reklama
1
185097
Gość
Może w tym cyklu będziesz miala pozniej owulacje?[emoji5]Ja codziennie robię testy owulacyjne i codziennie bez zmian, druga kreska ledwo widoczna, a to 13dc [emoji53]
E
Estta
Gość
Wydaje mi sie, ze podczas wytrysku wydostaja sie plemiki wyprodukowane po 70 dniach. A nie te 5 dni temu..one czekaja az minie 70 dni.Nie, Ty mówisz o całym procesie powstawania nasienia, on trwa ok 70 dni. Ja mam na myśli ten proces, który powoduje, że najlepsze do zapłodnienia są 2-5 dniowe. A powyżej 7-10 dni są przestarzałe. Przy badaniach nasienia też zaleca się abstynencję w przedziale 2-7 dni.
Takie cos znalazlam:
Częsty seks zmniejsza co najwyżej intensywność wytrysku, siłę, z jaką do niego dochodzi, co może zmniejszać szansę na zajście w ciążę. Nie ma on jednak negatywnego wpływu na ilość plemników w nasieniu
Bunia1992
Fanka BB :)
Dopiero 13dcJa codziennie robię testy owulacyjne i codziennie bez zmian, druga kreska ledwo widoczna, a to 13dc [emoji53]
No może dopiero [emoji4] czekam dalejDopiero 13dc
1
185097
Gość
Proces "produkcji" plemnikow trwa caly czas. Gdyby mezczyzna produkowal plemniki tylko co 70 dni to oznaczaloby to ze szansa na ciaze bylaby tylko co 70 dni[emoji5]Wydaje mi sie, ze podczas wytrysku wydostaja sie plemiki wyprodukowane po 70 dniach. A nie te 5 dni temu..one czekaja az minie 70 dni.
Takie cos znalazlam:
Częsty seks zmniejsza co najwyżej intensywność wytrysku, siłę, z jaką do niego dochodzi, co może zmniejszać szansę na zajście w ciążę. Nie ma on jednak negatywnego wpływu na ilość plemników w nasieniu
Lovi23
Zgadzam się... mylne jest stwierdzenie, że im rzadzej tym większa zgromadzona armia [emoji6] No i jeżeli ktoś ma problemy z nasieniem to nawet zalecany jest częsty seks... bynajmniej tak czytałam... Ale trzeba mieć jeszcze siłę i ochotę [emoji16] też nie ma co popadać w paranoję i robić coś na siłę [emoji39] U nas różnie to wygląda, najczesciej co 2-3 dni niezależnie od tego kiedy ma być owulacja [emoji848] w sensie nie celujemy, liczę że samo się wcelujeWydaje mi sie, ze podczas wytrysku wydostaja sie plemiki wyprodukowane po 70 dniach. A nie te 5 dni temu..one czekaja az minie 70 dni.
Takie cos znalazlam:
Lovi23
Myślę, że właśnie to było na mysli, że cały czas są produkowaneProces "produkcji" plemnikow trwa caly czas. Gdyby mezczyzna produkowal plemniki tylko co 70 dni to oznaczaloby to ze szansa na ciaze bylaby tylko co 70 dni[emoji5]
reklama
1
185097
Gość
Ale z tymi plemnikami to jest zagadka...a moze ja czegos nie pojmuję. Bo caly proces powstania trwa te ponad 70 dni, i co z tymi plemnikami? One sie tworza raz na te 70 dni i sa caly czas "wypuszczane?, czy ich proces tworzenia trwa ponad 70 dni ale produkowsne sa caly czas??
Kto pyta nie błądzi[emoji23][emoji16]
Kto pyta nie błądzi[emoji23][emoji16]