reklama
lavazza
Zaangażowana w BB
Bum dzieki:-) ja się jakoś trzymam choć katar najbardziej mi dokucza. [emoji31] [emoji31] zuzylam tony chusteczek przez ten tydzień.
U mnie 25 dc owu podejrzewam ze było 30 września-1 pazdziernika. Starania były 28 i 1. na razie luzik wręcz chyba mam objawy zbliżającej się @ jajnika dają znać i fochy tez są. Wiec bieli vizira nawet nie doczekam[emoji13] [emoji13] [emoji13]
Napisane na GT-S7580 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie 25 dc owu podejrzewam ze było 30 września-1 pazdziernika. Starania były 28 i 1. na razie luzik wręcz chyba mam objawy zbliżającej się @ jajnika dają znać i fochy tez są. Wiec bieli vizira nawet nie doczekam[emoji13] [emoji13] [emoji13]
NeSSi
Moderatorka
Dobry logopeda musi zrobić wszystko by zachęcić dziecko do powtórzeń po raz setny.Tak ja też starając się [emoji6] dziś 22dc i czekam co będzie dalej.
Nessi spełnienia udało się pozbyć jestem dumna z mojego synka bo zaskoczyl nie tylko mnie ale i panią od logopedi na każdej lekcji prosił o coraz trudniejsze zadania
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnio na zajęciach robimy gry do domu, wycinamy poszczególne obrazki z głoskami, naklejamy na brystol - rysujemy trasę i dzieciaki grają z rodzicami
Wiesz ...tu nie chodzi o to, że dziecko szybko ''zaskoczy'' czasami są pewne problemy typu niefunkcjonalny aparat artykulacyjny, podniebienie gotyckie, krótkie wiązadełko, przerośnięty język, stłoczenia zębów, ubytki itp.. I mimo, że dziecko robi postępy to ten dźwięk nadal odbiega od prawidłowego, bo brak jest warunków twarzowo - zgryzowych do jego prawidłowej artykulacji. Jeśli to tylko błędna wymowa, lub brak w mowie określonego dźwięku - to problemu nie ma.
Mnie bardzo boli brak świadomości rodziców odnośnie wad wymowy. Bardzo często podoba się im jak dziecko sepleni - bo przecież jest takie słodkie. Lub zabija mnie brak higieny jamy ustnej u dzieci - tu wskaźnik przemawia na niekorzyść małych miejscowości. 5 latki piją litrami coca colę i, gdy otworzy taki buzię to tylko czarne połamane korony ma. Mam teraz chłopca u którego następują stłoczenia bo połamane mleczaki tkwią w dziąsłach a mama nie chce go zaprowadzić do dentysty. No i co ? Będziemy seplenić, będziemy mieć problemy z mięśniem okrężnym ust ...itd.
lavazza
Zaangażowana w BB
Tęczowa brzmi ciekawie a jak ziołowy lek to może i bezpieczny nie? Ja pije inofem i widzę że cykl będę miała krótszy niż ostatnie. Efekt jest. Od pewnego czasu miałam takie 38 średnio ale często też dłuższe. A ten zapowiada się lepiej. Musze o tym castagnusie poczytac:-)
tęczowa89
Fanka BB :)
Lavazza mnie ginka bardzo polecała też ze względu na napięcia związane z poronieniami i wtedy zaszłam od razu. Jeśli mogę doradzić to bierz jedną tabletkę, ja biorę 2 ale 10 dc zejdę do 1 . Castagnus jest zrobiony z napokalanka a to jest zioło
NeSSi
Moderatorka
Przeczytałam, że z napletkaLavazza mnie ginka bardzo polecała też ze względu na napięcia związane z poronieniami i wtedy zaszłam od razu. Jeśli mogę doradzić to bierz jedną tabletkę, ja biorę 2 ale 10 dc zejdę do 1 . Castagnus jest zrobiony z napokalanka a to jest zioło
tęczowa89
Fanka BB :)
To chyba czas na sex NessiPrzeczytałam, że z napletka
NeSSi
Moderatorka
Nie ....@ mam kurdeTo chyba czas na sex Nessi
Zamawiam oba w DOZie, ...jak spieprzą mi cykl to Wam nie daruję
ada1305
Aktywna w BB
Widzialam twoje składane puzzle , obserwuje wątek od dawna z ukrycia. Mój syn miał problem z wymowa z złapanie wymowy szal a nie sal, żyrafa a nie zyrafa. .... od dawna już tego problemu nie ma ćwiczył z panią i ćwiczył w domu. Teraz z czytania ma 5 jest w klasie 3 ma 8lat jestem z niego naprawdę dumna.Dobry logopeda musi zrobić wszystko by zachęcić dziecko do powtórzeń po raz setny.
Ostatnio na zajęciach robimy gry do domu, wycinamy poszczególne obrazki z głoskami, naklejamy na brystol - rysujemy trasę i dzieciaki grają z rodzicami
Wiesz ...tu nie chodzi o to, że dziecko szybko ''zaskoczy'' czasami są pewne problemy typu niefunkcjonalny aparat artykulacyjny, podniebienie gotyckie, krótkie wiązadełko, przerośnięty język, stłoczenia zębów, ubytki itp.. I mimo, że dziecko robi postępy to ten dźwięk nadal odbiega od prawidłowego, bo brak jest warunków twarzowo - zgryzowych do jego prawidłowej artykulacji. Jeśli to tylko błędna wymowa, lub brak w mowie określonego dźwięku - to problemu nie ma.
Mnie bardzo boli brak świadomości rodziców odnośnie wad wymowy. Bardzo często podoba się im jak dziecko sepleni - bo przecież jest takie słodkie. Lub zabija mnie brak higieny jamy ustnej u dzieci - tu wskaźnik przemawia na niekorzyść małych miejscowości. 5 latki piją litrami coca colę i, gdy otworzy taki buzię to tylko czarne połamane korony ma. Mam teraz chłopca u którego następują stłoczenia bo połamane mleczaki tkwią w dziąsłach a mama nie chce go zaprowadzić do dentysty. No i co ? Będziemy seplenić, będziemy mieć problemy z mięśniem okrężnym ust ...itd.
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
reklama