reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że nawet jak 2 pęcherzyki rosną, to 1 się zatrzymuje i tylko 1 może uwolnić komórkę jajową. Nie słyszałam żeby z 1 jajnika były 2 komórki jak nie są cykle stymulowane.
Ja gdzieś w necie coś takiego czytałam, że jest to możliwe. No ale u mnie raczej do tego nie doszło bo miałam progesteron 10 a pewnie przy podwójnej owulacji byłby wysoki.
Chciałam iść zbadać hormony w tym tygodniu bo mam skierowanie od gina ale u nas trzeba się umawiać do przychodni na pobranie krwi... jakiś absurd? Najbliższy termin to poniedziałek, a badania miałam zrobić między 2 a 5 dc. W poniedziałek będę mieć 6dc... No trudno, może za miesiąc się uda zarezerwować termin.. mogę iść prywatnie ale chciałam oszczędzić bo to sporo kasy.

reklama
@Martkaaa5 działaj dziewczyno! :D

Ktoś tu pytał o ból owulacyjny, no więc mnie zawsze boli kiedy pęcherzyk pęka, czytałam że to plynz pęcherzyka coś podrażnia. Ale u mnie nie da się tego przeoczyć, bo boli całkiem nieźle i zupełnie inaczej niż na @ (który od drugiej ciąży nie boli w ogóle)

Ja przed owu mam bole jak na okres i klucie,ale dopiero zwrocilam uwage na nie przy staraniach,u mnie wyznacznikiem okresu jest bol glowy,zawsze ale to zawsze mam dzien lub dwa przed taki strasznny bol jakby klocie i nie moge nic robic i nic nie pomaga,pewnie hormony.

Ja gdzieś w necie coś takiego czytałam, że jest to możliwe. No ale u mnie raczej do tego nie doszło bo miałam progesteron 10 a pewnie przy podwójnej owulacji byłby wysoki.
Chciałam iść zbadać hormony w tym tygodniu bo mam skierowanie od gina ale u nas trzeba się umawiać do przychodni na pobranie krwi... jakiś absurd? Najbliższy termin to poniedziałek, a badania miałam zrobić między 2 a 5 dc. W poniedziałek będę mieć 6dc... No trudno, może za miesiąc się uda zarezerwować termin.. mogę iść prywatnie ale chciałam oszczędzić bo to sporo kasy.
A normalnie robią na NFZ badania hormonow?:) Chyba trzeba iść do ogólnego? [emoji848] czy jak to wygląda?

A propo bólu głowy. Ja mam dziś mega migrenę i też u mnie zdarza się to przed okresem. Piersi też już mocno nabrzmiałe także @ na pewno się nie spóźni.

reklama
Mnie też często migrena nawiedza ale wtedy mam dzień z głowy taki ból że aż wymiotuję i często ląduje na izbie przyjęć na kroplowke ale u mnie w różnych dniach cyklu przychodzi nie ma reguły a na drugi dzień jakby nigdy nic :errr:

Do góry