reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Agnesis jedno jest pewne, że musisz się usprawiedliwić jakoś w Urzędzie do 7 dni bo Cię skreślą i zasiłek Ci przepadnie. Może pójdź tam i powiedz, że miałaś tak straszną grypę jelitową w poniedziałek, że nawet z domu nie mogłaś wyjść do lekarza, o ich terminie też nie myślałaś w takiej sytuacji. Powiedz że byłaś dzisiaj u lekarza ale lekarz nie chciał wystawić zwolnienia wstecz. Może laska się zlituje i da Ci podpisać tą listę dzisiaj.

reklama
Agnesis idź prywatnie, bo bez zwolnienia nic nie załatwisz, przepisy jasno mówią, że zwalnia Cię tylko klęska żywiołowa i inne cuda, a tak to zwolnienie lekarskie tylko i wyłącznie. Zapłacisz 60 zł - trudno, ale powiesz, jaki masz problem i Ci zwolnienie wystawi, bo nie sądzę by robił Ci ktoś problemy. Zawsze możesz wejść wcześniej do lekarza i zapytać czy wystawi bo potrzebujesz na Cito.

Karola wlasnie siedze i czytam, niby 3 dni wg przepisów, czyli akurat łapał by sie poniedziałek. Ale czy wystawi? Zapomniałam isc do urzędu pracy [emoji53] wszystko przez te święta i ciagle zamieszanie [emoji53]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
Do 3 dni wstecz

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

No UP to masakra jakaś , mnie zwolnili ze stażu 3 miesiące robilam i zaszlam w ciąże ... Ale od 7tc ino jak się dowiedzialam to ciaglam L4 balam sie o fasolke.
No i po 2 miesiącach ciągnięcia L4 mnie zwolnili [emoji50]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Agnesis idź prywatnie, bo bez zwolnienia nic nie załatwisz, przepisy jasno mówią, że zwalnia Cię tylko klęska żywiołowa i inne cuda, a tak to zwolnienie lekarskie tylko i wyłącznie. Zapłacisz 60 zł - trudno, ale powiesz, jaki masz problem i Ci zwolnienie wystawi, bo nie sądzę by robił Ci ktoś problemy. Zawsze możesz wejść wcześniej do lekarza i zapytać czy wystawi bo potrzebujesz na Cito.
No wlasnie,idz i probuj prywatnie !!!!!
Trzymam kciuki

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co mieszkam w dziurze i szukam wlasnie jakichś prywatnych lekarzy, po sąsiedzku miałam laryngologa i ginekologa, ale gin chyba już nie przyjmuje, a ta druga pani doktor muszę zadzwonić i zobaczyć czy nigdzie nie wyjechała [emoji53] prywatnie to jeszcze tylko chyba dentysta i okulista mi został [emoji23]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Wiecie co mieszkam w dziurze i szukam wlasnie jakichś prywatnych lekarzy, po sąsiedzku miałam laryngologa i ginekologa, ale gin chyba już nie przyjmuje, a ta druga pani doktor muszę zadzwonić i zobaczyć czy nigdzie nie wyjechała [emoji53] prywatnie to jeszcze tylko chyba dentysta i okulista mi został [emoji23]

Rozwalasz system dziewczyno ...:D Urologa nie ma ?:D

reklama
Urolog jest ale dzis chyba nie przyjmuje [emoji12][emoji23] Na 11:40 zapisałam sie do innego lekarza rodzinnego, jak mi nie da to pójdę nawet do psychiatry [emoji23]

Do góry