reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Bum dzieki:-) ja się jakoś trzymam choć katar najbardziej mi dokucza. [emoji31] [emoji31] zuzylam tony chusteczek przez ten tydzień.

U mnie 25 dc owu podejrzewam ze było 30 września-1 pazdziernika. Starania były 28 i 1. na razie luzik wręcz chyba mam objawy zbliżającej się @ jajnika dają znać i fochy tez są. Wiec bieli vizira nawet nie doczekam[emoji13] [emoji13] [emoji13]

Napisane na GT-S7580 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak ja też starając się [emoji6] dziś 22dc i czekam co będzie dalej.
Nessi spełnienia udało się pozbyć jestem dumna z mojego synka bo zaskoczyl nie tylko mnie ale i panią od logopedi na każdej lekcji prosił o coraz trudniejsze zadania

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dobry logopeda musi zrobić wszystko by zachęcić dziecko do powtórzeń po raz setny.
Ostatnio na zajęciach robimy gry do domu, wycinamy poszczególne obrazki z głoskami, naklejamy na brystol - rysujemy trasę i dzieciaki grają z rodzicami :)
Wiesz ...tu nie chodzi o to, że dziecko szybko ''zaskoczy'' czasami są pewne problemy typu niefunkcjonalny aparat artykulacyjny, podniebienie gotyckie, krótkie wiązadełko, przerośnięty język, stłoczenia zębów, ubytki itp.. I mimo, że dziecko robi postępy to ten dźwięk nadal odbiega od prawidłowego, bo brak jest warunków twarzowo - zgryzowych do jego prawidłowej artykulacji. Jeśli to tylko błędna wymowa, lub brak w mowie określonego dźwięku - to problemu nie ma.
Mnie bardzo boli brak świadomości rodziców odnośnie wad wymowy. Bardzo często podoba się im jak dziecko sepleni - bo przecież jest takie słodkie. Lub zabija mnie brak higieny jamy ustnej u dzieci - tu wskaźnik przemawia na niekorzyść małych miejscowości. 5 latki piją litrami coca colę i, gdy otworzy taki buzię to tylko czarne połamane korony ma. Mam teraz chłopca u którego następują stłoczenia bo połamane mleczaki tkwią w dziąsłach a mama nie chce go zaprowadzić do dentysty. No i co ? Będziemy seplenić, będziemy mieć problemy z mięśniem okrężnym ust ...itd.

Tęczowa brzmi ciekawie a jak ziołowy lek to może i bezpieczny nie? Ja pije inofem i widzę że cykl będę miała krótszy niż ostatnie. Efekt jest. Od pewnego czasu miałam takie 38 średnio ale często też dłuższe. A ten zapowiada się lepiej. Musze o tym castagnusie poczytac:-)

Napisane na GT-S7580 w aplikacji Forum BabyBoom

Lavazza mnie ginka bardzo polecała też ze względu na napięcia związane z poronieniami i wtedy zaszłam od razu. Jeśli mogę doradzić to bierz jedną tabletkę, ja biorę 2 ale 10 dc zejdę do 1 :). Castagnus jest zrobiony z napokalanka a to jest zioło :)

Dobry logopeda musi zrobić wszystko by zachęcić dziecko do powtórzeń po raz setny.
Ostatnio na zajęciach robimy gry do domu, wycinamy poszczególne obrazki z głoskami, naklejamy na brystol - rysujemy trasę i dzieciaki grają z rodzicami :)
Wiesz ...tu nie chodzi o to, że dziecko szybko ''zaskoczy'' czasami są pewne problemy typu niefunkcjonalny aparat artykulacyjny, podniebienie gotyckie, krótkie wiązadełko, przerośnięty język, stłoczenia zębów, ubytki itp.. I mimo, że dziecko robi postępy to ten dźwięk nadal odbiega od prawidłowego, bo brak jest warunków twarzowo - zgryzowych do jego prawidłowej artykulacji. Jeśli to tylko błędna wymowa, lub brak w mowie określonego dźwięku - to problemu nie ma.
Mnie bardzo boli brak świadomości rodziców odnośnie wad wymowy. Bardzo często podoba się im jak dziecko sepleni - bo przecież jest takie słodkie. Lub zabija mnie brak higieny jamy ustnej u dzieci - tu wskaźnik przemawia na niekorzyść małych miejscowości. 5 latki piją litrami coca colę i, gdy otworzy taki buzię to tylko czarne połamane korony ma. Mam teraz chłopca u którego następują stłoczenia bo połamane mleczaki tkwią w dziąsłach a mama nie chce go zaprowadzić do dentysty. No i co ? Będziemy seplenić, będziemy mieć problemy z mięśniem okrężnym ust ...itd.
Widzialam twoje składane puzzle , obserwuje wątek od dawna z ukrycia. Mój syn miał problem z wymowa z złapanie wymowy szal a nie sal, żyrafa a nie zyrafa. .... od dawna już tego problemu nie ma ćwiczył z panią i ćwiczył w domu. Teraz z czytania ma 5 jest w klasie 3 ma 8lat jestem z niego naprawdę dumna.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry