reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

adiva na siłę dziś zjadlam śniadanko,a pózniej obiadek...Najbardziej nie dobrze mi jest na widok kiełbaski i wielu innych rzeczy (robi mi się tak samo na słodycze bleee-kto by pomyślał,ze takiego łakomczucha na słodycze to kiedyś spotka;-))...Rano mam mega mdłości a pozniej co jakiś czas się powtarzają...aż do wieczora...mama mnie wspiera i razem z moim M troszcza sę o mnie jak o jajko:tak:

lunia83 pocieszam się,ze za niedługo mdlości zniknał...myślałam,ze wogóle mnie ominą... Z jednej strony cieszę się,że są bo to chyba oznacza,że z maleństwem wszystko ok:tak:
Majeczko, ja tez myślałam, że nie bedę miała takich dolegliwość ale teraz mam nadziej, że szybko się skończą:tak:Tego życzę Tobie, wszystkim cierpiącym na mdłości no i samej sobie:tak::-D

reklama
Niestety mdłości nie są przyjemne :-/. Ja miałam do 6 miesiąca :-p. Próbowałas migdały? Podobno pomagają. A jak reagujesz na zapach cytryny dobrze to może spróbun nosić coś tak pachnącego przy sobie. Ja miałam fajnie bo od rana było mi niedobrze, a ja najpierw biotę leki na tarczycę, potem czekam 30 minut i nie mogłam ich zwrócić. Ciężko bywało :-p.
Mojej sąsiadce pomagał zapach koperku, znajoma wyeliminowała z domu wszystko co jej mdłościowało (biedny był jej mąż), któraż ssała ogórki kiszone. Poza tym podobno działają krakersy.

Niestety mdłości nie są przyjemne :-/. Ja miałam do 6 miesiąca :-p. Próbowałas migdały? Podobno pomagają. A jak reagujesz na zapach cytryny dobrze to może spróbun nosić coś tak pachnącego przy sobie. Ja miałam fajnie bo od rana było mi niedobrze, a ja najpierw biotę leki na tarczycę, potem czekam 30 minut i nie mogłam ich zwrócić. Ciężko bywało :-p.
Mojej sąsiadce pomagał zapach koperku, znajoma wyeliminowała z domu wszystko co jej mdłościowało (biedny był jej mąż), któraż ssała ogórki kiszone. Poza tym podobno działają krakersy.

Dzieki za rady, może cos zadziała. Widzę, że ty mto miałaś dopiero nieciekawie... Ja generalnie lecę do kibelka jak tylko lodówke otwieram. Drażnią mnie zapachy... Mam nadzieję, że szybko sie skończą te mdłości bo z głodu umrę...

Odebrałąm dziś moje wyniki z laboratorium. Moim zdaniem wszystko jest ok, ale poczekam na potwierdzenie od lekarza (wszystko jest w normie). Jestem już tym faktem troszke podbudowana... Teraz czeka mnie teraz w czwartek wizyta u ginekologa i usg - mam też nadzieję, żei tym razem będzie wszystko ok.

Pozdrawiam i życzę zdróweczka dziewczynki

witam was wszystkie kochane :) weszlam na to forum bo juz powoli lapie dola staram sie tyle o dzidziusia i ciagle nic nadal nic :( zauwazylam dzisiaj ze mam zaraz pod pepkiem jakas dziwna kulke nie mam pojecia co to moze byc i od czego wie moze ktos??

witam was wszystkie kochane :) weszlam na to forum bo juz powoli lapie dola staram sie tyle o dzidziusia i ciagle nic nadal nic :( zauwazylam dzisiaj ze mam zaraz pod pepkiem jakas dziwna kulke nie mam pojecia co to moze byc i od czego wie moze ktos??
Witaj Julitko wsrod Nas ,a ile juz sie staracie jak mozna wiedziec? a co to za kulka po pepkiem mozesz ja bardziej opisac,tzn.miekka ,twarda,jakiej wielkosci ?Wiesz lekarzami nie jestesmy i byloby lepiej moze do jakiegos lekarza sie wybrac .Ale zawsze cos mozemy doradzic dopowiedziec ,wyszperac na necie czy po prostu z wlasnych doswiadczen .Wiec tutaj nigdy nie bedziesz czula sie Sama:-);-)
Jeszcze raz witam Cie goraco:tak:;-):-):-):-):happy:

Witaj Julitko wsrod Nas ,a ile juz sie staracie jak mozna wiedziec? a co to za kulka po pepkiem mozesz ja bardziej opisac,tzn.miekka ,twarda,jakiej wielkosci ?Wiesz lekarzami nie jestesmy i byloby lepiej moze do jakiegos lekarza sie wybrac .Ale zawsze cos mozemy doradzic dopowiedziec ,wyszperac na necie czy po prostu z wlasnych doswiadczen .Wiec tutaj nigdy nie bedziesz czula sie Sama:-);-)
Jeszcze raz witam Cie goraco:tak:;-):-):-):-):happy:

dziekuje bardzo :) staramy sie juz poltora roku i nic :( a ta kulka jest twarda nie widzialam ani nie czulam jej wczesniej dopiero zauwazylam ja dzisiaj

t12.JPG

reklama
Dobry wieczor kochane jakos dzisiaj pusciutko tutaj u nas
Majeczko fajnie ze sie pokazalas ,i ze wszystko jest w porzadeczku,no moze oprocz tych mdlosci ktore Ci nie daja spokoju,ale to ponoc mija wiec jeszcze troszke wytrzymaj ,no w koncu czego sie nie robi dla fasolci:-)Zagladaj czasem do nas :tak:
Loretko i Wanilia_sky wazne ze jestescie nawet nic nie piszac ,nieraz milczenie jest zdrowe i dobrze robi dla duszy.Najwazniejsze ze u Was wszystko w porzadku:-)
Julitko a ta kuleczka to jest widoczna golym okiem czy tylko wyczuwalna pod palcami?Bo ja pamietam ze jak moja kuzynka miala cos podobnego jak Ty opisujesz to byla to przepuklina pepkowa,ale ja nie jestem lekarzem i bedzie lepiej jak sie do niego wybierzesz,zawsze lepiej przebadac sie od razu .Sciskam i pozdrawiam i na pewno bedzie wszystko w porzadeczku.A co do staranek to niby niektorzy lekarze daja czas nawet do dwoch lat co do staranek,a masz swojego gina ,czy jeszcze sie nie badalas?
Ewelinko wszystko bedzie ok trzymam kciuki:tak:

Do góry