reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

My to w ogóle w niektórych tematach jesteśmy strasznie niezgodni [emoji6] oboje za to jesteśmy charakterni przez co jest ciekawie i w sumie to raczej nam się nie nudzi [emoji23] co do imion to mój wybrał Iwanka ale coś mi się wydaje ze chyba na złość mi po prostu robi i tylko tak gada, mi się bardziej podobaja takie proste jak Julia czy Kasia ale chętnie poszlabym tez w stronę Niny albo Otylii hmm sama nie wiem [emoji23][emoji23] dla chłopca wybraliśmy Franek aczkolwiek Franciszek już mnie tak nie cieszy [emoji6] no zobaczymy tak jak mówią dziewczyny najpierw to muszę zajść w ta ciążę [emoji12]
O to to. Najpierw ciąza. Ja to sie sama z siebie smieje, bo przed staraniami to ja juz wozek mialam wybrany, łozeczko, no całą wyprawke. Dziecka brak, a wyprawka w koszyku na zakupy, tylko klepnąc i zapłacic.

Wydaje mi się ze z charakterami macie tak samo jak my. Nawet politycznie poglądy mamy inne[emoji23].

reklama
Bo z tymi zagranicznymi imionami to tak jest.U mnie tez zawsze byl problem jak przyszlo cokolwiek zalatwiac w Pl
Starsze osoby w rodzinie tez przekrecaly albo nie potrafili zapamietac [emoji23]

Kurcze cos ciezko mi sie wkrecic co tu zajrze to ogrom postow.
Ja dzis caly dzien na uczelni i glowa mi peka a tu tyle nadrabiania [emoji6]

Ja mam tak z imionami dla dziewczynek. Podoba mi sie tylko jedno i wszystkie dziewczynki w okolo je mają.

Ohhh słabo ... mi kiedyś zupełnie inne imiona się podobały niż teraz - a jeszcze jak ktoś kogo znam z imienia ma słaby charakter to też już bym nie dała takiego imienia dla dziecka :p także, może i Tobie się za jakiś czas imię odmieni i dasz takie którego nie słychać dookoła ;)

O to to. Najpierw ciąza. Ja to sie sama z siebie smieje, bo przed staraniami to ja juz wozek mialam wybrany, łozeczko, no całą wyprawke. Dziecka brak, a wyprawka w koszyku na zakupy, tylko klepnąc i zapłacic.

Wydaje mi się ze z charakterami macie tak samo jak my. Nawet politycznie poglądy mamy inne[emoji23].
O właśnie tak [emoji23] nawet polityczne poglądy są u nas inne dlatego wprowadziłam zasadę ze jeśli skończą nam się pomysły na kłótnie to zaczynamy temat o polityce wcześniej ani rusz. Ale ogólnie to smieszna ta różnica zdań wydaje mi się ze dzięki temu mamy tez dużo tematów do rozmów [emoji5] ciągle jakaś wymiana zdań i niekoniecznie destrukcyjna cale szczęście [emoji23] niektórzy jak nas słyszą to mówią ze w ogóle nie pasujemy do siebie jak ciągle impulsywna szalona wszystko zawsze szybko zawsze ogarnieta starajaca się żeby nic mnie nie zaskoczyło i żeby ze wszystkim się wyrobić on raczej spokojny, opanowany ale cale szczęście z pozoru i często mnie zaskakuje spontanicznoscia większa niż moja a to niełatwe zadanie [emoji23][emoji23] ja jak się denerwuje to po prostu jestem zła i krzycze a on ma tylko wybuch i zaraz jest ok ale wzajemnie się uzupelniamy ja z reguły raczej nie proszę o pomoc i nie żale się z różnych powodów a jednak jego lubię czasem i coś poprosić i popalić się ze miałam ciężki dzien. A co do wyprawki to tez już mam zaplanowane co i jak i nawet wiem gdzie co będzie stało także w pełni Cię rozumiem [emoji23][emoji23]

To jest polska mentalność, bo za granicą starają się po polsku jakoś wymówić i im jest głupio, że nie potrafią wymówić. A w Polsce to się jeszcze wyśmiewają...
A to powiem Ci ze tez roznie znam tu polska rodzine co tak im gadali,tak nakrecali ze w koncu zmienili dziecku imie bo wiecznie byl problem i dzieciaki tez sie nasmiewaly w szkole.Ale tez nie zawsze tak jest bo faktycznie tolerancja tu wieksza chyba niz w Pl.

Nigdy nie zapomne jak pojechalam do Polski tylko doslownie na kilka godzin zeby zalatwic dokumenty a musialysmy czekac wiec poszlysmy na plac zabaw i moja corka sie odezwala a mamuska dziewczynki z ktora sie bawila wystartowala zabrala dziecko i jeszcze glosno powiedziala tak dobitnie zebysmy slyszaly "chodz idziemy stad,nie bedziesz sie bawila ze szwabem" bylam w szoku a moja corka chyba jeszcze bardziej

Ja chciałam zawsze dziewczynkę , ale z wróżby kiedyś mi wyszło , że będę miała 1 syna i ostatnio na facebooku wylosowało mi syna na 2019r. więc chyba muszę się przyzwyczajać do myśli , że jak będzie to pewnie syn :-D:-D:-D
Mi FB pokazało bliźniaki w 2018 jakoś zagięło czasoprzestrzen

Hehe też mam takie fazy , że szukam wózków, łóżeczka, pościeli, bujaczków, oglądam ciuchy a ciąży jak nie było tak nie ma :rofl:
Mam pozapisywane strony z wózkami , które mi się podobają, łóżeczka a za jakiś czas wchodzę i już nie ma produktów na stronie albo wyprzedane :-D
A najlepiej ostatnio zrobiłam, poszłam na szmatki i znalazłam nowiuśkie bodziaczki białe i jedne z napisami takie śliczne , że nie mogłam się powstrzymać i kupiłam :rolleyes:
Najwyżej jak nie zajdę to komuś oddam :p

Bo z tymi zagranicznymi imionami to tak jest.U mnie tez zawsze byl problem jak przyszlo cokolwiek zalatwiac w Pl
Starsze osoby w rodzinie tez przekrecaly albo nie potrafili zapamietac [emoji23]

Kurcze cos ciezko mi sie wkrecic co tu zajrze to ogrom postow.
Ja dzis caly dzien na uczelni i glowa mi peka a tu tyle nadrabiania [emoji6]

Spokojnie ja też ostatnio byłam jednego dnia po południu i zajrzałam na drugi dzień wieczorem a tu 20 stron i już tyle to za dużo do nadrobienia :p i czytam ostatnie 3-4 strony i lecę dalej :D

reklama
Do góry