reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Blondi a może spróbuj z suplementami typu Ovarin, bądź Miovarian, Castagnus? One pomagają utrzymać prawidłową gospodarkę hormonalną u kobiet. Może pomogą Ci wyregulować cykle? Czytałam ze wielu kobietom pomogly.
A moze to tylko taki jednorazowy wybryk? Może w nastepnym cyklu juz owulacja będzie we wlasciwym czasie?
Ja biorę ovarin drugi miesiąc :)

reklama
I tu sie mylisz[emoji5] go stosuje sie tez dowcipnie, dlatego pytalam czy masz w tubie czy aplikatorach. Zel poprawia ruch plemnikow, przedłuża żywotność i ułatwia im dojscie do celu, on dziala na zasadzie Naszego sluzu plodnego ktory jest potrzebny plemnikom. I jego zastosowanie tylko na zewnetrzne narzady plciowe jest poniekad bez sensu, bo tego zelu jest wtedy za malo aby on mial tym plemnikom pomoc. Dlatego wymyslono tez wersje z aplikatorami które stosuje sie dopochwowo. Ja mam zel w tubie bo akurat w aplikatorach nie bylo, i pomagam sobie najmniejszymi strzykawkami. Nabieram trochę zelu do strzykawki i stosuje to dopochwowo. Teraz mam nadzieje ze kupie juz w aplikatorach, bo moj maz sie ze mnie smieje jak mnie widzi ze strzykawka w pipce[emoji23] ale jakos trzeba sobie radzic[emoji5]

No to się uśmiałam [emoji23] w takim razie w następnym cyklu i ja zainwestuje w ten żel

Tego nie wie nikt [emoji23][emoji23] 4 lata bioralam tabletki anty wiec miałam wymuszony 28 d cykl. To mój pierwszy bez tabletek
Aaa może po prostu organizm na razie jeszcze wariuje po odstawieniu tabletek, i jest cykl bezowulacyjny? Bo skoro taki sam test mialas też tydzien temu to cos jest nie tak. Albo moze ta owulacja byla i hormon lh jeszcze sie utrzymuje? Sama nie wiem. Organizm musi sie przestawic na to ze znowu jajniki musza pracować aby ta owulacja byla

Aaa może po prostu organizm na razie jeszcze wariuje po odstawieniu tabletek, i jest cykl bezowulacyjny? Bo skoro taki sam test mialas też tydzien temu to cos jest nie tak. Albo moze ta owulacja byla i hormon lh jeszcze sie utrzymuje? Sama nie wiem. Organizm musi sie przestawic na to ze znowu jajniki musza pracować aby ta owulacja byla

Właśnie biorę to pod uwagę. Choć mój ginekolog mówił by nie czekać ze staraniami, bo powinno być po odstawieniu teoretycznie łatwiej. Także działam. Pierwszy cykl bardzo obserwuje by zdać relacje lekarzowi ile trwał itd

Właśnie biorę to pod uwagę. Choć mój ginekolog mówił by nie czekać ze staraniami, bo powinno być po odstawieniu teoretycznie łatwiej. Także działam. Pierwszy cykl bardzo obserwuje by zdać relacje lekarzowi ile trwał itd
Jednym jest latwo zajsc po tabletkach, innym nie. Zalezy od organizmu[emoji5]
Obys nie musiala dlugo czekac[emoji8]

reklama
Pamietam jak przy pierwszej ciąży jechałam z wtedy jeszcze narzeczonym na wakacje i powiedzieliśmy sobie, ze „ jak wyjdzie to wyjdzie” a jak nie to poczekamy i po dwóch tygodniach po powrocie test był pozytywny :) nie ukrywam, ze trochę się łudzę, ze i teraz będzie łatwo, ale wiadomo.... teraz może być zupełnie inaczej.

Do góry