reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Mum niestety nie :/
lecę do Polski i zostaję do porodu. znaczy jeśli lekarz mi pozwoli to przylecę jeszcze do Męża na jakieś 2 tygodnie ;)
Ale bzdura... ja trace wiare w tych lekarzy [emoji13]
A moze ci ktos przesylac z polski? Mi mama przesyla luteine i euthyrox.

A swoja droga ja tez prowadzilam ciaze i rodzilam w polsce (zjechalam na 3 lata ). Maz odwiedzal mnie co pare miesiecy. Coreczke pierwszy raz (na zywo) zobaczyl jak miala 3 miesiace.
Powiem ci, ze nie ma porownania jesli chodzi o opieke w ciazy. Nie trzeba chodzic, prosic, blagac o cokolwiek. W kazdej chwili mozesz podjechac na ip jesli cos cie martwi i nikt ci nie kaze czekac na poczekalini 4 godziny tylko po to, zeby ci powiedziec, ze jest weekend a oni w weekend usg nie robia [emoji37]....prosze w poniedzialek zglosic sie do gp, gdzie wiesz jak cie potraktuja...
Aa sie rozpisalam [emoji6] daze do tego zeby ci powiedziec, ze moze to dobra decyzja z tym przylotem do polski. Napewno bedziesz spokojniejsza, a te pare miesiecy szybko zleci.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie

Co tu dziś tak pusto?

Nessi jak sytuacja u Ciebie Słonko?
Śniłaś mi się dziś.

Padłaś? POWSTAŃ! Popraw koronę i zasuwaj!

Witajcie

Co tu dziś tak pusto?

Nessi jak sytuacja u Ciebie Słonko?
Śniłaś mi się dziś.

Nie plamiłam już więcej ... ale pobolewa mnie od wczoraj dół brzucha. Ja ocipieję przez te 3 tygodnie czekania ..jeszcze zwolnienie muszę sobie załatwić.

Nie plamiłam już więcej ... ale pobolewa mnie od wczoraj dół brzucha. Ja ocipieję przez te 3 tygodnie czekania ..jeszcze zwolnienie muszę sobie załatwić.
Dobrze że już nie plamisz[emoji110]
Leż, odpoczywaj ile wlezie, najlepiej z nogami wyżej
Kochana ja też bym ocipiała
I poszłabym prywatnie w przyszłym tygodniu
Albo jeszcze dziś i poprosiła o zwolnienie
Myśle że gdzieś się dostaniesz tak z marszu do jakiegoś lekarza, ja jakoś nie mam zaufania do ginekologôw na nfz, nigdy do nich nie chodzę

dzień dobry,
Nessi jak nie ma już więcej plamień to jest bardzo dobrze. Jeśli to Cię uspokoi to idź do lekarza wcześniej niż za 3 tygodnie. Ja do 12 tygodnia latałam na szybkie usg, żeby tylko zobaczyć że Maluchowi bije serce co tydzień . Nie bój się to nie zaszkodzi, a nawet pomoże bo chyba nerwy i stres to najgorsze co może być dla Twoich dzieciaczków.

Mum masz rację w całej rozpiętości. Tutaj muszę o wszystko walczyć, a jestem już zmęczona. Nie dość, że nie ma dnia żeby nie myślała czy wszystko z Małym dobrze to jeszcze mam się użerać żeby mi leki dali ...niech się pierdzielą. Leki mogłabym mieć z Polski to żaden problem, ale nie chcę, żeby lekarka w szpitalu , do której chodzę siena mnie krzywo patrzyłą i miała problemy. Już swojego się nasłuchałam, zę za dużo leków biorę :/ a ja myślę serio? po 5 poronieniach ona mówi mi coś takiego! także wybór dla mnie jest jeden ;)
P.S. też trochę popłynęłam z treścią :D
ANULA, BUM, DŻOŁ, RENE gdzie jesteście???

Nessi a nie pytałaś czy nospa to dobry pomysł jak boli. Grunt ze nie plamisz. Podrażniła Cie na pewno na usg. Dzieciaczki sa silne i dadzą radę [emoji106] różnice mogą być w wieku, bo jedno mogło zagnieździć sie dwa dni pózniej. Zero stresu, zrelaksuj sie, na dobre Waszej trojeczce to wyjdzie [emoji8]

dzień dobry,
Nessi jak nie ma już więcej plamień to jest bardzo dobrze. Jeśli to Cię uspokoi to idź do lekarza wcześniej niż za 3 tygodnie. Ja do 12 tygodnia latałam na szybkie usg, żeby tylko zobaczyć że Maluchowi bije serce co tydzień . Nie bój się to nie zaszkodzi, a nawet pomoże bo chyba nerwy i stres to najgorsze co może być dla Twoich dzieciaczków.

Mum masz rację w całej rozpiętości. Tutaj muszę o wszystko walczyć, a jestem już zmęczona. Nie dość, że nie ma dnia żeby nie myślała czy wszystko z Małym dobrze to jeszcze mam się użerać żeby mi leki dali ...niech się pierdzielą. Leki mogłabym mieć z Polski to żaden problem, ale nie chcę, żeby lekarka w szpitalu , do której chodzę siena mnie krzywo patrzyłą i miała problemy. Już swojego się nasłuchałam, zę za dużo leków biorę :/ a ja myślę serio? po 5 poronieniach ona mówi mi coś takiego! także wybór dla mnie jest jeden ;)
P.S. też trochę popłynęłam z treścią :D
ANULA, BUM, DŻOŁ, RENE gdzie jesteście???
Jesteśmy jesteśmy. Ja kolejna noc z głowy. W ciągu dnia nie śpię bo jak. Ehh doszedł mi masakryczny ból głowy. Ten paracetamol to o dupe potluc

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rene oj wiem co to ból głowy, cały pierwszy trymestr cierpiałam i płakałam :/ teraz ulżyło, ale wraca co jakiś czas. Paracetamol to masz rację o dupę rozbić :/ ja jeszcze ratuję się torebkami z rumianku i elastyczną bluzką, aa i imbirem. Imbir kroję na cieniutkie plasterki i żuję jak gumę, bluzkę zawiązują na głowie i wyglądam jak fakir :D, ale przynajmniej ból nie pulsuje jak szalony, a na oczy zakładam po jednej torebce rumianku i modlę się o cud ;)

Do góry