reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A tak w ogóle to mam nie ból a taki ucisk w samym dole brzucha ze jak nacisnę to boli. Bardziej po prawej stronie. To może być ból na owu? Kiedyś pamietam ze poznawałam po bólu jakby wbijał ktoś mi szpilki a teraz jest to taki dziwny ból. Od wczoraj już tak mam

Ja zainwestowałam w ten żel Conseive Plus. Zobaczymy od kolejnego cyklu czy coś zdziała.
Któraś używa?

Ja mam w aplikatorach i próbowaliśmy wcześniej ale nie wyszło , ale to przez te bakterie pewnie - one wszystko popsuły :/ no i jak zapuściłam około owulacji to było za bardzo mokro i nie można było skończyć :p

I tu sie mylisz[emoji5] go stosuje sie tez dowcipnie, dlatego pytalam czy masz w tubie czy aplikatorach. Zel poprawia ruch plemnikow, przedłuża żywotność i ułatwia im dojscie do celu, on dziala na zasadzie Naszego sluzu plodnego ktory jest potrzebny plemnikom. I jego zastosowanie tylko na zewnetrzne narzady plciowe jest poniekad bez sensu, bo tego zelu jest wtedy za malo aby on mial tym plemnikom pomoc. Dlatego wymyslono tez wersje z aplikatorami które stosuje sie dopochwowo. Ja mam zel w tubie bo akurat w aplikatorach nie bylo, i pomagam sobie najmniejszymi strzykawkami. Nabieram trochę zelu do strzykawki i stosuje to dopochwowo. Teraz mam nadzieje ze kupie juz w aplikatorach, bo moj maz sie ze mnie smieje jak mnie widzi ze strzykawka w pipce[emoji23] ale jakos trzeba sobie radzic[emoji5]

Dobra rada! Dziękuję! Też sobie tak chyba pomogę ;)

Dziewczyny, wielu lekarzy jest zdania, że codzienne, a tym bardziej po kilka razy dzienne staranie o dzidzię nie jest korzystne, bo wtedy są zbyt niedojrzałe plemniki. Optymalnie jest ponoć co 2-3 dni.

Żel jest do wewnątrz i po to są aplikatory, żeby go tam zaaplikować, aby pomógł plemnikom dotrzeć do celu ;)

No właśnie takie dziwne mi się to wydawało, że napisali że do użytku zewnetrznego... [emoji23] No bo jak na logikę to miałoby pomoc?! Chyba, że chodzi o poślizg przy wejściu ;)

Ja, jak poleżę z zawartością cała noc, to zdecydowanie mniej wypływa rano.

Dziewczyny, wielu lekarzy jest zdania, że codzienne, a tym bardziej po kilka razy dzienne staranie o dzidzię nie jest korzystne, bo wtedy są zbyt niedojrzałe plemniki. Optymalnie jest ponoć co 2-3 dni.
Jedna zajdzie bzykajac sie codziennie, druga co dwa dni, a trzecia bzyknie sie raz na miesiąc i tez zaciazy[emoji16]
Rozne sa przypadki[emoji5]
Ja już przerabialam codzienne bzykanie, co dwa dni, tylko w owulacje i nic. Takze kazda powinna wszystkiego spróbować[emoji5]

reklama
Do góry