reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ale zastanawiam sie czy nie powinien siedzieć po drugiej stronie sali, bo teraz po lewej stronie ma okno, a tablica niby na środku, ale bliżej prawego oka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej z rana[emoji4]

Kacha, ja też się dziś zdenerwowałam bo też nam auto umarło, a właściwie śmierci klinicznej dostapilo. Rano mąż do sklepu chciał jechać i dupa. Akumulator wysiadł. Dobrze że mamy jeszcze drugie, ale w planach miałam dzisiaj załatwić jeszcze kilka spraw no a teraz w domu muszę siedzieć. Dobrze że to małe auto to i akumulator tani...

Agnesis, ja choćbym chciała to nie potrafię bez forum. Muszę tu zajrzeć żeby chociaż poczytać co tam u Was...

Artemida, [emoji110][emoji110][emoji110]

Carmen, może to nie @ się zbliża tylko faktycznie ovu się przesunęła. Ja mogę potwierdzic że testy ovu wygrywają ciążę bo sama miałam pozytywny.

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji4]
Czekamy na Ciebie syneczku[emoji173]
Nie mógł Ci go na kable uruchomić?

Jak coś to tu są ćwiczenia :)
www.wikom.pl/p4leczyca/pictures/latera.docx
Wystarczy pobrać ...
U Nas jest lewa ręka, prawe oko ...

O muszę wydrukować to. Pobawimy sie [emoji4] jego problemem w tej kwestii jest głównie wolniejsze tempo pracy. Pisze ładnie, nie odwraca liter.
To jest zeszyt z tamtego roku, teraz pisze już ciut szybciej i równiej, ale to tez zależy jak sie bardzo skupi na tym.
1479458273-b4owto.jpeg

Ale zastanawiam sie czy nie powinien siedzieć po drugiej stronie sali, bo teraz po lewej stronie ma okno, a tablica niby na środku, ale bliżej prawego oka.

Tu nie chodzi o słabszy wzrok tegoż oka, jest praworęczny więc tutaj nie ma wpływu światło np. Inaczej się ma to do leworęczności ...są pewne zalecenia dla rodziców i nauczycieli ...lampka po prawej stronie itp. Z tego co piszesz, on nie ma problemów z pisaniem i czytaniem ... a przy zab. lateralizacji to jest niestety ogromny problem.

O muszę wydrukować to. Pobawimy sie [emoji4] jego problemem w tej kwestii jest głównie wolniejsze tempo pracy. Pisze ładnie, nie odwraca liter.
To jest zeszyt z tamtego roku, teraz pisze już ciut szybciej i równiej, ale to tez zależy jak sie bardzo skupi na tym.
1479458273-b4owto.jpeg

I mój pisze tak samo .. u niego również występuje wolne tempo pracy. Potrzebuje zwyczajnie więcej czasu na przepisanie tekstu.

W poradni już tak mają, że zawsze coś znajdą :p Prawda jest taka, że każdy z Nas również nie jest idealny :) U mnie leżała matma ...na dziś dzień dostałabym orzeczenie o dyskalkulii :p
I żyję:p

Tu nie chodzi o słabszy wzrok tegoż oka, jest praworęczny więc tutaj nie ma wpływu światło np. Inaczej się ma to do leworęczności ...są pewne zalecenia dla rodziców i nauczycieli ...lampka po prawej stronie itp. Z tego co piszesz, on nie ma problemów z pisaniem i czytaniem ... a przy zab. lateralizacji to jest niestety ogromny problem.

Aha, myślałam, ze jak uwagę skupia bardziej lewym okiem to lepiej bedzie mu sie siedziało po prawej stronie. W sumie jedyne problemy jakie zauważam z tej listy jest wolniejsze tempo pracy, mniejsze zdolności manualne, nadwrażliwość emocjonalna i mała aktywność ruchowa.

I mój pisze tak samo .. u niego również występuje wolne tempo pracy. Potrzebuje zwyczajnie więcej czasu na przepisanie tekstu.

W poradni już tak mają, że zawsze coś znajdą :p Prawda jest taka, że każdy z Nas również nie jest idealny :) U mnie leżała matma ...na dziś dzień dostałabym orzeczenie o dyskalkulii :p
I żyję:p

Mi pewnie w tych czasach postawiliby diagnozę ADHD [emoji4] a wtedy miałam zwyczajnie obniżone zachowanie i ciagle słuchałam ze mam robaki w tyłku i w kółko "nie stukaj, nie pukaj, nie pstrykaj, nie kręć sie, usiądź, nie skacz..." jak cudownie było żyć bez diagnoz i leków [emoji16]

Bo to prawda niestety :)
Teraz byle problem z dzieckiem nawet mniej zdolnym to zaraz do poradni wysyłają. A nie oszukujmy się ..nie wszystkie dzieci to geniusze. Pewnie, że każdy rodzic by chciał mieć inteligentne dziecko ...ale nie da się. Natomiast co do mnie to po prawdzie ...ja się liczyć porządnie nauczyłam od życia :p Umiesz liczyć ? licz na siebie :D Moja nauczycielka jak się dowiedziała, że ja studia pokończyłam to wyglądała jak muśnięta wzrokiem Bazyliszka. Skamieniała zwyczajnie. Do pewnych rzeczy w tym nauki człowiek dojrzewa po czasie. A najwięcej uczą życiowe doświadczenia a nie podstawy programowe :p

reklama
Do góry