reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Pisze wiele z was o bólach na owu. A ja się tak chwilę zastanowiłam, to muszę przyznać, że u siebie nigdy takich bóli nie obserwowałam. Czy pękaniu pęcherzyka zawsze towarzyszy jakiś ból, czy różnie z tym bywa?
Bo u każdej kobiety jest to indywidualna sprawa :) jedna boli, a druga nie .

Ja też odczuwam ból przed owulacja jak dojrzewa pecherzyk

reklama
Aniu spokojnie my też mamy 1%. Mój mąż jak to zobaczył to był strasznie załamany. Zaraz umówiłam wizytę i lekarz podniósł to na duchu i obudził w nim wolę walki :) teraz będziemy powtarzać za jakiś miesiąc i zobaczymy czy jest lepiej. Mówił też żeby nie robić tych badań w klinikach badania niepłodności, mój ginekolog powiedział potem to samo
My robiliśmy w 2 klinikach w kilkudniowym odstępie czasu i wyszła identyczna morfologia. Pozostałe parametry znacznie się różniły.

Moze jestem naiwna ale ja mam wrazenie ze nam sie nie udaje przez stres moj w pracy... dlatego caly czas sie bije z myslami czy jej nie zmienic zimą. A jesli stres to prolaktyna i dlatego zrobię sobie w przyszlym cyklu ja przed ovu i po i tak samo progesteron i pojde z wynikami meza i swoimi do innego ginekologa
A robiłaś kiedyś monitoring cyklu ?

Niestety progesteron nie jest pewnym wyznacznikiem owulacji. U mnie na usg była pewność, że nie ma pęcherzyka dominującego i nie będzie owulacji, a progesteron miałam 16.

Pisze wiele z was o bólach na owu. A ja się tak chwilę zastanowiłam, to muszę przyznać, że u siebie nigdy takich bóli nie obserwowałam. Czy pękaniu pęcherzyka zawsze towarzyszy jakiś ból, czy różnie z tym bywa?

Mnie czasem boli, czasem nie. Ale raczej boli mnie kilka dni przed owu chyba jak rośnie pęcherzyk.

Ostatnia edycja:
Niestety progesteron nie jest pewnym wyznacznikiem owulacji. U mnie na usg była pewność, że nie ma pęcherzyka dominującego i nie będzie owulacji, a progesteron miałam 16.
Ja chce zrobic zeby isc do nowego gina z jakimis wynikami i moze do niego na monitoring wtedy [emoji6] sie okaze na razie po wczorajszej wizycie , nie mam ochoty myslec... potem sie zastanowie ... na razie czekam na @ do soboty...i musi mi jakas motywacja na dalsze starania przyjsc bo na razie jej nie mam

reklama
Do góry