reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A tak w ogóle to mam nie ból a taki ucisk w samym dole brzucha ze jak nacisnę to boli. Bardziej po prawej stronie. To może być ból na owu? Kiedyś pamietam ze poznawałam po bólu jakby wbijał ktoś mi szpilki a teraz jest to taki dziwny ból. Od wczoraj już tak mam

Ja zainwestowałam w ten żel Conseive Plus. Zobaczymy od kolejnego cyklu czy coś zdziała.
Któraś używa?

Ja mam w aplikatorach i próbowaliśmy wcześniej ale nie wyszło , ale to przez te bakterie pewnie - one wszystko popsuły :/ no i jak zapuściłam około owulacji to było za bardzo mokro i nie można było skończyć :p

I tu sie mylisz[emoji5] go stosuje sie tez dowcipnie, dlatego pytalam czy masz w tubie czy aplikatorach. Zel poprawia ruch plemnikow, przedłuża żywotność i ułatwia im dojscie do celu, on dziala na zasadzie Naszego sluzu plodnego ktory jest potrzebny plemnikom. I jego zastosowanie tylko na zewnetrzne narzady plciowe jest poniekad bez sensu, bo tego zelu jest wtedy za malo aby on mial tym plemnikom pomoc. Dlatego wymyslono tez wersje z aplikatorami które stosuje sie dopochwowo. Ja mam zel w tubie bo akurat w aplikatorach nie bylo, i pomagam sobie najmniejszymi strzykawkami. Nabieram trochę zelu do strzykawki i stosuje to dopochwowo. Teraz mam nadzieje ze kupie juz w aplikatorach, bo moj maz sie ze mnie smieje jak mnie widzi ze strzykawka w pipce[emoji23] ale jakos trzeba sobie radzic[emoji5]

Dobra rada! Dziękuję! Też sobie tak chyba pomogę ;)

Dziewczyny, wielu lekarzy jest zdania, że codzienne, a tym bardziej po kilka razy dzienne staranie o dzidzię nie jest korzystne, bo wtedy są zbyt niedojrzałe plemniki. Optymalnie jest ponoć co 2-3 dni.

Żel jest do wewnątrz i po to są aplikatory, żeby go tam zaaplikować, aby pomógł plemnikom dotrzeć do celu ;)

No właśnie takie dziwne mi się to wydawało, że napisali że do użytku zewnetrznego... [emoji23] No bo jak na logikę to miałoby pomoc?! Chyba, że chodzi o poślizg przy wejściu ;)

Ja, jak poleżę z zawartością cała noc, to zdecydowanie mniej wypływa rano.

Dziewczyny, wielu lekarzy jest zdania, że codzienne, a tym bardziej po kilka razy dzienne staranie o dzidzię nie jest korzystne, bo wtedy są zbyt niedojrzałe plemniki. Optymalnie jest ponoć co 2-3 dni.
Jedna zajdzie bzykajac sie codziennie, druga co dwa dni, a trzecia bzyknie sie raz na miesiąc i tez zaciazy[emoji16]
Rozne sa przypadki[emoji5]
Ja już przerabialam codzienne bzykanie, co dwa dni, tylko w owulacje i nic. Takze kazda powinna wszystkiego spróbować[emoji5]

reklama
Do góry