reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ja w poprzednia ciążę zaszłam przy seksach codziennie plus olej z wiesiołka plus żel plus około owulacji silne zatrucie gdzie plemniki miały przewalone a jednak wyszła ciąża [emoji14]

Ja zauważyłam, ze jak leżę po seksie minimum pół h to zdecydowanie mniej wypływa później. Wczoraj tak miałam np, a co do pleców to nie pomogę. Mnie zawsze bolą na @
Ja w tym cyklu się nie podmywalam po fakcie i jakaś nadzieja we mnie jest ;)
Dziewczyny, wielu lekarzy jest zdania, że codzienne, a tym bardziej po kilka razy dzienne staranie o dzidzię nie jest korzystne, bo wtedy są zbyt niedojrzałe plemniki. Optymalnie jest ponoć co 2-3 dni.
Mi gin powiedział tak jak Ty piszesz, ALE dodał że jak ktoś lubi współżyć codziennie to przecież nie zabrania ;)

Blondi a może spróbuj z suplementami typu Ovarin, bądź Miovarian, Castagnus? One pomagają utrzymać prawidłową gospodarkę hormonalną u kobiet. Może pomogą Ci wyregulować cykle? Czytałam ze wielu kobietom pomogly.
A moze to tylko taki jednorazowy wybryk? Może w nastepnym cyklu juz owulacja będzie we wlasciwym czasie?
No wlasnie mi pierwszy raz takie cos sie zdazylo w życiu...

Ale pleminiki dojerzawaja chyba 70 dni wcześniej ;)
Nie, Ty mówisz o całym procesie powstawania nasienia, on trwa ok 70 dni. Ja mam na myśli ten proces, który powoduje, że najlepsze do zapłodnienia są 2-5 dniowe. A powyżej 7-10 dni są przestarzałe. Przy badaniach nasienia też zaleca się abstynencję w przedziale 2-7 dni.

reklama
Znalazłam taki artykuł : Link do: Jak "to" robić, żeby "to" zrobić? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Tak jak już wspominałam, nie jestem fanką mamyginekolog i nie ze wszystkim się zgadzam, ale to jest fajnie opisane. Wiadomo, że można zajść i z codziennych starań i ze złotego strzału po długiej abstynencji, miałam na myśli tylko, że najlepsze plemniki są 2-3 dniowe.
Moze i sa najlepsze te 2-3 dniowe, o ile ktos nie ma problemow z nasieniem.

Do góry