reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ja miałam z nimi największą akcję po studiach, miałam iść na staż. Gościu jak mi dawał skierowanie na staż to powiedział,że pisze mi termin wstawienia się na sierpień w urzędzie i że jak sobie ten staż załatwię to ta data jest nieaktualna. Poszłam, załatwiłam, jednak staż mogłam mieć dopiero od września bo kierownik był na urlopie w sierpniu. Wróciłam z powrotem do urzędu i mówię im że czekam na ten staż, podpisane papiery im daje. W sierpniu nie wstawiłam się bo skoro zaczynam staż od września to po co. A za tydz. dostaje pisemko, że mnie skreślili a ja za parę dni mam staż zacząć. Ciotka która jest radcą prawnym napisała mi odwołanie, zadzwoniła do babki która była dyrektorką w urzędzie (bo się znały) i powiedziała, żeby mi odpuścili bo ich pracownik źle mnie poinformował. Czekałam na odpowiedź jak na szpilkach bo bez tego nie mogłam iść na ten staż a czekałam już na niego prawie 2 miesiące. W końcu poszłam do PUP i pytam się babki czy jest jakaś decyzja w mojej sprawie a on a przeszła, po czym wróciła i powiedziała że nic nie ma. Po czym wracam do domu a tam w skrzynce pisemko, że znów mnie wciągają na swoje listy osób bezrobotnych. Ta pani w urzędzie chyba udawała, ze poszła coś sprawdzić.

reklama
O matko szok! Mnie pewnie czeka pierwsza przeprawa z instytucjami po urlopie wychowawczym bo raczej nie wrócę do tej pracy i na dzień dzisiejszy nie mam pomysłu jak ja w ogóle wrócę do pracy :( będę biegać po urzędach z dzieckiem na rękach, na litość ich wezmę. Nigdy nam nic nie przysługiwało może teraz uda się coś wyciągnąć, zresztą kto wie co to będzie za parę lat...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Agnesis ... źle to rozegrałaś, idziesz do lekarza i mówisz, że od poniedziałku masz biegunkę i wymioty, boli Cię brzuch. Że teraz nie wymiotujesz, ale nadal Cię gania do toalety,że przerobiłaś stoperany i inne cuda ..nie masz siły, żołądek Cię boli, dupa Cię boli i Panie doktorze ratuj bo się przekręcę ...

Ostatnia edycja:
Nessi ale wlasnie tak było u tamtego lekarza. Tyle ze powiedziala, ze od dzis moze mi wystawić [emoji54]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Obczailam ze sąsiadka dzis przyjmuje po poludniu, wiec chyba podjade i zapukam, zapytam czy mi wystawi zwolnienie jak przyjadę do przychodni [emoji53] najpierw jeszcze pogadam z ta rodzinna za godzinę [emoji53]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

agnesis zalatwisz to [emoji6]
Albo poiwedz w UP , ze do szkoły do syna musialas isc.
Chyba do 7 dni od niewstawienia trzeba się wstawić bo inaczej wywala...

Jeszcze makaronik o będę jeść [emoji6]
1482316349-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bum No wlasnie tylko zwolnienie lekarskie moze być uzasadniona przyczyna mojego nie stawienia. Inaczej mnie wywala.

reklama
Do góry