reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Niestety progesteron nie jest pewnym wyznacznikiem owulacji. U mnie na usg była pewność, że nie ma pęcherzyka dominującego i nie będzie owulacji, a progesteron miałam 16.
Hm a jak to jest z tym dominującym. W poprzednim cyklu miałam dwa pęcherzyki w 9 dc, niestety nie wiem jakiej wielkości. Lekarz powiedział tylko, że są duże. Na usg wyglądały na mniej więcej takie same wielkościowo. Czy u Ciebie lekarz nie stwierdził dominującego bo pęcherzyki były za małe jak na dzień cyklu? Czy może podobnie jak u mnie było więcej niż jeden więc żaden nie dominował?

reklama
Ja chce zrobic zeby isc do nowego gina z jakimis wynikami i moze do niego na monitoring wtedy [emoji6] sie okaze na razie po wczorajszej wizycie , nie mam ochoty myslec... potem sie zastanowie ... na razie czekam na @ do soboty...i musi mi jakas motywacja na dalsze starania przyjsc bo na razie jej nie mam
U mnie też @ w piątek / sobotę ma być :) Jak 87 to Twój rocznik to jesteśmy w tym samym wieku też :)

Hm a jak to jest z tym dominującym. W poprzednim cyklu miałam dwa pęcherzyki w 9 dc, niestety nie wiem jakiej wielkości. Lekarz powiedział tylko, że są duże. Na usg wyglądały na mniej więcej takie same wielkościowo. Czy u Ciebie lekarz nie stwierdził dominującego bo pęcherzyki były za małe jak na dzień cyklu? Czy może podobnie jak u mnie było więcej niż jeden więc żaden nie dominował?
ja robiłam 3 usg w tamtym cyklu i na bank nie było owu. Mogą być 2 dominujące, po 1 na każdym jajniku. Żeby pęcherzyk mógł pęknąć to musi mieć ok. 20 mm

ja robiłam 3 usg w tamtym cyklu i na bank nie było owu. Mogą być 2 dominujące, po 1 na każdym jajniku. Żeby pęcherzyk mógł pęknąć to musi mieć ok. 20 mm
U mnie były dwa na prawym jajniku, na lewym nie było. Potem już nie miałam usg. Ale chyba dwie owu z jednego jajnika są możliwe?

U mnie były dwa na prawym jajniku, na lewym nie było. Potem już nie miałam usg. Ale chyba dwie owu z jednego jajnika są możliwe?
Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że nawet jak 2 pęcherzyki rosną, to 1 się zatrzymuje i tylko 1 może uwolnić komórkę jajową. Nie słyszałam żeby z 1 jajnika były 2 komórki jak nie są cykle stymulowane.

Tak, dał skierowanie na kilka hormonów i kazał powtórzyć badanie nasienia pod kątem infekcji, ale w innym miejscu.
My robiliśmy od razu z posiewem żeby nie musiał się dwa razy stresować jakby coś wyszło. Ale i tak musimy powtórzyć. A suplementów nie zalecił?

Dziewczyny może polecicie jakieś kwasy omega 3 koniecznie z dha i epa? Jakis preparat żeby nie miał żelaza i kwasu bo nie mogę syntetycznego. [emoji11][emoji11]

reklama
Szkoda ze to nie ciążowe kreski ale działam 8-)

Załączniki

• IMG_20181009_165811.jpg
    IMG_20181009_165811.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 50
Do góry