reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
@Wonderful a Ty jak się czujesz? Jakieś podglądanko maluszka było ostatnio?
@reqiem co u Ciebie?
@Moni2791 byłaś robić betę? Powtarzałaś test czy kreska ciemnieje?
@SOSENKA90 robiłaś już test?
U mnie dziś niestety 1 dc :(
Dziewczyny proszę się meldować :)
Byłam wczoraj betę zrobić, wynik 71 jutro powtarzam a test zrobię może jutro rano, dziś nie robiłam szczerze mówiąc, trochę martwią mnie bóle brzucha także zobaczymy jak to będzie

Witamy w naszym gronie :) Ja typowa weteranka bo prawie 7 lat starań a problem u nas po obu stronach.
A co się dzieje? Opowiadaj kochana bo ja tutaj jeszcze nikogo nie znam [emoji20] Ja Ci powiem, że u mnie coś nie tak z owulacją. Zawsze trafiam na owulacje u lekarza, ostatnio przy wizycie miałam zapadnięty pęcherzyk cokolwiek to znaczy. Mam liczne pęcherzyki które według lekarza sugerują PCOS ale w niewielkim stopniu. I raz ta owulacja jest raz nie, nieregularne cykle. Dostałam anty na parę mscy żeby jajniki uspokoić ale zrezygnowałam, 2 antykoncepcja już moja bo x lat temu też brałam ale źle znosiłam skutki uboczne. Teraz tylko 7 dni brałam i odstawiłam. I msc już mija po odstawieniu. [emoji852] no plus niedoczynność tarczycy i macica dwuróżna mix kombo [emoji28]

@Wonderful a Ty jak się czujesz? Jakieś podglądanko maluszka było ostatnio?
@reqiem co u Ciebie?
@Moni2791 byłaś robić betę? Powtarzałaś test czy kreska ciemnieje?
@SOSENKA90 robiłaś już test?
U mnie dziś niestety 1 dc :(
Dziewczyny proszę się meldować :)
Ja się czuję super. [emoji5] w piątek wizyta i mam nadzieję poznać płeć. [emoji7]

Ja się staram o dziecko, ale jestem w czarnej... Bo nie wiem czy miałam owulacje w kwietniu po odstawieniu anty, odstawiłam 8-go, nie wiem kiedy miesiączka, zaczęłam w tym roku z pomocą leków na tarczyce miesiączkować lepiej bo tsh spada, miałam dziś badania zrobić ale jutro idę, brałam leki wieczorem, jadłam późno, apetyt wilka [emoji28] plus ostatnio jakieś nadmierne pragnienie i pije litrami soki, wodę wszystko co się da

Byłam wczoraj betę zrobić, wynik 71 jutro powtarzam a test zrobię może jutro rano, dziś nie robiłam szczerze mówiąc, trochę martwią mnie bóle brzucha także zobaczymy jak to będzie
No i pięknie :) Gratuluję!!!!! Koniecznie powtórz betę po 48h bo liczy się przyrost ;) A bólami brzucha tak się nie martw, na początku tak jest bóle jak na okres (podobno)

A co się dzieje? Opowiadaj kochana bo ja tutaj jeszcze nikogo nie znam [emoji20] Ja Ci powiem, że u mnie coś nie tak z owulacją. Zawsze trafiam na owulacje u lekarza, ostatnio przy wizycie miałam zapadnięty pęcherzyk cokolwiek to znaczy. Mam liczne pęcherzyki które według lekarza sugerują PCOS ale w niewielkim stopniu. I raz ta owulacja jest raz nie, nieregularne cykle. Dostałam anty na parę mscy żeby jajniki uspokoić ale zrezygnowałam, 2 antykoncepcja już moja bo x lat temu też brałam ale źle znosiłam skutki uboczne. Teraz tylko 7 dni brałam i odstawiłam. I msc już mija po odstawieniu. [emoji852] no plus niedoczynność tarczycy i macica dwurożna mix kombo [emoji28]
Pierwsza laparoskopia (11/2015) wykazała ogniska endometriozy i jajowody oba drożne. U męża słabsza ruchliwość plemników. Więc podchodziliśmy 4 razy do inseminacji - bezskutecznie. Druga laparoskopia (11/2017) wykazała endometrioze otrzewnową i jeden jajowód niedrożny. Po operacji brałam lek Visanne by wyciszyć endometrioze więc była to sztuczna menopauza i chyba dzięki temu nie mam już bolesnych miesiączek. Przez 3 mies. nie miałam @ Leki odstawiłam w lutym i w marcu dostałam pierwszą @ po leczeniu. Niestety mimo stymulacji i innych leków na poprawę pracy jajników pęcherzyki rosną po niedrożnej stronie. Dziś zaczynam 3 cykl i od dziś znów leki. 21 maja do lekarza i okaże się po której stronie tym razem urosły.

reklama
Do góry