reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Witam z rana.
Kawa wypita, dziecko kaszkę sobie zażyczyło i oczywiście zrobił pobudkę o 7 [emoji30]

Majka nie ma co porównywać temperatur innych osób, bo każdy ma inna temp podstawowa. Moja np. nigdy nie schodzi poniżej 36 :) gorąca łaska jestem [emoji23]

Carmen jak masz pco to w następnym cyklu może rzeczywiście poszukaj gina na monitoring. Będziesz wiedzieć czy coś rośnie i pęka, a w razie jakby się nic nie działo, wypisze jakieś leki. Rób dalej testy, może jeszcze będzie owu. A możesz wkleić swoj wykres?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana.
Kawa wypita, dziecko kaszkę sobie zażyczyło i oczywiście zrobił pobudkę o 7 [emoji30]

Majka nie ma co porównywać temperatur innych osób, bo każdy ma inna temp podstawowa. Moja np. nigdy nie schodzi poniżej 36 :) gorąca łaska jestem [emoji23]

Mój od 5:45 więc nie marudź :p
Dopiero 9 dochodzi a ja jak zombie się czuję ...:D

Zdarzyla sie i taka temp
Dobija mnie to ze jestem w polowie cyklu wiec powinna rosnac, a zamiast tego spada. Kurwicy dostane. Pewnie wszystko na straty bedzie

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk
Przy pco testy mogą wychodzić negatywne cały czas ...chociaż niekoniecznie.

Dzień dobry [emoji4]

U mnie jajca sie troszkę uspokoiły a raczej lewy spokój dziś prawy coś działa eh...
Jutro monit to się dowiemy co i jak [emoji3]

Ja o 7:30 pobudka na mierzenie temp. A o 8:30 mała wstała, więc już na nogach [emoji6]

Zaraz muszę szynke nastawić niech się powoli robi [emoji4]

wff2krhmvaem9yip.png

BUM 05.09 - monitoring
DZOL 05.09 - monitoring
KRUCZYCA 06.09 - podglądamy bejbika [emoji171]
EVEEE 12.09 - diabetolog
KAROLA 14.09 - podglądamy Szymonka [emoji169]
EVEEE 14.09 - wizyta u ginekologa [emoji171]
EVEEE 16.09 - endokrynolog
ARTEMIDA 18.09 - wizyta u ginekologa
AGNESIS 22.09 - wizyta u ginekologa

Mój od 5:45 więc nie marudź :p
Dopiero 9 dochodzi a ja jak zombie się czuję ...:D

Przy pco testy mogą wychodzić negatywne cały czas ...chociaż niekoniecznie.

5:45 [emoji33] już nie marudzę, choć tez jak zombie się snuje. Wczorajszej imprezy nawet rolety zewnętrzne nie wygłuszyly [emoji19]

5:45 [emoji33] już nie marudzę, choć tez jak zombie się snuje. Wczorajszej imprezy nawet rolety zewnętrzne nie wygłuszyly [emoji19]

Sąsiadów masz takich discowców ?

Ja ze swoimi zrobiłam porządek, raz na zawsze ...skończyły się imprezy na tarasie, grille pod zadaszeniem ..głośna muzyka i moja ''przeklęta'' sąsiadka po pijaku już japy nie drze na cały regulator. Bo ona zamiast przecinka używa słów na K, :] Wystarczyło raz pismo przez Naszego znajomego karnistę napisane i 2 x nalot policji. Teraz to najlepsi sąsiedzi z wszystkich :D

----

A ja jestem przerażona :D Moja mama po 2 miesiącach sprzedaje mieszkanie ..
I już znalazł się kupiec :szok: Młode małżeństwo z dzieckiem ...
Tutaj lokal:
Panele kładłam sama :D Przedpokój też sama robiłam przed sprzedażą :D Tapetowałam z mamą :) Został jeden pokój do remontu- ale kupującym to nie przeszkadza :)

Ostatnia edycja:
Sąsiadów masz takich discowców ?

Ja ze swoimi zrobiłam porządek, raz na zawsze ...skończyły się imprezy na tarasie, grille pod zadaszeniem ..głośna muzyka i moja ''przeklęta'' sąsiadka po pijaku już japy nie drze na cały regulator. Bo ona zamiast przecinka używa słów na K, :] Wystarczyło raz pismo przez Naszego znajomego karnistę napisane i 2 x nalot policji. Teraz to najlepsi sąsiedzi z wszystkich :D

----

A ja jestem przerażona :D Moja mama po 2 miesiącach sprzedaje mieszkanie ..
I już znalazł się kupiec :szok: Młode małżeństwo z dzieckiem ...
Tutaj lokal: Link do: Sprzedam mieszkanie 58m2 w Siedlcach.
Panele kładłam sama :D Przedpokój też sama robiłam przed sprzedażą :D Tapetowałam z mamą :) Został jeden pokój do remontu- ale kupującym to nie przeszkadza :)

Prawie po sąsiedzku działki są i dzień działkowca albo coś takiego było. Hity takie, ze nie wiadomo czy śmiać się czy płakać i wodzirej takie głupoty gadał, a nagłośnienie mieli bardzo dobre [emoji12]

Bob budowniczy z Ciebie [emoji3] fajnie, ze tak szybko znaleźli się chętni.

Na sąsiadów którzy się zwyczajnie głośno zachowują w domu, jakby stado koni u nich biegało to raczej nie ma sposobu? Chyba ze do opieki zgłoszę, ze dzieci do sklepu biegają samopas, wiek 4 i 3 lata ;) A ostatnio to matka tak darła mordę przez okno, masz 3,60 kup dwa lody za 1,80, i tak z 10 razy, bo młody nie słyszał chyba albo nie rozumiał. Myślałam, otworze okno i powiem jej żeby dupę ruszyła i poszła mu kupić. A do sklepu trzeba przez ulice przejść jakby nie było i nasze okna na ta ulice nie wychodzą [emoji52]
Jak wchodzą te dzieciaki po klatce to normalnie ich słychać od parteru do samej góry [emoji34]

reklama
Na sąsiadów którzy się zwyczajnie głośno zachowują w domu, jakby stado koni u nich biegało to raczej nie ma sposobu? Chyba ze do opieki zgłoszę, ze dzieci do sklepu biegają samopas, wiek 4 i 3 lata ;) A ostatnio to matka tak darła mordę przez okno, masz 3,60 kup dwa lody za 1,80, i tak z 10 razy, bo młody nie słyszał chyba albo nie rozumiał. Myślałam, otworze okno i powiem jej żeby dupę ruszyła i poszła mu kupić. A do sklepu trzeba przez ulice przejść jakby nie było i nasze okna na ta ulice nie wychodzą [emoji52]
Jak wchodzą te dzieciaki po klatce to normalnie ich słychać od parteru do samej góry [emoji34]

Najpierw wypada im osobiście zwrócić uwagę - porozmawiać o tym, że za głośno się zachowują. Potem trzeba zgłosić sprawę dzielnicowemu i wspólnocie / spółdzielni ... to drugi krok.
Oczywiście będziesz tą złą: Bo ruszasz machinę przeciwko dzieciom - na placu zabaw się dowiesz, że jesteś bez serca - bo dzieci to dzieci. Nie pozawijasz ich w kaftanach, gdyż krowa muczy, słońce świeci a dzieci biegają - bo taka natura.
Cisza nocna umowna - odpada.
Jest jeszcze coś takiego jak imisja - kosztowna, ciężko załatwić. Hałas w ciągu dnia jest dopuszczalny,- i wcale niekoniecznie biegające dzieci mogą przekraczać jego normę.

A tu przypadek, że takie sprawy są na przegranej w sądzie :
Link do: Trafił przed sąd, bo jego kilkuletnie dzieci hałasowały
Sąd zdecydował, że pan Dariusz jest niewinny. Uzasadniając: że dzieci zachowywały się odpowiednio do swojego wieku. ''

Może podejdź ich rozmową : Pani Jadziu kurcze tynk mi na głowę leci - a ta sama w sobie dzisiaj od pogody mi pęka. Można by prosić by dzieci w kapciach nie biegały ? czy coś w ten deseń - z żartem.

-----
Ja swoich sąsiadów ''ułożyłam'' rozmową bo - klatki schodowe nie mają okien- a oni zasrane pampersy zostawiali na caluśką noc przy moich drzwiach.
Potem zagracili ciąg komunikacyjny wózkami dwoma, ( a dzieci już kończą przedszkole) rowerami sztuk 4, hulajnogą, koniem bujanym ...
I trzeba było im przypomnieć, że mają piwnicę.

Ostatnia edycja:
Do góry