reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Niestety progesteron nie jest pewnym wyznacznikiem owulacji. U mnie na usg była pewność, że nie ma pęcherzyka dominującego i nie będzie owulacji, a progesteron miałam 16.
Hm a jak to jest z tym dominującym. W poprzednim cyklu miałam dwa pęcherzyki w 9 dc, niestety nie wiem jakiej wielkości. Lekarz powiedział tylko, że są duże. Na usg wyglądały na mniej więcej takie same wielkościowo. Czy u Ciebie lekarz nie stwierdził dominującego bo pęcherzyki były za małe jak na dzień cyklu? Czy może podobnie jak u mnie było więcej niż jeden więc żaden nie dominował?

reklama
Ja chce zrobic zeby isc do nowego gina z jakimis wynikami i moze do niego na monitoring wtedy [emoji6] sie okaze na razie po wczorajszej wizycie , nie mam ochoty myslec... potem sie zastanowie ... na razie czekam na @ do soboty...i musi mi jakas motywacja na dalsze starania przyjsc bo na razie jej nie mam
U mnie też @ w piątek / sobotę ma być :) Jak 87 to Twój rocznik to jesteśmy w tym samym wieku też :)

Hm a jak to jest z tym dominującym. W poprzednim cyklu miałam dwa pęcherzyki w 9 dc, niestety nie wiem jakiej wielkości. Lekarz powiedział tylko, że są duże. Na usg wyglądały na mniej więcej takie same wielkościowo. Czy u Ciebie lekarz nie stwierdził dominującego bo pęcherzyki były za małe jak na dzień cyklu? Czy może podobnie jak u mnie było więcej niż jeden więc żaden nie dominował?
ja robiłam 3 usg w tamtym cyklu i na bank nie było owu. Mogą być 2 dominujące, po 1 na każdym jajniku. Żeby pęcherzyk mógł pęknąć to musi mieć ok. 20 mm

ja robiłam 3 usg w tamtym cyklu i na bank nie było owu. Mogą być 2 dominujące, po 1 na każdym jajniku. Żeby pęcherzyk mógł pęknąć to musi mieć ok. 20 mm
U mnie były dwa na prawym jajniku, na lewym nie było. Potem już nie miałam usg. Ale chyba dwie owu z jednego jajnika są możliwe?

U mnie były dwa na prawym jajniku, na lewym nie było. Potem już nie miałam usg. Ale chyba dwie owu z jednego jajnika są możliwe?
Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że nawet jak 2 pęcherzyki rosną, to 1 się zatrzymuje i tylko 1 może uwolnić komórkę jajową. Nie słyszałam żeby z 1 jajnika były 2 komórki jak nie są cykle stymulowane.

Tak, dał skierowanie na kilka hormonów i kazał powtórzyć badanie nasienia pod kątem infekcji, ale w innym miejscu.
My robiliśmy od razu z posiewem żeby nie musiał się dwa razy stresować jakby coś wyszło. Ale i tak musimy powtórzyć. A suplementów nie zalecił?

Dziewczyny może polecicie jakieś kwasy omega 3 koniecznie z dha i epa? Jakis preparat żeby nie miał żelaza i kwasu bo nie mogę syntetycznego. [emoji11][emoji11]

reklama
Szkoda ze to nie ciążowe kreski ale działam 8-)

Załączniki

• IMG_20181009_165811.jpg
    IMG_20181009_165811.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 46
Do góry