reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Czasem za bardzo się doszukujemy jak to my dorośli przywyklismy a trzeba spojrzeć z perspektywy dziecka ono poprostu by to połączyło. To ćwiczenie głosek szeregu syczacego mój syn w zerowe tez miał

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Jako logopeda nigdy bym ich nie użyła :)
Przy masie materiału jaki mamy w zasięgu ręki, te są zwyczajnie za proste ...i nudne ...

reklama
lavazza dzien dobry [emoji4]
A ty sie trzymasz , choroba nie dopadla? Jak to z ta twoją @ bo mam luke u ciebie [emoji4]

Nessi masakra nawet ja bym nie ogarnela , myslalam ze cos ma wyjść sensownego a skad ta sofa itp ? [emoji3]

Ada dzięki [emoji8][emoji14]

wff2krhmvaem9yip.png

Hej,
Bum ja dziś mam 6dc. Pewnie pojutrze zacznę robić testy owu.
W zeszłym cyklu test ciążowy mnie oszukał, bo pokazał 2 kreski kolejne już tylko jedną.
Teraz uruchomiłam od początku cyklu inofem, olej z wiesiołka w płynie, tran z przewagą omega 3, castagnus i oczywiście witaminy.

Chodzi o to by utrwalić głoskę S na nagłosie w tym wypadku (czyli na początku wyrazu) w sylabach otwartych czyli sa, so, se, su, sy.... Nie podoba mi się jednak ten rebus bo jak mówisz : powinien mieć sens :) Nawet dla dziecka. Jest masa materiału by utrwalanie miało sens np:
SAnie
SOpel
SEler
SUkienka
SYn

I najlepiej zrobić to w ciągu wyrazowym by dziecko ćwiczyło też słuch fonemowy.
Rebusy są dobre ale muszą być przemyślane :)
To samo tyczy się śródgłosu (środku wyrazu) - asa, oso, ese, usu, ysy i wygłosu (końca wyrazu) as, os, es, us, ys

Swoją drogą rebus dla dziecka w zerówce pisany ? Nie eee ...za trudne.

Hej,
Bum ja dziś mam 6dc. Pewnie pojutrze zacznę robić testy owu.
W zeszłym cyklu test ciążowy mnie oszukał, bo pokazał 2 kreski kolejne już tylko jedną.
Teraz uruchomiłam od początku cyklu inofem, olej z wiesiołka w płynie, tran z przewagą omega 3, castagnus i oczywiście witaminy.
tęczowa teraz musi się udać nam [emoji4]
Ja nie wiwm co te testy mają w sobie , że oszukują wrrr [emoji48]
A kiedy @ ma teraz być ? Wiadomo oby nie bylo [emoji6]

Nessi ehh trafić na dorego logopede to chyba ciężko .. Od mojej siostry corka ma w tym peoblem ze zamiast sarna mowi szarna ... [emoji52]

wff2krhmvaem9yip.png

ada a ty starająca się , więc szybkiego ujrzenia dwóch kreseczek ! [emoji6]

A ja mam jutro monit i co to będzie , co to będzie [emoji33]

wff2krhmvaem9yip.png

reklama
Do góry