reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nuria kobieto jak ja mam Ci łeb ukręcić? Dzięki za paczkę, dzieci szczęśliwe!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Naprawde to zamowilam mu koszulę ale nie dojdzie na dzis wiec musialam kupic cokolwiek zeby nie pomyslal ze zapomnialam[emoji23]
Carmen kiedy Ty masz usg odnosnie potwierdzenia plci?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
hahaha a myślałąm, że tylko skarpety :D

Jutro dzień dziecka ...co kupujecie swoim facetom ?
upload_2017-5-31_13-56-7.png

Załączniki

• upload_2017-5-31_13-56-7.png
    upload_2017-5-31_13-56-7.png
    962 bajtów · Wyświetleń: 454
Carmen cholestaza nasila się głównie wieczorem i w nocy ...
Masz jakąś wysypkę ? Swędzenie brzucha zwłaszcza u szczupłych osób jest normalne bo skóra się mocno napina i musi mocniej napracować ...zwyczajnie jest to związane z rozciąganiem się skóry.
Inna sprawa, że pod wpływem hormonów zmniejsza się ilość produkowanego łoju, - brak nawilżenia - skóra robi się sucha i swędzi...
Dalej może być podrażnienie od jakiegoś żelu pod prysznic, proszku do prania ?
W ciąży zwłaszcza u alergików może też wystąpić atopowe zapalenie skóry - ciąża osłabia organizm - tylko wtedy pojawiają się krostki i pęcherzyki.
Jest jeszcze świerzbiączka ciężarnych - ale też występują grudki

Jeśli nie masz żadnych zmian to może się okazać, że nie znajdziesz przyczyny.
Nawilżaj jak najwięcej, kup sobie kosmetyki do kąpieli dla dzieci - są najmniej alergizujące.
Może zjadłaś coś ostatnio co mogło wywołać taką reakcję ?
Możesz spróbować pić wapno ..nie zaszkodzi.

Nie wiem jak to wytłumaczyć czuje pieczenie w nocy , takie nawet można powiedzieć mrowienie a jak sie dotknę to chce mi sie drapać
Głównie na brzuchu i szyji i na karku ....lekarz jeszcze nic nie odpisał bo pewnie ma dyżur w szpitalu. Pójdę zbadać krew to sie dowiem.
Proszki i zmiękczacze zawsze te same, ale wiadomo w ciąży skóra jest inna..przestraszyłam sie bo ponoć jest groźne dla płodu . A ty co zrobiłaś żeby potwierdzić i załagodzić trochę ????

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Nie wiem jak to wytłumaczyć czuje pieczenie w nocy , takie nawet można powiedzieć mrowienie a jak sie dotknę to chce mi sie drapać
Głównie na brzuchu i szyji i na karku ....lekarz jeszcze nic nie odpisał bo pewnie ma dyżur w szpitalu. Pójdę zbadać krew to sie dowiem.
Proszki i zmiękczacze zawsze te same, ale wiadomo w ciąży skóra jest inna..przestraszyłam sie bo ponoć jest groźne dla płodu . A ty co zrobiłaś żeby potwierdzić i załagodzić trochę ????

16udqqmz5v3uqon5.png

Ty sobie testy wątrobowe zrób ..bilurbina, aspat, alat, fosfataza alkaliczna
Jak wyjdą dobre to na tle alergicznym to masz ..
Mnie tylko skóra brzucha swędziała i samo przeszło ...
Spać to mi rwa kulszowa nie daje a nie swędzenie :/

Nuria usg dopiero 4 lipca [emoji30]
Ja mojej małej coś słodkiego dam, a mojemu nic bo to polskie święto a nie jego ahaha [emoji23]

16udqqmz5v3uqon5.png

reklama
Do góry