1
174974
Gość
Gdybym była nieodpowiedzialna to nie bałabym się teraz o naszą przyszłośc tylko ślepo bym się starała bo właśnie i te 500+ i kosiniakowe czy jak to tam się nazywa, dodatki mieszkaniowe itp. Ale co z tego jak pracy człowiek nie ma za 500zł rodziny nie wyżywisz. A do trójmiasta też wysyłałam CV, nawet już prawie w pralni miałam robić ale jednak mieli kogoś kto mieszka na miejscu więc mi odmówili. Mam 50km do Gdańska ale wsiadam w jeden pociag i jadę. Szkoda tylko, że nie mam chociaż średniego, albo orzeczenia o niepełnosprawności.Też się pod tym podpisuje. Jestem z pomorza ale z trójmiasta i tu o pracę nie jest ciężko. Wręcz jest pełno ogłoszeń tylko ludziom się nie chce pracować.
No i takich co dzieci robią dla 500+ to też niestety znam...
Rząd moim zdaniem mamy dobry. Tylko ludzie są tak bezczelni że im się nie chce nic robić tylko siedzą i narzekają :/
@Wiktorka88 O jakby mi ktoś powiedział "Słuchaj potrzebuję do pracy" to już bym była pod drzwiami pracodawcy... W okolicach mojego narzeczonego tam rzadko kogoś spotkasz kto nie ma pracy, są lokalne firmy gdzie zatrudniają ludzi bez problemu, oczywiście jeśli nadają się na jakieś tam stanowisko. Czekam aż los się uśmiechnie do mnie i w końcu dostanę jakąś pracę.