reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja codziennie robię testy owulacyjne i codziennie bez zmian, druga kreska ledwo widoczna, a to 13dc [emoji53]

reklama
Nie, Ty mówisz o całym procesie powstawania nasienia, on trwa ok 70 dni. Ja mam na myśli ten proces, który powoduje, że najlepsze do zapłodnienia są 2-5 dniowe. A powyżej 7-10 dni są przestarzałe. Przy badaniach nasienia też zaleca się abstynencję w przedziale 2-7 dni.
Wydaje mi sie, ze podczas wytrysku wydostaja sie plemiki wyprodukowane po 70 dniach. A nie te 5 dni temu..one czekaja az minie 70 dni.
Takie cos znalazlam:
Częsty seks zmniejsza co najwyżej intensywność wytrysku, siłę, z jaką do niego dochodzi, co może zmniejszać szansę na zajście w ciążę. Nie ma on jednak negatywnego wpływu na ilość plemników w nasieniu

Wydaje mi sie, ze podczas wytrysku wydostaja sie plemiki wyprodukowane po 70 dniach. A nie te 5 dni temu..one czekaja az minie 70 dni.
Takie cos znalazlam:
Częsty seks zmniejsza co najwyżej intensywność wytrysku, siłę, z jaką do niego dochodzi, co może zmniejszać szansę na zajście w ciążę. Nie ma on jednak negatywnego wpływu na ilość plemników w nasieniu
Proces "produkcji" plemnikow trwa caly czas. Gdyby mezczyzna produkowal plemniki tylko co 70 dni to oznaczaloby to ze szansa na ciaze bylaby tylko co 70 dni[emoji5]

Takie cos znalazlam:
Zgadzam się... mylne jest stwierdzenie, że im rzadzej tym większa zgromadzona armia [emoji6] No i jeżeli ktoś ma problemy z nasieniem to nawet zalecany jest częsty seks... bynajmniej tak czytałam... Ale trzeba mieć jeszcze siłę i ochotę [emoji16] też nie ma co popadać w paranoję i robić coś na siłę [emoji39] U nas różnie to wygląda, najczesciej co 2-3 dni niezależnie od tego kiedy ma być owulacja [emoji848] w sensie nie celujemy, liczę że samo się wceluje :)

No to co znalazłam [emoji16]
Screenshot_20181118-205259_Samsung%20Internet.jpeg

Załączniki

• Screenshot_20181118-205259_Samsung%20Internet.jpeg
    Screenshot_20181118-205259_Samsung%20Internet.jpeg
    80 KB · Wyświetleń: 344
reklama
Ale z tymi plemnikami to jest zagadka...a moze ja czegos nie pojmuję. Bo caly proces powstania trwa te ponad 70 dni, i co z tymi plemnikami? One sie tworza raz na te 70 dni i sa caly czas "wypuszczane?, czy ich proces tworzenia trwa ponad 70 dni ale produkowsne sa caly czas??
Kto pyta nie błądzi[emoji23][emoji16]

Do góry