reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nessi pisalysmy juz na ten temat , ze mi się zgadza temp niech Ci bedzie tak z " przypuszczenie owu " i tego się trzymam ja , będzie powyżej kreski pęcherzyk pękł.
Wszystko mi się zawsze zgadzało z temp i monitoringiem. Owulke możesz mieć a może zarodek ma się ciężko zagniezdzic , komorki są jakieś upośledzone no pisalysmy juz o tym po co walkowac drugi raz temat.

Nessi a u Ciebie moze pęcherzyki ino nie pękają czy jak tam? Dostalas clo i bedzie oki.

wff2krhmvaem9yip.png
Temat owulacji jest co cykl każdej z Nas wałkowany :p To piszę :D

reklama
Hey melduje sie. Brzuch mnie boli mega...niby taka zywsza krew mi poleciala,ale tyle co kot naplakal.
Moze z racji tego ze sie leczylam progesteronkiem bedzie troszke lzejszy okres...albo jeszcze sie rozkreci. W kazdym razie w srode i tak ide do gina ale nie bede sie badac. Powiem mu,ze sie staram ale bez wiekszych rezultatow ..kurna musi mu pomoc. Zreszta moj wygadany i ciezki z charakteru to pewnie mu tez swoje przygada. [emoji1][emoji1][emoji1]
Nie pisalam wczoraj bo mala mi plakala i plakala..dalam jej przeciwbolowe (na ucho) i przeszlo.myslalam ze to moze zalegajacy katar... potem o 18 plakala w nieboglosy jak nigdy wiec juz bylam pewna ze to zapalenie ucha. Moja moze wymiotowac,sraczke mniec czy wielka goraczke ale nigdy nie placze..dala mi to wczoraj do myslenia. Pojechalismy z nia na izbe przyjec i instynkt mamusiny nie zawiodl [emoji51][emoji51] chociaz mysle ze kazda z nas by sie domyslila...zapalenie ucha jak ta lala. Dzis z nia spalam a meza przeprowadzilam do salonu ahahaa mam nadzieje ze sie obejdzie bez placzu bo mowie wam jeszcze nigdy tak mi nie wyla z bolu [emoji22] plakalam razem z nia. Puki co mysle ze antybiotyk zadziala ...

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

no pisalysmy juz o tym po co walkowac drugi raz temat.

wff2krhmvaem9yip.png
O owulacjach, objawach, testach, TEMP. cały czas od początku jeszcze starego wątku były rozmowy i nikt nie pisał, że ''po co wałkować''. Nie obraź się Bum, ale nie spodobał mi się Twój ton wypowiedzi. Każdy ma prawo pisać co zechce,nieprawdaż ? Mnie leży na sercu brak owulacji, tobie temp. badania szyjki itp. I jest git ...pisałam, że ''biadolę ot tak,, bo czuję się w ''dołku'' nie znaczy to, że prowadzę przeciwko Tobie działania zaczepne i nie musisz sarkastycznie mi odpowiadać ...czasami lepiej przemilczeć. Nigdy się z Tobą nie kłóciłam i niech tak pozostanie ..

Dziewczynki a powiedzcie mi... czy kwas foliowy dla ciezarnych moge zazywac?? Bo wiecie co widzialam wczoraj w aptece kuracje na 3 miesiece za 6,70 euro...i wydaje mi sie ze cena bardzo przystepna.

Dziewczynki a powiedzcie mi... czy kwas foliowy dla ciezarnych moge zazywac?? Bo wiecie co widzialam wczoraj w aptece kuracje na 3 miesiece za 6,70 euro...i wydaje mi sie ze cena bardzo przystepna.

Przyznam szczerze, że nie mam bladego pojęcia ..to chyba zależy od dawki. W PL zazwyczaj w ciąży jak i przed używa się folika - najpopularniejszy 0.4 mg

Nessi no widzisz ty odebrałas tak ja odebrałam inaczej .
Bo cykl temu tez pisalysmy o tym i na temat mojego mierzenia i owulacji , wiec wiesz nie chce mi się znow pisać o tym samym , bo nic się nie zmieniło hehe [emoji38]
Dla ciebie wyznacznikiem owulacji jest ciąża , ja się cieszę , chociaż z samej owulacji, ale żeby była a potem wszystko niech się pozostałe dopasuje i ciąża będzie [emoji4]
A moze akurat trafilas na cykl bezoowulacyjny w trakcie robienia badan? Przecież co miesiąc moze tak nie być i normalnie owu jest. [emoji6]

Carmen dziwna ta twoja @ , no ale dobrze , ze lekarz juz tuz tuz
.. Biedna corcia , oby szybko przeszło [emoji4]

wff2krhmvaem9yip.png

Jak są z witaminami to nie , lekarz ki odradzał .
Powiedział , ze dla starających najlepszy zwykły sam kwas np folik.

wff2krhmvaem9yip.png

Ok dzieki....dzis moze sie przejde to zapytam . Zobacze tez jaka jest dawka tego foliku.
No dziwny ten @ ale bym sie nie obrazila jakby pozostal taki skapy. Cale zycie walcze z obfitymi miesiaczkami wiec chociaz z tego bym sie cieszyla. Nie lubie mocnego okresu, silnych boli cipki od srodka hahhaa i czucia tego,jak mi duzo zlatuje. Takze puki co jestem zadowolona.

reklama
Sorki ze po wlosku ale to jest ten
folik.....
Nawet nie napisane kwas foliowy tylko "folik" , ze ma tylko witanine grupy B9 ....
Dawka 400mcg na dzien

FOLICO 3 MESI è un integratore di acido folico (Vitamina B9) indicato in tutte quelle condizioni che prevedono un maggior apporto di questa vitamina. Il dosaggio di 400mcg è stato stabilito in base ai Livelli di Assunzione Giornaliera Raccomandati (LARN) per le donne in gravidanza.

Do góry