reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nie, jestem spod Częstochowy [emoji846] 40 min do kato mam. a Ty?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W druga stronę - Gliwice. Jakieś 30km do kliniki [emoji4]pojechaliśmy tam na badanie nasienia i klinika zrobiła na nas dobre wrażenie i poszliśmy na wizytę. Ale zlecił nam badania genetyczne, a że to kupa kasy to załatwiłam sobie na NFZ i w piątek mamy badania kariotypow w Rudzie Śląskiej za darmo[emoji4]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W druga stronę - Gliwice. Jakieś 30km do kliniki [emoji4]pojechaliśmy tam na badanie nasienia i klinika zrobiła na nas dobre wrażenie i poszliśmy na wizytę. Ale zlecił nam badania genetyczne, a że to kupa kasy to załatwiłam sobie na NFZ i w piątek mamy badania kariotypow w Rudzie Śląskiej za darmo[emoji4]

O to super! A długo czekałaś ? I co takie badania wykluczają? Jest szansa ze w jakiś sposób do siebie „nie pasujecie” pod względem genetycznym? Tego tematu nigdy nie zgłębiałam wiec się nie znam

O to super! A długo czekałaś ? I co takie badania wykluczają? Jest szansa ze w jakiś sposób do siebie „nie pasujecie” pod względem genetycznym? Tego tematu nigdy nie zgłębiałam wiec się nie znam

Właśnie bardzo szybko, aż byłam w szoku, poszłam do internisty z plecami i zapytałam o te skierowanie i dał mi bez problemu i właśnie wspomniał coś o Rudzie Śląskiej, zadzwoniłam i już za tydzień wizyta. Poszliśmy i ze kariotypy to podstawowe badanie genetyczne. Mieliśmy czekać na termin badania dwa miesiące ale już następnego dnia zadzwoniła laborantka że za tydzień czyli 02.02 badanie.
Te badanie na wykluczyć nieprawidłowości w genach które mogą być odpowiedzialne za brak ciąży. Najczęściej robi się że jak ktoś często roni, u nas akurat zupełny brak ciąży. Dr Lindert coś podejrzewa że może u nas dochodzi do zapłodnienia ale szybko ciąża przestaje się rozwijac i roni naturalnie, że nawet nie widać, po prostu bardziej obfity @ . Także zobaczymy a jak będzie ok to podchodzimy do IUI [emoji4] jest we mnie wola walki. Nie odpuszczę! Dopiero jak się dowiem ze nie da rady żadnym sposóbem to będę się poważnie martwić co dalej [emoji4]

Właśnie bardzo szybko, aż byłam w szoku, poszłam do internisty z plecami i zapytałam o te skierowanie i dał mi bez problemu i właśnie wspomniał coś o Rudzie Śląskiej, zadzwoniłam i już za tydzień wizyta. Poszliśmy i ze kariotypy to podstawowe badanie genetyczne. Mieliśmy czekać na termin badania dwa miesiące ale już następnego dnia zadzwoniła laborantka że za tydzień czyli 02.02 badanie.
Te badanie na wykluczyć nieprawidłowości w genach które mogą być odpowiedzialne za brak ciąży. Najczęściej robi się że jak ktoś często roni, u nas akurat zupełny brak ciąży. Dr Lindert coś podejrzewa że może u nas dochodzi do zapłodnienia ale szybko ciąża przestaje się rozwijac i roni naturalnie, że nawet nie widać, po prostu bardziej obfity @ . Także zobaczymy a jak będzie ok to podchodzimy do IUI [emoji4] jest we mnie wola walki. Nie odpuszczę! Dopiero jak się dowiem ze nie da rady żadnym sposóbem to będę się poważnie martwić co dalej [emoji4]

No pewnie ze się uda!! U mnie tak właśnie było, poroniłam w 5 tyg [emoji17] wiec bardzo wcześnie, ale sam widok pozytywnego testu i bety to było niesamowite uczucie... ale rozpacz później ... nie życzę nikomu. myślałam ze jeden cykl będziemy musieli odpuścić a lindert powiedział ze nie ma potrzeby i lecimy z koksem [emoji4] macica sama mi się oczyściła.... tydzień czasu mnie bolał brzuch i miałam okres.

Hey ...

Sosenka on dobrze powiedział- ciąża będzie i ciul [emoji6]
Teraz najgorsze to czekanie,chyba zacznę na drutach robić [emoji23] muszę sobie ułożyć plan jak nie zwariować haha

My tam poprawkę strzelimy , a potem poprawkę poprawki [emoji23] a co tam [emoji39]

Mi to się m stresuje ... a jak oddam za mało?a jak nie będzie z czego wybrać? ..losie

Reqiem za wami też kawał drogi .... kciuki za Bociana [emoji6]

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]

Hey ...

Sosenka on dobrze powiedział- ciąża będzie i ciul [emoji6]
Teraz najgorsze to czekanie,chyba zacznę na drutach robić [emoji23] muszę sobie ułożyć plan jak nie zwariować haha

My tam poprawkę strzelimy , a potem poprawkę poprawki [emoji23] a co tam [emoji39]

Mi to się m stresuje ... a jak oddam za mało?a jak nie będzie z czego wybrać? ..losie

Reqiem za wami też kawał drogi .... kciuki za Bociana [emoji6]

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]
Niech się nie stresuje. Na spokojnie.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Robiłam test owu, Ale znowu wyszła druga kreseczka bardzo jasna. Cholera wie, owu niby w czwartek wg kalendarzyka.

Robiłam test owu, Ale znowu wyszła druga kreseczka bardzo jasna. Cholera wie, owu niby w czwartek wg kalendarzyka.

To może być za 2-3 dni. U mnie dzień przed byla trochę jaśniejsza od testowej. Wczesniej wrzucalam fote.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Reqiem a jak rozmowa o pracę?

Do góry