reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

A ja bym sobie chętnie zrobiła jeszcze jakieś badania jak mam ostatni cykle, ale nie wiem jakie bo listę sobie stworzyłam dłuuugą :rofl2:

reklama
Jakich swiadkow? Wystarczy dokumentacja medyczna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dżoł na Boga - dokumentacja świadczy tylko o tym o czym świadczy - czyli o fakcie ciąży. Chyba, że lekarz tam napisał, iż umowa o pracę ulega rozwiązaniu z winy pracodawcy i jego uprzedzeń.
Reszta to pomówienie ..jak pisałam słowo przeciwko słowu. Pracodawca może powołać swoich świadków, którzy mogą zeznać na korzyść ''np. że nie byli świadkami takiej rozmowy, i nic takiego nie słyszeli'' I kropka.

Nalatałam się po sądach (przeciwko nieletniemu wandalowi i zakłócaczowi spokoju) Wszystko to czego nie można było podeprzeć świadkiem - lub innym niezbitym dowodem - nic nie wnosiło,

U mnie niezbitym dowodem jest nieuzasadnione wypowiedzenie, które narusza kodeks pracy, gdzie jest napisane że wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony musi być uzasadnione, a uzasadnienie musi byc prawdziwe i poparte jakimś dowodem. Nie można wpisać np. utrata zaufania do pracownika. Że tak powiem trzeba uzasadnić uzasadnienie :D

U mnie niezbitym dowodem jest nieuzasadnione wypowiedzenie, które narusza kodeks pracy, gdzie jest napisane że wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony musi być uzasadnione, a uzasadnienie musi byc prawdziwe i poparte jakimś dowodem. Nie można wpisać np. utrata zaufania do pracownika. Że tak powiem trzeba uzasadnić uzasadnienie :D
to prawda :). Działaj ja trzymam kciuki

a wypowiedzenie dostałaś w obecności innego pracownika?bo tak powinno się robić
Chyba nie ma takiego obowiązku ...w prawie jest tylko adnotacja o ochronie danych osobowych - jeśli pracodawca chce by przy wręczaniu wypowiedzenia ktoś asystował - musi być to osoba poufna, przestrzegająca prawa o ochronie tych danych typu: kadrowa. Ale nie musi.

reklama
Chyba nie ma takiego obowiązku ...w prawie jest tylko adnotacja o ochronie danych osobowych - jeśli pracodawca chce by przy wręczaniu wypowiedzenia ktoś asystował - musi być to osoba poufna, przestrzegająca prawa o ochronie tych danych typu: kadrowa. Ale nie musi.

No właśnie sprawdziłam, że nie ma takiego przepisu. Ale to i tak nieistotne.

Do góry