reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

anula: jakoś zleci, no innej opcji nie ma :D A powtarzacie przed andrologiem badanie nasienia czy macie aktualne?

lux: dobrze, że z żołądkiem lepiej :) Ja to teraz na wiosnę muszę uważać, bo zawsze się skuszę na jakieś nowalijki a potem cierpię, bo to więcej chemii ma niż warzywa w warzywie :D

luska: jak tam test? Już rano :D
no ja po Swietach tak cierpie, okropnie sie czulam

reklama
anula: jakoś zleci, no innej opcji nie ma :D A powtarzacie przed andrologiem badanie nasienia czy macie aktualne?

lux: dobrze, że z żołądkiem lepiej :) Ja to teraz na wiosnę muszę uważać, bo zawsze się skuszę na jakieś nowalijki a potem cierpię, bo to więcej chemii ma niż warzywa w warzywie :D

luska: jak tam test? Już rano :D
mamy aktualne bo robione w sumie po kuracji etc . wiec nie ma sensu. pójdziemy do niego i zobaczymy co powie,choć przed kuracja mówił ze może być tak,że po kuracji będą wyniki gorsze - no gorzej w naszym przypadku chyba być nie może hehe w każdym razie kolejnym krokiem będą badania pod kątem genetycznym m bo androlog wspominał ze będzie być może trzeba zrobić choć są drogie a on na to skierowania dać nie może
... ale tam to już wyszło by czarno na białym .. . choć myślę że trochę poprawa jest zobaczymy jak on to oceni w każdym razie po pierwszym nie było mowy nawet o inseminacji a zaraz w sumie po kuracji 3 Mc udało się zajść ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

U mnie dziś 37,1 także spadaaamy ;) na dworze ładnie i przyjemnie w koncu wiosna myslalam ze się nie doczekam :D

lux: święta to zawsze bardziej obciążają żołądki. Na szczęście wielkanocne są krótsze, gorzej bywa w okresie świąt bożego narodzenia :| Ja to od pewnego czasu popijam sobie koper, rumianek i czystek i mam wrażenie, że jakoś lepiej mi się wszystko trawi. Nie mam wzdęć ani innych przykrych dolegliwości. No ale zioła trzeba lubić :)

anula: a to pewnie, że jak są badania to nie ma sensu powtarzać. Genetyka dużo może wnieść do sprawy, bo jednak coś zdecydowanie jest na rzeczy, bo łatwo zachodzisz tylko później jest kłopot. Mam nadzieję, że dalsza diagnostyka wyjaśni o co biega. A mówisz o kariotypach? Że na nie skierowania nie może dać androlog? A może do poradni genetycznej i wtedy dostaniecie skierowanie na nfz. Zawsze to trochę do przodu kasy, bo one chyba ok. 400 zł kosztują.

lux: święta to zawsze bardziej obciążają żołądki. Na szczęście wielkanocne są krótsze, gorzej bywa w okresie świąt bożego narodzenia :| Ja to od pewnego czasu popijam sobie koper, rumianek i czystek i mam wrażenie, że jakoś lepiej mi się wszystko trawi. Nie mam wzdęć ani innych przykrych dolegliwości. No ale zioła trzeba lubić :)

anula: a to pewnie, że jak są badania to nie ma sensu powtarzać. Genetyka dużo może wnieść do sprawy, bo jednak coś zdecydowanie jest na rzeczy, bo łatwo zachodzisz tylko później jest kłopot. Mam nadzieję, że dalsza diagnostyka wyjaśni o co biega. A mówisz o kariotypach? Że na nie skierowania nie może dać androlog? A może do poradni genetycznej i wtedy dostaniecie skierowanie na nfz. Zawsze to trochę do przodu kasy, bo one chyba ok. 400 zł kosztują.
Taa kariotypy i coś chyba jeszcze,musialabym zerknąć na ten wypisik czy co to tam jest .. no nic pójdziemy i zobaczymy co powie a potem będziemy działać :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Kryczyca u mnie też dziś znów słonecznie , kurczę no wiosenna pogoda :D

RudaMarchewka a ty dziś wolne ? ;)

Ja już obiad na dziś mam ogarnięty i bułki do pracy też :)
Jeszcze karmę muszę mojemu zwierzyncowi zamowic ...

Do góry