecznie. Może za duże ciśnienie, bo dużo stresów i bardzo nam zależało by zajść ze względów jaka miałam sytuację w pracy.. Niewiem sama ale czemu nie mogę zajść?
Spokojnie ja w pierwszą ciążę zaszłam dopiero w 13 cyklu starań . Mimo że wszystkie badania były idealne. Teraz w 3cs starań, ale patrząc na to ile dziewczyny się starają stwierdzam, że miałam po prostu ogromnego farta bo wbrew pozorom w ciążę nie tak łatwo zajść.Witam was serdecznie mam 33 lata, 2,5 letniego syna z którym zaszłam po pierwszym cyklu starań, zaraz po operacji usunięcia torbieli endometrialnej a przy tym stwierdzono endometrioza 3 st. W chwili obecnej staram się od sierpnia o drugie dziecko bezskutecznie. Może za duże ciśnienie, bo dużo stresów i bardzo nam zależało by zajść ze względów jaka miałam sytuację w pracy.. Niewiem sama ale czemu nie mogę zajść?
Trzymam kciuki za Ciebie :* na pewno się uda tylko troszkę cierpliwości :*
irminka1231
Fanka BB :)
A moj wykres temperatur jest mega dziwny.moj lekarz stwierdzil owu (zreszta inne objawy tez o tym mowily a temperatura nie wskazuje jakiegos tam duzego wzrostu.Martwi mnie to.co o tym myslicie dziewczyny?u lekarza bylam 17 dnia cyklu.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
wisienka94
No słaby ten skok ale liczy się wizyta u gina nie bierzesz żadnych leków, które mogą wpływać na temperature? Gdzie mierzysz?A moj wykres temperatur jest mega dziwny.moj lekarz stwierdzil owu (zreszta inne objawy tez o tym mowily a temperatura nie wskazuje jakiegos tam duzego wzrostu.Martwi mnie to.co o tym myslicie dziewczyny?u lekarza bylam 17 dnia cyklu.
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
wisienka94
Kochana ja ostatnio tez nie czuję bóli jajnika podczas owu a się okazuje że występuje bo mam monitoringi u gina, także pewnie wszystko jest ok czasem jest tak, że tak naprawdę my nie odczuwamy pękania pęcherzyka czy wzrostu ale zdarza się, że można odczuwać przelewanie się płynu po owuMiałam wczoraj owulację, ale w tym cyklu w ogóle tego nie czuje. Wcześniej zawsze mnie bolały jajniki, dziwnie nawet śluz ciągle kremowy i rzadki. Chyba spiszę ten cykl na straty
wisienka94
Hej Wisienko mamy ten sam nick ja też się staram od sierpnia. No czasem tak jest, że trzeba poczekać na ten cud [emoji8] niektorzy czekają miesiąc a inni latami. Musi się wiele czynników zgrać aby ta ciąża wystąpiłaWitam was serdecznie mam 33 lata, 2,5 letniego syna z którym zaszłam po pierwszym cyklu starań, zaraz po operacji usunięcia torbieli endometrialnej a przy tym stwierdzono endometrioza 3 st. W chwili obecnej staram się od sierpnia o drugie dziecko bezskutecznie. Może za duże ciśnienie, bo dużo stresów i bardzo nam zależało by zajść ze względów jaka miałam sytuację w pracy.. Niewiem sama ale czemu nie mogę zajść?
irminka1231
No leków własnie nie biore.lekarz stwierdzil piekna owulacje.plyn w zatoce.wszystko w normie.wzorowo jak u dwudziestolatki.i tak tez czulam duzy bol jajnika w wieczor poprzedzajacy .wizyte.rano po sluzie itp ani sladu.czyli pokrywa sie wszystko z usg ze owulacja byla.tylko ta dziwnie stabilna temperatura.Dzis dopiero wzielam Duphaston profilaktycznie 1 tabletke.od wczoraj mam tkliwe piersi.To moj pierwszy cykl z termometrem (rteciowy) mierze w pochwie rano 6 zaraz po przebudzeniu.kurcze boje sie ze cos jest nie ok .z tego cyklu nici.buuNo słaby ten skok ale liczy się wizyta u gina nie bierzesz żadnych leków, które mogą wpływać na temperature? Gdzie mierzysz?
reklama
wisienka94
A moze sprobuj inny termometr? Ja mam taki z allegro z ruchoma glowka ktory pokazuje 2 miejsca po przecinkuNo leków własnie nie biore.lekarz stwierdzil piekna owulacje.plyn w zatoce.wszystko w normie.wzorowo jak u dwudziestolatki.i tak tez czulam duzy bol jajnika w wieczor poprzedzajacy .wizyte.rano po sluzie itp ani sladu.czyli pokrywa sie wszystko z usg ze owulacja byla.tylko ta dziwnie stabilna temperatura.Dzis dopiero wzielam Duphaston profilaktycznie 1 tabletke.od wczoraj mam tkliwe piersi.To moj pierwszy cykl z termometrem (rteciowy) mierze w pochwie rano 6 zaraz po przebudzeniu.kurcze boje sie ze cos jest nie ok .z tego cyklu nici.buu