reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Julito witaj:-)

Lunia eeeeeeeeee tam siara........:-D sie zdarzyc kazdemu moze...nie? ;-)

Kobietki,wspolczuje i....zazdroszcze Wam tych mdlosci. Trzymajcie sie dzielnie...jeszcze chwilka i mina,a potem bedziecie mamusiami!!:-D

Dzieki wszystkim za trzymanie kciukow!!! W sobote przeprowadzka!!! Buziam Was kochane i milego dnia!

reklama
Witajcie Kochane!!!!!!!
Kasiu bardzo mi przykro z powodu smierci wojka:-(
A co do remontow to tak czesto bywa ze planujesz robic jedna rzecz ,a pozniej okazuje sie ze musisz jak to sie mowi "jechac do Warszawy przez Sopot"ale to niewazne wazne ze w pazdzirniku zaczynacie.Ja mam badanka jak mi przyjdzie@ ,no i normalnie w tym miesiacu jak nigdy czekam na nia :eek: bo chce juz jak najszybciej wiedziec co mi tam nie "gra" i zaczac sie leczyc.Trzymam kciuki za twoja wizyte wtorkowa i dawaj zanc szybciutko :tak:
No to wypoczywaj na urlopie i od czasu do czasu skrobnij ze dwa zdania.buziam;-)
Loretko no ja tez bym chciala wymiotowac i miec mdlosci jak dziewczyny,bo to by byl znak ze jest fasolka ,a tu nic:baffled:ale moze juz niedlugo przyjdzie na nas kolej;-)
Nenius dziekujem za wiadomosc od Gusi ,superowo ze wszystko w porzadeczku:-)
Lunia Dorotka wszystko minie bynajmniej tak mowia bo ja jeszcze niestety nie moglam tego doswiadczyc,a w nagrode za wasza wtrwalosc dostaniecie wasze dzidzie w ramiona:-)
Kaka co tam u Ciebie jak samopoczucie ,widze ze Ciebie tez nie ominely mdlosci i wymioty,trzymaj sie kochana:tak:
Phelenia no to tzrymam kciuki zeby ta wredna@ nie przyszla .No i czekamy na tescik .pochwal sie szybko jak juz cosik bedziesz wiedziec;-)
Milego dnia Kochane:-)

witajcie kochane
wczoraj nie mogłam zajzec juz wieczorkiem mezus pracował do pierwszej w nocy na kompie jakies pilne zlecenie :-( ale juz jestem i wszysto wam juz pisze a wiec z dzidzia ok a wynik usg brzmi tak
wewnatrz powiekszonej jamy macucyuwidoczniono pecherzyk ciazowy o wymiarze 28mm co odpowiada 7HBD echo płodu obecne
CRL 20 mm co odpowiada 8 hbd FHR obiecne
Ruchy płodu obecne
Kosmówka bez cech oddzielania
Termin porodu wg usg 27-10-08
A teraz fotka

180308da6.png

Dziewczynki
jak wiecie co te dziwne nazwy i skruty oznaczaja to piszcie bo ja juz całkiem zgłypiałam raz mówia ze 10 tydzien ciazy raz ze 8 tydzien ciazy wiec juz nic nie wiem wazne ze zdrowe i ze serduszko bije a najfajniejsze ze widziałam jak sie rusza wczoraj na usg

Gusiu to super ale sie ciesze ,ze wszystko jest w porzadku z dzidzia,Widzialas jak sie ruszala na usg pewnie sie wzruszylas,takim widokiem .Fajnie masz .Tez wierze ze ja kiedys zobacze taki widok:-p:tak:Trzynaj sie zdrowo Ty i dzidzia ,dbajcie o WAS:-)Milego dnia Kochana:-)

witajcie kochane....:-)pamietacie mnie jeszcze;-)?
jestesmy juz przeprowadzeni,prawie wszystko zwiazane z remontem zrobione, zostala hmm..kosmetyka hihi
a ja siedze i mysle....14 marca. staralismy sie intensywnie:zawstydzona/y:na drugi dzien mialam delikatne rozowe plamionko a od dzis mam jakies takie brazowawe z delikatnym rozowym momentami.....miala tak ktoras z was?? czy to moze byc TO?....

witajcie kochane....:-)pamietacie mnie jeszcze;-)?
jestesmy juz przeprowadzeni,prawie wszystko zwiazane z remontem zrobione, zostala hmm..kosmetyka hihi
a ja siedze i mysle....14 marca. staralismy sie intensywnie:zawstydzona/y:na drugi dzien mialam delikatne rozowe plamionko a od dzis mam jakies takie brazowawe z delikatnym rozowym momentami.....miala tak ktoras z was?? czy to moze byc TO?....

Niestety nie wiem, nie umiem się wypowiedzieć :no:. Może warto byłoby zapytać lekarza?

witajcie kochane
wczoraj nie mogłam zajzec juz wieczorkiem mezus pracował do pierwszej w nocy na kompie jakies pilne zlecenie :-( ale juz jestem i wszysto wam juz pisze a wiec z dzidzia ok a wynik usg brzmi tak
wewnatrz powiekszonej jamy macucyuwidoczniono pecherzyk ciazowy o wymiarze 28mm co odpowiada 7HBD echo płodu obecne
CRL 20 mm co odpowiada 8 hbd FHR obiecne
Ruchy płodu obecne
Kosmówka bez cech oddzielania
Termin porodu wg usg 27-10-08
A teraz fotka

180308da6.png

Gusiu jak dla mnie to to jest jakies dziwne moja fasolka miala 12,3 mm i to byl 7 tyg i 3 dni tak oblicza USG ( roznica os OM jest jakies 5 dni ) .
Wydaje mi sie ze u ciebie jesst wiecej niz 8 tygodni jak ja teraz pojde do gina
to wydaje mi sie ze dzidzia bedzie miala ponad 2 cm czyli tak jak twoja i to
jest prawidlowe kolezanka w 10 tygodniu miala 3,2 cm czyli 32 mm i to jest 10 tydzien .
Wiec nie rozumiem juz ,ale sie nie martw najwaznejsze ze jest zdrowa dzidzia,
a i teramin porodu i wiek dziecka pewnie pozniej wyjasni sie juz na cacy :-)

reklama
Gusiu spokojnie, jak rozumiem badania na różnych maszynach? No to spokojnie. Ja miałam rozstrzał terminu od 8 do 21 :-D. No a najfajniejszy to wg badania szczegółowego na 10 a wg badania u mojej gin na 17. Porównaj z następnym USG i będzie ok :-). A poza tym, moja droga to dla Ciebie http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2 i sama zobacz, dzidzia 8 tyg i 4 dni +/- 5 dni. Spokojnie. A i widzę że wg OM masz 10 tydzień, to na pogotowiu dali Ci własnie ten wiek.

Do góry