reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Myślicie, że torbiel może mi blokować okres? Bo na początku mocno krwawiłam prawie taki krwotok aż, potem nic, potem znowu mocniej i wczoraj był 3dc i już prawie nic, dziś tak samo

A możesz mi przybliżyć coś więcej na ten temat? Masz pcos? Czy jakie wskazania? Jak ja dawkujesz ?
U mnie za nim zdiagnozowali pcos trochę minęło. Postawili diagnozę dopiero jako tako pod koniec marca. A u mnie zaczęło się coś dziać w zeszłym roku przed okresem wakacyjnym.

Mam pcos, ale niby w niewielkim stopniu, bo miałam swego czasu swoje naturalne owulacje potwierdzone. W marcu miałam owulacje swoją. W zeszłym cyklu coś poszło nie tak. I do niej nie doszło i właśnie zrobiła się torbiel.

No i właśnie jestem w trakcie starań o dzidzie i z racji, że mam kłopoty z owulacją dostałam ten lek plus ze względu na wysoką glukoze. Ja biorę jedną tabletkę jak na razie do śniadania. Plus jeszcze lekka niedoczynność tarczycy i przyjmuje też euthyrox 50.

Ogólnie to dowiem się co i jak i jak lek działała za tydzień dopiero kochana więc będę mogła więcej powiedzieć. Mam na razie jedną tabletkę przyjmować, mam na miesiąc lek na razie. I wtedy 12dc monitoring, żeby zobaczyć jak lek zadziałał na mnie i czy będzie owulacja w tym cyklu.

Trochę słabo się czułam na początku przyjmowania. Mimo, że mam najmniejszą dawkę. Zawroty głowy, mdłości, a nawet wymioty, ale swoje też dodał torbiel bo przy tym wymiotowałam plus okres.

Ogólnie to teraz już lepiej się czuje i toleruje ten lek. Mam wrażenie, że zmniejszył mi bóle miesiączkowe. Praktycznie bezbolesna jest, a zawsze jak miałam swój okres to lądowałam na pogotowiu.

Oki dziękuje za odpowiedz. Ja tez mam PCOS i w ogóle nie mam owulacji, właśnie mam 5 dc i zaczynam znów brać lamette. W kółko to samo, dlatego zaczynam się zastanawiać czy czegoś więcej nie włączyć. A cukier mam podwyższony ale nie dużo, a wiem ze metformina może wywołać cukrzyce u zdrowych osób

Oki dziękuje za odpowiedz. Ja tez mam PCOS i w ogóle nie mam owulacji, właśnie mam 5 dc i zaczynam znów brać lamette. W kółko to samo, dlatego zaczynam się zastanawiać czy czegoś więcej nie włączyć. A cukier mam podwyższony ale nie dużo, a wiem ze metformina może wywołać cukrzyce u zdrowych osób
Przy pcos jesteśmy narażone na cukrzyce z racji jej podwyższenia. Lek ma powodować mniejszy wyrzut insuliny do krwi, czy jakoś tak. Ostatnio trochę czytałam o tym wszystkim ale nie chce wprowadzić w błąd. Ten lek jest też dla cukrzyków więc raczej cukrzycy nie powoduje [emoji28]

reklama
Przy pcos jesteśmy narażone na cukrzyce z racji jej podwyższenia. Lek ma powodować mniejszy wyrzut insuliny do krwi, czy jakoś tak. Ostatnio trochę czytałam o tym wszystkim ale nie chce wprowadzić w błąd. Ten lek jest też dla cukrzyków więc raczej cukrzycy nie powoduje [emoji28]

No tak, wiem ze dla cukrzyków, ale u osób z prawidłowym metabolizmem cukrów podobno działa to na odwrót. Nie wiem, nie znam się. Może to dotyczyło innego leku na cukrzyce i zle skojarzyłam.

Do góry