reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

My to w ogóle w niektórych tematach jesteśmy strasznie niezgodni [emoji6] oboje za to jesteśmy charakterni przez co jest ciekawie i w sumie to raczej nam się nie nudzi [emoji23] co do imion to mój wybrał Iwanka ale coś mi się wydaje ze chyba na złość mi po prostu robi i tylko tak gada, mi się bardziej podobaja takie proste jak Julia czy Kasia ale chętnie poszlabym tez w stronę Niny albo Otylii hmm sama nie wiem [emoji23][emoji23] dla chłopca wybraliśmy Franek aczkolwiek Franciszek już mnie tak nie cieszy [emoji6] no zobaczymy tak jak mówią dziewczyny najpierw to muszę zajść w ta ciążę [emoji12]
O to to. Najpierw ciąza. Ja to sie sama z siebie smieje, bo przed staraniami to ja juz wozek mialam wybrany, łozeczko, no całą wyprawke. Dziecka brak, a wyprawka w koszyku na zakupy, tylko klepnąc i zapłacic.

Wydaje mi się ze z charakterami macie tak samo jak my. Nawet politycznie poglądy mamy inne[emoji23].

reklama
Bo z tymi zagranicznymi imionami to tak jest.U mnie tez zawsze byl problem jak przyszlo cokolwiek zalatwiac w Pl
Starsze osoby w rodzinie tez przekrecaly albo nie potrafili zapamietac [emoji23]

Kurcze cos ciezko mi sie wkrecic co tu zajrze to ogrom postow.
Ja dzis caly dzien na uczelni i glowa mi peka a tu tyle nadrabiania [emoji6]

Ja mam tak z imionami dla dziewczynek. Podoba mi sie tylko jedno i wszystkie dziewczynki w okolo je mają.

Ohhh słabo ... mi kiedyś zupełnie inne imiona się podobały niż teraz - a jeszcze jak ktoś kogo znam z imienia ma słaby charakter to też już bym nie dała takiego imienia dla dziecka :p także, może i Tobie się za jakiś czas imię odmieni i dasz takie którego nie słychać dookoła ;)

O to to. Najpierw ciąza. Ja to sie sama z siebie smieje, bo przed staraniami to ja juz wozek mialam wybrany, łozeczko, no całą wyprawke. Dziecka brak, a wyprawka w koszyku na zakupy, tylko klepnąc i zapłacic.

Wydaje mi się ze z charakterami macie tak samo jak my. Nawet politycznie poglądy mamy inne[emoji23].
O właśnie tak [emoji23] nawet polityczne poglądy są u nas inne dlatego wprowadziłam zasadę ze jeśli skończą nam się pomysły na kłótnie to zaczynamy temat o polityce wcześniej ani rusz. Ale ogólnie to smieszna ta różnica zdań wydaje mi się ze dzięki temu mamy tez dużo tematów do rozmów [emoji5] ciągle jakaś wymiana zdań i niekoniecznie destrukcyjna cale szczęście [emoji23] niektórzy jak nas słyszą to mówią ze w ogóle nie pasujemy do siebie jak ciągle impulsywna szalona wszystko zawsze szybko zawsze ogarnieta starajaca się żeby nic mnie nie zaskoczyło i żeby ze wszystkim się wyrobić on raczej spokojny, opanowany ale cale szczęście z pozoru i często mnie zaskakuje spontanicznoscia większa niż moja a to niełatwe zadanie [emoji23][emoji23] ja jak się denerwuje to po prostu jestem zła i krzycze a on ma tylko wybuch i zaraz jest ok ale wzajemnie się uzupelniamy ja z reguły raczej nie proszę o pomoc i nie żale się z różnych powodów a jednak jego lubię czasem i coś poprosić i popalić się ze miałam ciężki dzien. A co do wyprawki to tez już mam zaplanowane co i jak i nawet wiem gdzie co będzie stało także w pełni Cię rozumiem [emoji23][emoji23]

To jest polska mentalność, bo za granicą starają się po polsku jakoś wymówić i im jest głupio, że nie potrafią wymówić. A w Polsce to się jeszcze wyśmiewają...
A to powiem Ci ze tez roznie znam tu polska rodzine co tak im gadali,tak nakrecali ze w koncu zmienili dziecku imie bo wiecznie byl problem i dzieciaki tez sie nasmiewaly w szkole.Ale tez nie zawsze tak jest bo faktycznie tolerancja tu wieksza chyba niz w Pl.

Nigdy nie zapomne jak pojechalam do Polski tylko doslownie na kilka godzin zeby zalatwic dokumenty a musialysmy czekac wiec poszlysmy na plac zabaw i moja corka sie odezwala a mamuska dziewczynki z ktora sie bawila wystartowala zabrala dziecko i jeszcze glosno powiedziala tak dobitnie zebysmy slyszaly "chodz idziemy stad,nie bedziesz sie bawila ze szwabem" bylam w szoku a moja corka chyba jeszcze bardziej

Ja chciałam zawsze dziewczynkę , ale z wróżby kiedyś mi wyszło , że będę miała 1 syna i ostatnio na facebooku wylosowało mi syna na 2019r. więc chyba muszę się przyzwyczajać do myśli , że jak będzie to pewnie syn :-D:-D:-D
Mi FB pokazało bliźniaki w 2018 jakoś zagięło czasoprzestrzen

Hehe też mam takie fazy , że szukam wózków, łóżeczka, pościeli, bujaczków, oglądam ciuchy a ciąży jak nie było tak nie ma :rofl:
Mam pozapisywane strony z wózkami , które mi się podobają, łóżeczka a za jakiś czas wchodzę i już nie ma produktów na stronie albo wyprzedane :-D
A najlepiej ostatnio zrobiłam, poszłam na szmatki i znalazłam nowiuśkie bodziaczki białe i jedne z napisami takie śliczne , że nie mogłam się powstrzymać i kupiłam :rolleyes:
Najwyżej jak nie zajdę to komuś oddam :p

Bo z tymi zagranicznymi imionami to tak jest.U mnie tez zawsze byl problem jak przyszlo cokolwiek zalatwiac w Pl
Starsze osoby w rodzinie tez przekrecaly albo nie potrafili zapamietac [emoji23]

Kurcze cos ciezko mi sie wkrecic co tu zajrze to ogrom postow.
Ja dzis caly dzien na uczelni i glowa mi peka a tu tyle nadrabiania [emoji6]

Spokojnie ja też ostatnio byłam jednego dnia po południu i zajrzałam na drugi dzień wieczorem a tu 20 stron i już tyle to za dużo do nadrobienia :p i czytam ostatnie 3-4 strony i lecę dalej :D

reklama
Do góry