reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że nawet jak 2 pęcherzyki rosną, to 1 się zatrzymuje i tylko 1 może uwolnić komórkę jajową. Nie słyszałam żeby z 1 jajnika były 2 komórki jak nie są cykle stymulowane.
Ja gdzieś w necie coś takiego czytałam, że jest to możliwe. No ale u mnie raczej do tego nie doszło bo miałam progesteron 10 a pewnie przy podwójnej owulacji byłby wysoki.
Chciałam iść zbadać hormony w tym tygodniu bo mam skierowanie od gina ale u nas trzeba się umawiać do przychodni na pobranie krwi... jakiś absurd? Najbliższy termin to poniedziałek, a badania miałam zrobić między 2 a 5 dc. W poniedziałek będę mieć 6dc... No trudno, może za miesiąc się uda zarezerwować termin.. mogę iść prywatnie ale chciałam oszczędzić bo to sporo kasy.

reklama
@Martkaaa5 działaj dziewczyno! :D

Ktoś tu pytał o ból owulacyjny, no więc mnie zawsze boli kiedy pęcherzyk pęka, czytałam że to plynz pęcherzyka coś podrażnia. Ale u mnie nie da się tego przeoczyć, bo boli całkiem nieźle i zupełnie inaczej niż na @ (który od drugiej ciąży nie boli w ogóle)

Ja przed owu mam bole jak na okres i klucie,ale dopiero zwrocilam uwage na nie przy staraniach,u mnie wyznacznikiem okresu jest bol glowy,zawsze ale to zawsze mam dzien lub dwa przed taki strasznny bol jakby klocie i nie moge nic robic i nic nie pomaga,pewnie hormony.

Ja gdzieś w necie coś takiego czytałam, że jest to możliwe. No ale u mnie raczej do tego nie doszło bo miałam progesteron 10 a pewnie przy podwójnej owulacji byłby wysoki.
Chciałam iść zbadać hormony w tym tygodniu bo mam skierowanie od gina ale u nas trzeba się umawiać do przychodni na pobranie krwi... jakiś absurd? Najbliższy termin to poniedziałek, a badania miałam zrobić między 2 a 5 dc. W poniedziałek będę mieć 6dc... No trudno, może za miesiąc się uda zarezerwować termin.. mogę iść prywatnie ale chciałam oszczędzić bo to sporo kasy.
A normalnie robią na NFZ badania hormonow?:) Chyba trzeba iść do ogólnego? [emoji848] czy jak to wygląda?

A propo bólu głowy. Ja mam dziś mega migrenę i też u mnie zdarza się to przed okresem. Piersi też już mocno nabrzmiałe także @ na pewno się nie spóźni.

reklama
Mnie też często migrena nawiedza ale wtedy mam dzień z głowy taki ból że aż wymiotuję i często ląduje na izbie przyjęć na kroplowke ale u mnie w różnych dniach cyklu przychodzi nie ma reguły a na drugi dzień jakby nigdy nic :errr:

Do góry